Gryphus 4426 Napisano 20 Maja 2019 Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Jak przeglądałem stronę benchmark.pl wyskoczyła informacja czy chcę zobaczyć nową wersję. Nowa nie jest zła ale może zastosować możliwość wyboru wersji tj. starego wyglądu bądź nowego? Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 20 Maja 2019 Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Gdzie ci to wyskoczyło ? Przeglądam tą stronę codziennie i nic takiego nie mam, ani jednego komunikatu o nowej stronie... Stara jest bardzo czytelna i ok , więc po co zmieniać ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 20 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Jak wszedłem i przeglądałem jakiś artykuł. Gdzie ci to wyskoczyło ? Przeglądam tą stronę codziennie i nic takiego nie mam, ani jednego komunikatu o nowej stronie... Stara jest bardzo czytelna i ok , więc po co zmieniać ? Jest czytelna i to bardzo a nowa jest coś podobna do pclab.pl Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Super, że dodali tryb nocny Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Super, że dodali tryb nocny Widziałeś nową wersję? Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 @up Miałem na myśli pclab Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Aha, ale widziałem nową, było to w pracy a w domu jakoś nie mogę znaleźć. Ale tryb nocny jest super na pclab.pl Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 31 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Abym nie był gołosłowny i nie mówili, że mam zwidy http://www.benchmark.pl/main/rwdSwitchPost Cytuj Link to post Share on other sites
GAMER G1 137 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 A może masz zwidy, bo ja takiego czegoś nie widziałem Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Ja zgodziłem się na testy nowej wersji - moim zdaniem wcześniejsza wersja jest bardziej przejrzysta... ale może kto kwestia przyzwyczajenia. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Ta "nowa" strona dalej używa protokołu HTTP. Nawet zapomniane cdrinfo.pl już od dawna ma HTTPS. Cytuj Link to post Share on other sites
Wmblady 9 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 (edytowane) Mam podobne odczucia jak @k0zik, potestowałem chwilę i póki co wróciłem do starej wersji. Zacząłem doceniać to, w jaki sposób (bardziej skompresowany) przedstawione są w niej dane, dzięki czemu muszę znacznie mniej scrollować by ogarnąć wszystko, co mnie ciekawi. Edytowane 31 Maja 2019 przez Wmblady 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Według mnie powinna być możliwość wyboru wersji. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Kaiser 13 Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Według mnie nowa wersja portalu jest mniej przejrzysta, kolejny portal idzie w kafelki których nie cierpię, nowsze wcale nie jest lepsze i to nie jest kwestia przyzwyczajenia. Stara szata graficzna jest dla mnie lepiej zoptymalizowana i czytelniejsza. O ile wybór wersji zostanie zachowany i nie będzie powiązany z koniecznością bycia zalogowanym będzie to na plus, natomiast jeśli nie będzie takiej opcji wyboru, biorąc pod uwagę ciągły spadek jakości treści oferowanej przez portal ( np. pseudo testy kart graficznych ) będzie to dla mnie kolejny powód by sobie iść w diabły. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
GAMER G1 137 Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Widziałem nową stronę, nie obrażając nikogo to tragedia. Lepsza stara, bardziej czytelna. Wincyj kafelkuf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Nowa wersja wygląda jak jakaś kupa robiona przez niedoświadczonego frontendowc'a Nawet tego nie przełączam bo w oczy kole. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Eftar 51 Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Widać, że projektowo przystosowana do urządzeń mobilnych. Plus za to. Natomiast na PC potrzeba będzie czasu na przyzwyczajenie się. Ogółem plus za zmianę, ale można by poprawić to i owo. Jak na przykład dodać czarną wersję strony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Jak pisałem, powinni dać prawo wyboru. Głupia moda na kafelki. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Presidente 177 Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Ja tam klikam od razu w newsy - wtedy jest w miarę znośna lista Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Tryb nocy + opcja wyboru i będzie git Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Mnie subiektywnie nie podoba się nowy wygląd. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
WIKTORIAMARCIN 1 Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 U mnie była nowa strona i już jej nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Też używam starej. Przynajmniej wiem gdzie czego mam szukać a nie uczyć się rozkładu od nowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Sharimsejn 24 Napisano 3 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) Ja z kolei wprost nienawidze tych ala mobilnych ubogich wersji. Nawet na telefonie wchodze na wersje PC. Tym razem wchodze, patrze, chxe zmienic, a tu sie okazuje, ze to jest obecna wersja. Kiedys juz pisalem przy zmianach, ze dajcie choc jeden dodatkowy wybor, czyli np. wersja PC + mobilna. Coraz wiecej szanujacych sie serwisow tak ma. Zaproponowalem tez zeby np. zrobic krotka ankiete co ludziom przeszkadza. Piszecie newsy o tworcach gier, ktorzy robia cos na przekor graczom, a co wy robicie? Siada taki projektant, tynkarz, akrobata i wrzuca to na strone. Do tej pory korzystalem j/w z wersji PC i bardzo dobrze nawigowalo mi sie po stronie. W niektorych miejscach szblony, rodzaje czcionek nie pasuja, wszystko jest rozstrzelone po calej dlugosci. Ten pasek z autorami co sobie lata to jest potrzebny? Nie wystarczy, ze klikne w newsa i tam mam miano i zdjecie na samej gorze? Wczesniej mialem wszystkie newsy z dzialow jedno pod drugim, kolejnosc moglem sobie wybrac. Dodam, ze jak dla kogos kto zagladal regularnie bylo bardzo wygodnie. Teraz w kazdy dzial gier, hardware itp. Teraz trzeba wchodzic w kazdy dzial po kolei zeby sobie klilnac w cos co zainteresuje. Ktos powie, no tak ale wczesniej byla mala czcionka itp. gorzej. Tak? Gest jednosekundowy zeby sobie zblizyc to za wiele dla ludzi? Wchodze sobie w Gry, pierwsze z brzegu i od razu odrzuca mobilne powiekszenie wszystkiego co znakduje sie na stronie. Grafika z jednego artykulu zajmuje ponad 1/3 ekranu i nie wiem czy to u mnie ale te grafiki zanim sie kliknie w news sa w 240p albo gorzej. To sie wiaze z tym co pisalem wyzej, ze wiele elementow jak grafiki, niektore naglowki tekst jakichs przyciskow nawigacyjnych i inne sa za duze. '' Czytaj najnowsze'', '' Jaramy sie''. Moglbym polozyc na tym calego palca, a zobaczyc mozna z 10 metrow. Jak klikam w artykul, w ktorym sie udzielalem to albo otwiera mi reklame albo nienotwiera nic. Cos tam chyba nie hula. Nie zapisuje plusow i minusow komentarzy uzytkownikow. Zmiany? Tylko po co? Wg. mnie bylo super i wystarczylo co nieco pozmieniac, a ten artystyczny koncept wyglada szczerze... zle. To tylko moja opinia. Wylapalem pare rzeczy w 10 min, a pewnie jest wiecej. Edytowane 3 Lipca 2019 przez Sharimsejn 6 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 3 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Jest opcja powroty do starej wersji? Nowa za bardzo rozstrzelona, poza tym nie widzę już podglądu nowych tematów na forum, co skutecznie redukuje możliwość pomocy. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts