Skocz do zawartości

stalowekk

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    209
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

3 Neutralny

O stalowekk

  • Tytuł
    Dyskutant

Ostatnie wizyty

7382245 wyświetleń profilu
  1. Szkoda, że na mnie musiało to trafić, korciło mnie by zadzwonić do sklepu i powiadomić o tym fakcie, teraz zapewne mi nie uwierzą. Co prawda od dostarczenia mi jej minęło zaledwie 10 dni.
  2. Śmiem twierdzić, że sklep wysłał mi płytę z drugiej ręki, po testach czy coś w tym stylu. Dopiero teraz się jarnąłem, że płyta główna co prawda była w folii, ale nie była 'zaplombowana' - powinna być zaklejona przezroczystą taśmą. Druga sprawa to, że w środku pudełka, wytłoczka, na której leży płyta była w jednym rogu lekko pogięta i naddarta. Odsyłam płytę bo ewidentnie jest z nią coś nie tak.
  3. Cześć. Złożyłem komputer na następujących podzespołach: - procesor AMD Ryzen 9 7950X - chłodzenie Endorfy Navis F360 ARGB - karta graficzna Palit GeForce RTX 4080 GameRock OmniBlack 16GB - dysk ssd Lexar NM800 PRO 1TB - dysk hdd Toshiba P300 1TB 7200obr. 64MB - pamięć ram G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL36 - zasilacz Gigabyte P1000GM 1000W 80+ Gold - płyta główna Gigabyte X670 GAMING X AX - obudowa CORSAIR 5000D AIRFLOW White Przy pierwszym uruchomieniu komputer uruchamiał się około 5/10 minut, mrugały na przemian diody na płycie głównej od
  4. Paść nie padł, bardziej można powiedzieć, że pada dysk. Gdy laptop ostygnie, dysk jest widoczny i system się uruchamia.
  5. Cześć. Posiadam laptop MSI GL62. Pojawił się problem związany z komunikatem, który pojawia przy włączeniu laptopa: Checking media presence No media presence. Po ukazaniu się powyższego komunikatu odpala się BIOS. Zmieniałem ustawienia typu pozostawionego włączonego botowania aby dysku systemowego (pozycja na 1 pierwszym miejscu), reszta disabled - niestety bez skutecznie, efekt dalej taki sam w postaci komunikatu. Obecnie boot mode jest ustawione na UEFI with CSM. Zauważyłem, że powyższy komunikat pojawia się w momencie gdy laptop jest bardzo g
  6. A coś takiego: https://i-tec.pro/pl/produkt/u3dual4khdmi-7/ Z tego co widzę na stronie producenta to adapter jest kompatybilny z laptopem.
  7. Cześć. Znajomy posiada laptop Lenovo V17 G2 oraz dwa monitory ze złączem HDMI. Jest możliwość aby po zastosowaniu jakiegoś rozdzielacza/przejściówki podłączyć dwa monitory do owego laptopa i aby na obu ekranach była wyświetlana inna zawartość (aby ekrany nie były zduplikowane)?
  8. Znalazłem samemu rozwiązanie, edytowanie rejestru rozwiązuje temat. Wystarczy wejść w rejestr, ścieżka: Komputer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Clients\Mail I tutaj z Mozilla Thunderbird należy zmienić na Outlook. Działa jak należy udostępnianie jak i Wyślij do.
  9. Mam Windows 11 i przekierowuje mnie do Ustawień (koło zębate) i tutaj domyślna aplikację mam ustawioną na Outlook.
  10. Oczywiście, próbowałem i mimo, że ustawię Outlook jako domyślną to i tak odpala mi się Thunderbird. Dobra, z tym PPM sobie poradziłem, ścieżka skrótu powinna wyglądać tak: "C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16\OUTLOOK.EXE" /a Pozostał mi problem kolejny, przykładowo gdy jestem w aplikacji Word i daję sobie Plik -> Udostępnij -> Wyślij w wiadomości e-mail to i tak odpala mi się Thunderbird
  11. Cześć. Posiadam zainstalowane dwie aplikacje pocztowe: Outlook oraz Thunderbird. Pomimo, że główną aplikacją pocztową jest Outlook to przy kliknięciu PPM na danym pliku i wybrania opcji "Wyślij do" mimo wszystko włącza się aplikacja Thunderbird. Jak to zmienić oczywiście nie idąc na skróty - nie usuwając Thunderbirda?
  12. Cześć. Na płycie głównej Gigabyte B560 HD3 zamontowałem 2 kości ram ADATA XPG GAMMIX D10 3200 MHz. Włączając profil XMP by ram łapał 3200 MHz po restarcie ukazuje się obraz z komunikatem: Boot failure detected Load optimized defaults then boot Load optimized defaults then reboot
  13. Podłączyłem Gigabyte 3060 i wszystko śmiga, także 1660 super karta musi być uszkodzona.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...