Noteg 0 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 (edytowane) Witam serdecznie! Od około miesiąca mam problem z wydajnością w większości grach przy całkiem dobrym sprzęcie komputerowym. Na początku mogłem bezproblemowo grać w Wiedźmina 3 na ultra przy stabilnych 60 klatkach na sekundę. Jakiś czas temu zauważyłem, że mój komputer stał się głośniejszy w środku, jednak temperatury są w normie, kompa czyszczę co 2 tygodnie więc tu nie powinno być problemu. Przy uruchamianiu kompa ustawiłem też wiatrak w środku na wydajność, potem na maxa bo myślałem, że tutaj może byc pies pogrzebany, ale niestety dalej nic.. Próbowałem też formata, skanowałem antywirem i niestety dalej nic. Jestem laikiem w te klocki, więc liczę na Was! Jeśli nie pomoże nic co tutaj zaproponujecie, będę zmuszony udać się do serwisu Tutaj parametry: Procek: Intel Core i5-7500 3.40Ghz RAM: 8GB System: Windows 10 64b Karta: Nvidia GeForce GTX 1060 3GB Co do aktualizacji i tak dalej, to raczej wszystkie mam aktualne, pozdrawiam! Edytowane 15 Września 2018 przez Noteg Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Co to znaczy "raczej" ? Albo masz wszystkie,albo nie. Pozostaje jeszcze aktualizacja sterowników i chipsetu do płyty głównej. Jak to wszystko będziesz miał zrobione,ale nie raczej a na pewno ,to jeśli się nie poprawi można szukać dalej... Cytuj Link to post Share on other sites
Noteg 0 Napisano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Wybacz, wszystko mam najnowsze, właśnie sprawdziłem. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Dosyć szybko to sprawdziłeś a to nie jest takie proste. Jak sprawdziłeś numer biosu,chpsetu i innych sterowników do płyty głównej ? Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Sprawdź sobie stan dysku systemowego. Jeśli masz SSD to tym bardziej. Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) RAM: 8GB Te 8gb to masz w jednej kości czy dwóch? Podaj jeszcze markę zasilacza. Edytowane 18 Września 2018 przez krzyhox Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Tytul nieadekwatny do posta, nic w treści Twojego posta nie wskazuje na jakąkolwiek gorszą wydajność komputera w grach. Jedyne co napisałeś to że jest głośniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Pafanx 4 Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 To logiczne- temperatury są takie same bo wentylatory chodzą szybciej, zeby je utrzymać. Sugerowałbym zacząć od aktualizacji sterowników( po prostu wchodzisz na strone GF, dzial sterowniki i szukasz swojej karty, będzie w zakładce seria 10), jeśli nie pomoże to nowej pasty na grafe+procesor. Zrób też benchmark np takim furmarkiem i porównaj wynik z jakimiś podobnymi z neta. Jeśli to nie pomoże, to według mnie to może być problem z zasilaczem któremu brakuje mocy. Ale to najlepiej sprawdź pożyczając od kogoś zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Pobierz adwcleane'a i przeskanuj.Zobaczysz po skanowaniu, możesz mieć trochę syfu... Pomijam sprawy sprzętowe Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 problem z wydajnością w większości grach Nic to nie mówi, jakieś porównanie przed i po? Wyniki?Z ciekawości zrób jakiś test 3dmarkiem na przykład i pokaż rezultaty. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts