dzejC 217 Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Starfield Krótki opis: Starfield jest pierwszą od dwudziestu pięciu lat produkcją z portfolio firmy Bethesda Softworks, która reprezentuje zupełnie nową markę. Akcję tego tytułu osadzono w uniwersum science fiction, a w trakcie zabawy gracze wcielają się w kosmicznych podróżników. Premiera: 6 września 2023 Platformy: PC, XSX Wszelkie newsy:https://www.gry-online.pl/gra.asp?ID=21434 https://www.eurogamer.pl/games/starfield/ http://www.gram.pl/tag/starfield.shtml Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 A to wszystko za skromne 69,90 Euro... Zastanawiam się nad stanem technicznym tego tytułu. Nadal mam traumę po Fallout 76. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Za skromne 11zł w Game Passie Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Mamy hita Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Po prawie 3 latach obecności nowego xboxa, microsoft w końcu wydał grę dla której warto mieć mocnego kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 (edytowane) Nawet na takim 4090 słabo to lat a dodatkowo na pc nie ma hdr. Edytowane 1 Września 2023 przez ODIN85 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 3 godziny temu, ODIN85 napisał: 4090 słabo to lat Wiem. Sarkazm. Prawdopodobnie ograniczenia na cpu. Żenada jednym słowem. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Mój stary cpu w tej grze o dziwo się nudzi, użycie raptem 40-60% no w większych miastach do 80% ale za to 2080ti...cały czas jest gwałcone, nawet w małym pomieszczeniu na statku czy toalecie w bazie cały czas 98-99%. Wielu recenzentów zachwala grafikę a ja uważam, że jest mocno nierówna i momentami wygląda to gorzej niż w Fallout 4, tekstury jakieś rozmyte mało wyraźne. Na nexusie góra modów już dostępna, fov poprawiłem heh. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 W miarę to wygląda w nocy i ciemnych pomieszczeniach. A co do optymalizacji to są już testy na pure Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Trudno powiedzieć, czy naprawdę będzie to hit... Premiera standardowej wersji dopiero jutro, zatem obecny poziom ocen może być napompowany. Natomiast pierwsze recenzcje oraz wrażenia z gry, których coraz więcej pojawia się np. na YouTube, to ogromny rozrzut - Od absolutnych zachwytów, po naprawdę okrutną krytykę. Pozostaje jeszcze zaczekać, ciekaw jestem co z tego wyjdzie... Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 W skrócie ktoś to dobrze opisał: - teleport - wzięcie questa - teleport - zabicie 3 wrogów - teleport - oddanie questa - teleport - wzięcie questa - teleport - rozmowa z npc - teleport - oddanie questa Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 2 godziny temu, Skaza napisał: ogromny rozrzut - Od absolutnych zachwytów, po naprawdę okrutną krytykę 19 minut temu, ALF napisał: W skrócie ktoś to dobrze opisał Typowy RPG od Bethesdy, czego się spodziewaliście? Próbowałem TES 3-5, TESO i Fallouta 4 i od każdego się odbiłem. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Chociaż Skyrim z modami jak na swoje lata wyglądał całkiem nieźle. Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Od Fallout 3 i 4 również odbiłem się. Natomiast Fallout 1 i 2 przeszedłem wielokrotnie, na rozmaite sposoby. Natomiast jeżeli chodzi o Starfield... Zapowiedzi bardzo mnie zaciekawiły i jeszcze niedawno byłem naprawdę nakręcony na ten tytuł. Ale im więcej przeglądam rozmaitych materiałów opisujących wrażenia z gry, tym więcej mam wątpliwości. A już boleśnie naciąłem się na Anthem... Pozostaje osobiście przetestować na Xbox Game Pass. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Gra z tym małym modem działa już niemal idealnie, brak gwałcenia gpu i prawie stałe 60 fps...przepaść między tym a vanilla. Nie zauważyłem też spadku na jakości, mowa o ustawieniu ultra. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Trzeba poczekać aż moderzy zrobią z tego fallout 2 w kosmosie i nawet ja zagram:) Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 https://www.gry-online.pl/newsroom/starfield-dziala-zle-na-twoim-komputerze-todd-howard-byc-moze-bed/z5267ae Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2181 Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Optymalizacja: https://www.techspot.com/guides/2732-starfield-optimization/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Po 40 godzinach (ledwo, sam się dziwię) w Starfieldzie stwierdzam, że to okrutna kupa, nie dam rady nawet jej skończyć. PS. Całe szczęście, że tego nie kupiłem a ograłem w abonamencie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 40h? twardyś. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12589 Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Czy ktoś wie jak dodać do podręcznego schowka (D-pad) jakiś przedmiot? Teraz mam tam tylko apteczkę, a pustych miejsc jest sporo. Widziałem na filmikach, że może tam być np. broń Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Normalnie przy danej broni w ekwipunku dodajesz ją do ulubionych i tak to działa. PS. Gra w której eksploracja stanowi mocny fundament jest tak słaba, poważnie. Brak pojazdów dobija, szedłem (ze skakaniem plecaka jak debil) ponad godzinę w jedno miejsce by je zbadać i zobaczyć, że jest to taka sama placówka z takimi samymi ustawieniami i zabudowaniami oraz piratami jak na dwóch innych planetach, kto to wymyślił?? Wszystkie planety jakie do tej pory zwiedziłem ociekają nudą i debilną powtarzalnością, rozumiem niby realizm ale po co jeśli w kosmosie jest tutaj dźwięk? W porównaniu z tym eksploracja mako w pierwszym Mass Effect to był istny majstersztyk a aktualna wersja No Man's Sky to solidna produkcja bo można przynajmniej normalnie wlecieć na daną planetę i całość wygląda dużo ciekawiej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 21 godzin temu, ALF napisał: Po 40 godzinach (ledwo, sam się dziwię) w Starfieldzie stwierdzam, że to okrutna kupa, nie dam rady nawet jej skończyć. Miałeś wcześniej jakąś styczność z innymi dziełami Bethesdy jak The Elder Scrolls czy Fallouty? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 9 Września 2023 Udostępnij Napisano 9 Września 2023 Owszem bo lubię ich gry no ale tutaj coś nie pykło. Halk Hogan będzie miał tu pełne ręce roboty by doprowadzić tekstury wyglądające gorzej niż w Fallout 3 do stanu godnego dla gry z 2023 roku Gra ocieka takimi rodzyneczkami wszędzie, ultra a w opcjach brak jakiegokolwiek ustawienia odnośnie tekstur - nie ma i już Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts