kozak245 45 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Tak jeszcze z ciekawości jakie temperatury notujecie na hot spocie oraz rdzeniu grając i np w furmarku czy inny stres teście.?? Cytuj Link to post Share on other sites
Marekpe 56 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) Wydaje mi się, że właśnie tobie się nudzi. Nie podoba się to wypad i nie rób spamu. Zglaszam do moderacji ten spam z twoim udziałem. A jeżeli jesteś na tyle ograniczony że nie rozumiesz o co mi chodzi lub uważasz że bronię innym z tego tematu bo masz inne zdanie niż oni... To idź się lecz. Świadectwo ograniczenia umysłowego już dałeś,jak to mówią gdzie rozum się kończy tam krzyk sie zaczyna,więc jak nie potrafisz rozmawiać a ubliżać to sam zrób wypad.Najwyraźniej cię zabolało moje zdanie użytkowniku AMD. Mam takie samo prawo tu się wyrazić bo miałem trzy karty 5700XT które poszły do zwrotu i jak to nazwać,zbiegiem okoliczności. Boli gdy napiszę że karty graficzne od AMD to dziadostwo. Edytowane 7 Maja 2020 przez Marekpe Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) karty graficzne od AMD to dziadostwo. Od strony sprzętowej nie ale od strony software czyli driverów biorąc pod uwagę ilość błędów jakie posiadają użytkownicy można to tak nazwać. Edytowane 7 Maja 2020 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Marekpe 56 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) Chyba logiczne że całość dopełnia karta + sterowniki stanowiący produkt kompletny. Edytowane 7 Maja 2020 przez Marekpe Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Panowie, skończcie z tymi osobistymi "wycieczkami", bo posypią się ostrzeżenia. Trzymajmy się tematu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Odnośnie sterów, to mogę zameldować, że te z posta #1509 już dobę testuję - jak na razie jest bardzo dobrze. Zarówno w grach, programach dtp / edycja map bitowych (bo z tym pracuję ostatnio dużo), przeglądarkach web, a na edycji video (z gpu acceleration) skończywszy nie ma żadnych problemów. Przynajmniej nie odnotowałem. Dla co niektórych może być kłopotem, że nie ma w nich wielu składników, jak ccc (czy jak to się teraz nazywa), sterownika audio. Ale to nie problem zawsze można te składniki albo pominąć, albo doinstalować z innej wersji (np 20.4.2) - ja nie instalowałem żadnego dodatkowego softu. Jak coś wywali - dam znać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 U mnie winną wyrzucania gier i resetów nie były sterowniki. Przypadkiem w biosie za bardzo podniosłem taktowanie na pamięciach i nie wyrabiała czasami Po ustawieniu jak należy najnowsze sterowniki 20.4.2 działają perfekcyjnie Czasami zdarzy się że profil w amd się nie wczyta, ale to nie jest problem .(może to wina jak ktoś pisał fast boota win 10? ) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Posiadam Sapphire Pulse RX5700 i powiem szczerze że ja aż takich problemów jak Wy z kartami Navi nie miałem, przeszedłem na tej karcie kilka gier min. AC Origins, Call of Duty WWII, GTA 5, Battlefield 1, Battlefield Hardline, Wasteland Directors Cut + zacząłem kilka innych i zero zwiech bluscreenów niczego takiego do czasu zainstalowania nowszej wersji Windowsa 10 1903, po tej aktualizacji w ciągu jednego dnia komp dwa razy wywalił mi bluscreena w Mass Effect Andromeda, zaczął się też wieszać w Call of Duty WWII, wróciłem więc do starszej wersji Windows 1709 i problemy od razu zniknęły, żeby nie było na 1709 też miałem drobne problemy związane głównie z monitoringiem temperatur karty przy monitorze 75Hz, HW Info w ogóle nie pokazywał temp jak i żaden program do monitorowania, kto jest w temacie wie o czym piszę, błąd ten został poprawiony od wersji sterowników 19.10.1, miałem też problemy z wydajnością w BF1 i DX12 po przejściu na DX 11 wszystko było w porządku i to w zasadzie tyle z problemów, jedynie na początku po zainstalowaniu karty gry mi przycinały, pomogła instalacja najnowszych sterowników chipsetu płyty głównej i bardzo ważne zmiana planu zasilania z zrównoważonego na wysoka wydajność. Obecnie siedzę na starszym sterowniku 19.11.1 na którym wszystko jest ok.Nie wiem czy to przypadek ze zwiechami na nowszej kompilacji Windows ale jak ktoś ma duże problemy ze swoją kartą może warto spróbować zainstalować starszą wersję systemu.ps. nie polecam używać MSI Afterburner przy RX5700 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 hehe dobre hehe nie zamierzam cofać windowsa do 3 letniej wersji Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Mam prośbę do ludzi z problemami, czy macie ustawione profile energetyczne w win 10 na wysoka wydajność ? Miałem problemy do momentu jak nie zauważyłem (zgłębiając czemu w cs mam mniej fps niż zwykle) że mam profil energetyczny w Windows10 oszczędny. Ponieważ mam ryzena, wybrałem profil dedykowany dla Ryzena i po problemach. Skąd się ustawił profil oszczędny ? Podejrzewam że po jakiejś aktualizacji w Windows10. Bo ja tego nie zrobiłem. Więc sprawdźcie to. Cytuj Link to post Share on other sites
Shepard3 0 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Mam ustawiony ten tryb Ryzena i nie pomaga. Na oszczędzanie energii przestawiał mi program MSI Dragon Center, trzeba było pogrzebać w trybach pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 13 Maja 2020 Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 (edytowane) co sądzicie o takim rozwiązaniu ? https://allegro.pl/oferta/gigabyte-radeon-5700-xt-oc-kraken-x73-9243456407 Gigabyte Radeon 5700 XT OC + Kraken X73 przez Kraken G12. Przez przypadek szukając jakiejś okazji trafiłem na to. Edytowane 13 Maja 2020 przez Telpher Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 15 Maja 2020 Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Brak gwarancji, nie polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 15 Maja 2020 Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Gigabyte nie umieszcza plomb gwarancyjnych, więc jak zdejmiesz tego krakena to możesz słać na serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Gigabyte nie umieszcza plomb gwarancyjnych, więc jak zdejmiesz tego krakena to możesz słać na serwis. Po pierwsze, bzdura. Po drugie, w treści nie ma nic o gwarancji a więc raczej karta jej i tak nie posiada. Edytowane 16 Maja 2020 przez Mst74 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Po pierwsze, bzdura. Również mogę Ci dać zdjęcie mojej karty, na niej żadnych nalepek poza numerem seryjnym nie ma. Tak samo jak na dwóch poprzednich kartach Gigabyte, które miałem w swoich rękach Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Pierwszy raz widzę plombę na Gigabyte, a miałem w sowim życiu ze 4. P.s Nawet jak odkleisz numer seryjny karty to uznają gwarancję. Edytowane 16 Maja 2020 przez krzyhox Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Znalazłem tę aukcję. https://allegro.pl/oferta/gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-3x-8gb-9270564431 Sprzedawca wystawia fakturę VAT, daje rok gwarancji. Na 100% tę nalepkę to on sam nakleił. Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Nie zgadzam się. Ale to nie ma znaczenia, sprzedawca nie napisał o gwarancji więc karta na bank nie ma dowodu zakupu, a więc gwarancji brak. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Pierwsze lepsze ogłoszenia z OLX. https://www.olx.pl/oferta/gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-8gb-gddr6-karta-grafiki-CID99-IDEWyp6.html https://www.olx.pl/oferta/gigabyte-rtx-2080-gaming-oc-CID99-IDETi4b.html Widzisz gdzieś tu nalepki gwarancyjne maestro? Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel82 40 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Mój RX 570 Gigabyte Gaming, również nie miał plomb, jedynie numer seryjny.Odnośnie navi, nadal mają problem z 75hz? Bo chyba był taki problem? Coś jak z 144hz? Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Pierwsze lepsze ogłoszenia z OLX. https://www.olx.pl/oferta/gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-8gb-gddr6-karta-grafiki-CID99-IDEWyp6.html https://www.olx.pl/oferta/gigabyte-rtx-2080-gaming-oc-CID99-IDETi4b.html Widzisz gdzieś tu nalepki gwarancyjne maestro? Nadal nie ma to znaczenia skoro karta JEST BEZ GWARANCJI, i o tym od początku pisałem, a wy się czepiliście durnych naklejek. Poza tym Gigabyte plombuje karty tyle że nie na każdy rynek, wystarczy poczytać w internecie bo jest masa tematów. Plomby mają również referenty AMD bo te mają plomby właśnie od AMD, a Gigabyte zmienia tylko tą na wiatraczku. Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Gigabyte nie ma żadnych plomb( mam 2 aktualnie 570 i 5700xt i obie kupowałem nowe sam osobiście w sklepie)(rtx2060 też nie miała plomb). Z tego co wiem gigabyte daje 3 lata gwarancji na podstawie numerów seryjnych i nie musisz mieć żadnych paragonów itp. Model 5700xt ma niespełna rok także karta jest na gwarancji. Napisz do supportu Gigabyte i zobaczymy.(oczywiśćie jak napiszesz że ma zmienione chłodzenie to CI odpiszą, że nie ma gwarancji, ale jak nie będą wiedzieli to jak CI to udowodnią?) https://www.gigabyte.com/us/Support/Warranty Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Nie, nie ma gwarancji po numerach, a serwis nie rozmawia z osobami prywatnymi. Tak więc nie piszcie bajek skoro nie macie pojęcia, kupować należy tylko karty z pisemną gwarancją z dużego sklepu bo tylko to gwarantuje (w pewnym stopniu) ciągłość gwarancji. Marek Miaso GBT PL marek.miaso@gigabyte.pl domnie(więcej) Witam Gwarancja jest realizowana przez sklep. Serwis Gigabyte obsługuje gwarancyjnie tylko dystrybutorów. Marek Miąso Kierownik Serwisu tel. 71 352 41 46 www.gigabyte.pl Edytowane 16 Maja 2020 przez Mst74 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Co jest niedorzeczne z punktu widzenia logistycznego. Mieszkam ~50km od Warszawy i najpierw płyta główna pojechała do sklepu do Łodzi, z Łodzi do serwisu w stolicy, z serwisu z powrotem do Łodzi i wtedy dopiero do mnie. Tydzień czasu czekania więcej przez same przesyłki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts