Kamileg 0 Napisano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Witam mam problem - otóż chodzi o to, że nie mam internetu w przeglądarce bądź strony długo się ładują. Po włączeniu ustawień sieci od razu się pojawia. Problem ten występuje tylko w przeglądarce gdzie wszędzie indziej i w innych programach jest. Na 2 koncie użytkownika całkowicie go nie ma. Proszę o pomoc. Windows 10 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Przy tej ilości danych ,to wątpię czy ktoś ci pomoże. Skąd masz internet,kablowy czy inny,jaki sprzęt (komputer),czy masz wszystkie aktualizacje sprzętu oraz systemu ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Internet radiowy od Cyfrowego. DL 80/10. Komputer to I5 4670K R9 270X ASRock Z97 Pro 4 8 gb ram Ballistix Wszystkie możliwe aktualizacje pobrane. Kupiłem nawet nową karte sieciową, bo myślałem, że to przez to ale jak się okazało to nic nie pomogło. Dodam, że na starym komputerze wszystko działało bez problemu. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Kamileg Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 a spróbuj tak testowo podłączyć kompa po kablu i sprawdź jakimkolwiek googlowym ip test transfer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Połączenie z routerem jest kablem. Ping 30 DL 50/10 Na siostry koncie praktycznie nie ma internetu, a u mnie jest albo wolny albo nie ma go wcale chyba, że włączę dosłownie na chwile ustawienia sieci nawet nic nie przestawiając Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Kamileg Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 no to coś jest ewidentnie z routerem, zadzwoń do operatora sieci, niech przyślą technika i ustali problem czy to może ich kabel do wymiany lub router, 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Sprawdź na statycznych ip i dns. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Musiałbym wysyłać do nich router, czyli brak internetu gdzieś na tydzień. A mam w nim pęknięty plastik.. Mi to nie wygląda na router, bo raptem 3 dni temu zmieniłem kompa na nowy, i od tego czasu mam ten problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Na pewno spróbuj resetu protokołów sieciowych programem Complete Internet Repair. Sprawdź czy nie masz włączonej kontroli rodzicielskiej, zarówno na routerze jak i w systemie. Nie zaszkodzi próba z wyłączonym pakietem ochronnym (antywirus, zapora) o ile masz zainstalowane. Ewentualnie spróbuj uruchomić system w trybie czystego rozruchu i ponownie sprawdź zachowanie (może być też tryb awaryjny z obsługą sieci). Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Po programie cip nic nie uległo zmianie. Kontrola wyłączona, bynajmniej tak mi się wydaje. Gdzie tego dokładnie szukać na PC? Antywirus i zapora wyłączone. Po czystym rozruchu nadal to samo... Po włączeniu ustawień od razu strony się ładują.. Dodam, że kupiłem specialnie 2 karte sieciową i nadal to samo. Zmieniłem DNS-y i nic.. Nie mam pomysłu.. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Kamileg Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 jaki masz test ip? czy to sa prawidłowe wartośći jak u usługodawcy? Jeśli tak, to znaczy że jest coś z routerem, lub kablem doprowadzającym do niego, no bo co innego skoro twoje 2 kompy i siostry na czysto tak samo się zachowują... zadzwon do nich i zapytaj czy nie mogliby podmienić router Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Niee, chodzi o 2 konta na jednym komputerze, tylko u siostry praktycznie wcale nie ma internetu. Zaraz przemienię kable i zobaczę. Wynik IP jest taki jak trzeba. Router ma lekko pęknięty plastik z tyłu, i może być problem z wymianą, bo pękł z mojej winy bo zbyt mocno kiedyś kabel naprężyłem - Zmiana kabla nic nie zmieniła. - Naprawdę dziwne, strona kręci i kręci, wystarczy otworzyć ustawienia, nawet nic nie zmieniając i cyk jest... Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Kamileg Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Próbowałeś innych przegladarek? W przeglądarce też masz ustawienia sieci sprawdzałeś to? Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 masz kogoś kto mógłby sprawdzić u Ciebie te połączenie i strony internetowe? np jakiś ziomek z lapkiem albo nawet kompem... Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Próbowałem wszelkie możliwe, jeśli chodzi o Proxy to zerkałem, ale dokładnie nie wiem czym powinienem się sugerować. Chrome np? Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 jaki dostawca? Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Cyfrowy Polsat Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 spróbuj najpierw ze znajomym i jego lapkiem dwa: zadzwoń do nich niech sprawdzą Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 U mnie taka bida, że każdy ma stacjonarne Postaram się jakoś szukać, ale do ostatniego momentu, gdzie miałem stary PC było wszystko ok. Więc albo coś z PC albo routerem. Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 o no to podepnij starego pc i zobacz czy śmiga, podaj też jego specyfikacje jaki system Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Co masz u siebie w miejscach pokazanych na dwóch ostatnich screenach? http://osk.2a.pl/pomoc-strona-helpa/konfiguracja-serwerow-proxy/konfiguracja-proxy-google-chrome ps1. Jaki masz router? ps2. Skanowałeś system Malwarebytes, czy czymś podobnym? Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez vicodin 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Stary PC jest niekompletny i już nic z niego nie będzie niestety. Ale skoro tak jest na 2 kartach sieciowych, to coś ewidentnie się spier**liło ;D Tylko chciałbym wiedzieć co, bo denerwuje mnie co chwila włączać te ustawienia. To co jest w kółeczku to tak powinno być, nie powinien być bezpośrednio PC z Internetem? Sieć mam ustawioną jako prywatną, ale zmieniałem na publiczną i też bez zmian. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Dobrze jest, mam tak samo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamileg 0 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) D-Link DWR 960 Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Kamileg Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 mam inny pomysł: masz internet w tel? udostępnij połączenie po kablu usb jako tethering i wtedy sprawdź przeglądarkę jak chodzi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts