maczynski 2 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 (edytowane) Czy ktoś może wie jak mogę wysłać pieniądze na angielskie konto, jeśli nie posiadam konta walutowego a tylko w PLN? Można takie coś zrobić? Edytowane 14 Września 2018 przez maczynski Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 (edytowane) Jasne, że można potrzebujesz tylko kody SWIFT lub IBAN w zależności od banku. Trzeba się liczyć z opłatą za przewalutowanie.. Edytowane 14 Września 2018 przez chrisplbw Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Drogi autorze.Wykonaj telefon do swojego banku,gdzie masz konto,a uzyskasz dokładne informacje co i jak... Link to post Share on other sites
maczynski 2 Napisano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2018 (edytowane) Ma konto w mBanku, dzwoniłem i dowiedziałem się właśnie o kodach IBAN itp. Ale też o tym, że koszt przelewu to prowizna 0,35% nie mniej niż 25 zł. Dużo, czy gdzieś jakimś innym sposobem zrobię przelew taki taniej? Edytowane 17 Września 2018 przez maczynski Link to post Share on other sites
krzysiekdtg 64 Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 W zależności od typu przelewu (SWIFT/SEPA (kraje UE)) opłaty może ponosić odbiorca i nadawca (w przypadku SEPA obaj ponoszą swoje koszty). SEPA wychodzi taniej zazwyczaj. Najtaniej chyba będzie z kontem Revolut (przewalutowanie + przelew). Tu masz trochę więcej: https://www.rkantor.com/newsy/n/sepa-i-swift-czym-roznia-sie-te-przelewy-zagranicz/ Link to post Share on other sites
szymanowski 3 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Ma konto w mBanku, dzwoniłem i dowiedziałem się właśnie o kodach IBAN itp. Ale też o tym, że koszt przelewu to prowizna 0,35% nie mniej niż 25 zł. Dużo, czy gdzieś jakimś innym sposobem zrobię przelew taki taniej? Załóż konto na cinkciarzu, tam teraz masz możliwość robienia przekazów właśnie za granicę. Prowizja jest 0,2% od kwoty przekazu. A dodatkowo jak robisz przelew z portfela walutowego na inny w serwisie to nie płacisz prowizji. To chyba lepiej się opłaca niż standardowy przelew bankowy. Ale najlepiej dokładnie poczytaj. Link to post Share on other sites
Laughablekd 0 Napisano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Witam serdecznie was Link to post Share on other sites
warankrych 4 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Możesz normalnie wyslac przez Polskie konto tylko bedzie przewalutowanie. Link to post Share on other sites
Yodax 0 Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Z Polski nie wiem, ale jak robię na polskie konta to wysyłam przez transfer24, bo przelew jest po kilku minutach księgowany na złotówkowym koncie. Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 A wyślij kolegę i z głowy... Link to post Share on other sites
Recommended Posts