Mich1995 0 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 mam problem Windows Update nie wykrywa aktualizacji Windows Defendera ostatnią aktualizacje miałem 18 maja od tamtej pory żadna nowa aktualizacja Defendera się nie pojawiła mi w Windows Update boję się ręcznie instalować te aktualizacje nie wiem czy to problem z systemem czy faktycznie nie było nowych aktualizacji proszę odpiszcie... mam Windows 7 jakby co. Cytuj Link to post Share on other sites
PiRazyDrzwi 27 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Chłopie, znaki przestankowe. Przecież tego nie idzie zrozumieć. Poza tym, myślałem, że to troll, tylko liczba postów raczej to wyklucza. Panikujesz, ponieważ w ciągu 4 dni nie było żadnej aktualizacji. W ciągu CZTERECH dni. Naprawdę? Cytuj Link to post Share on other sites
Mich1995 0 Napisano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) tak już mam i nie jestem żadnym trollem. nawet dzwoniłem do serwisu i miałem czyszczony folder, z aktualizacjami. co nic nie dało, bo nadal zero aktualizacji zalecanych. a sprawdzam, na stronie microsoftu i jest jak, byk aktualizacja definicji Windows Defendera z dzisiejszego dnia. Edytowane 22 Maja 2018 przez Mich1995 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Byłeś tutaj ? https://www.google.pl/search?q=r%C4%99czne+pobieranie+aktualizacji+windows+7&oq=r%C4%99czne+pobieranie+aktualizacjii&aqs=chrome.2.69i57j0l3.21584j1j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Link to post Share on other sites
Mich1995 0 Napisano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 instalacja aktualizacji Defendera się zainstalowała, po ręcznej instalacji jakoś mimo, że instalacja odbywała się w tle ale serwisant mi zalecił bym zainstalował kb947821, bo podobno mam, coś z systemem i cóż pobieram sobie właśnie to i pozostaje mi czekać. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Wychodzi na to,że nie miałeś wszystkich aktualizacji. To jest często spotykany problem... Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 25 Maja 2018 Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Witam Możliwe również, że usługa Windows Update zawiesza się lub , po prostu nie działa. Jeżeli tak, zatrzymujemy tą usługę robimy restart kompa, wchodzimy do folderu windows-Software Disrubion zmieniamy nazwę, tak żeby system go nie wykrywał.Uruchiamy usługę restart powstaje nowy folder o tej nazwie i pobierze Ci aktualizacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Mich1995 0 Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 niestety minął miesiąc nie cały i problem wrócił znów aktualizacje w Windows Update dla Windows Defendera nie są wykrywane a i wtedy jak serwisant się zajął moim kompem to miałem wykonane to co Maciej pisał i potem miałem instalowane to kb947821. i mam takie pytanie czy Windows Defender trzeba aktualizować wgl jak mam inny antywirus? czy to taka dodatkowa ochrona która jednak potrzebuje aktualizacji? i wgl to kolega mi pisał że jak mam NODa to powinienem Defendera wyłączyć nie wiem ale tak na logikę to 2 antywirusy na jeden komputer to za dużo dlatego nie wiem czy to norma czy jakaś awaria ale od pewnego czasu po włączeniu kompa Defender sam się nie uruchamia muszę go ręcznie włączać i nie wiem jaki sens jest bym go włączał. Cytuj Link to post Share on other sites
pociej 24 Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Instalacja "zewnętrznego" AV automatycznie wyłącza wbudowany Defender. Wyłączony Defender przestaje być aktualizowany. Aktywny program antywirusowy można sprawdzić w zakładce "Zabezpieczenia" w "Zabezpieczenia i konserwacja" w panelu sterowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Mich1995 0 Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Instalacja "zewnętrznego" AV automatycznie wyłącza wbudowany Defender. Wyłączony Defender przestaje być aktualizowany. Aktywny program antywirusowy można sprawdzić w zakładce "Zabezpieczenia" w "Zabezpieczenia i konserwacja" w panelu sterowania. tyle że ja mam Windows 7 a nie Windows 10 i u mnie zabezpieczeń i konserwacji nie ma jest tylko "Zapora systemu Windows" i tam nie wiele idzie się dowiedzieć niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 W Windows 7 chyba też to masz. Wchodzisz w panel sterowania - system i zabezpieczenia - centrum akcji. I tu sprawdź, czy masz ochronę przed wirusami. Tyle, że jak masz zainstalowany to nie wiem po co miałbyś to sprawdzać. Z tego co pamiętam gdybyś nie miał ochrony antywirusowej to Windows 7 by wyświetlał komunikat o tym (o ile nie zmieniałeś tego w opcjach centrum akcji). Poza tym jak tak się boisz tych wirusów to polecam przejście na nowy system bo siedzenie na starych to nie jest dobre rozwiązanie. Plus poczytać sobie o bezpieczeństwie w sieci, rodzajach ataków i kradzieży danych itd. Jak wiesz co i jak to wiedza + windows 10 + defender systemowy i jesteś bezpieczny. Cytuj Link to post Share on other sites
pociej 24 Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Dokładnie, w W7 jest to "Centrum akcji", ale prezentuje prawie to samo. Ponad to liczy się reszta mojej wypowiedzi, przy używaniu innego niż wbudowany antywirusa, systemowy jest dezaktywowany oraz nie będzie uaktualniany do czasu jego ponownego włączenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Mich1995 0 Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 w centrum akcji wszystko w normie nic nie piszę że antywirus jakiś nie działa a na W10 nie chce się zbytnio przenosić ponieważ nie mam na to kasy oraz W7 jest wciąż wspierany z tego co widzę co miesiąc są aktualizacje zabezpieczeń i mam NOD32 i firewall od Comodo więc jestem bezpieczny i W10 nie odpowiada mi bo tam jest inwigilacja użytkownika. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 W siódemce jesteś tak samo "inwigilowany". Twoja komórka może być śledzona,przez telewizor wiedzą co oglądasz,spuszczasz wodę w kiblu i licznik bije,przez nowe liczniki badają w jakich godzinach używasz najwięcej prądu i o jakim natężeniu,jak płacisz kartą za buty,to wiedzą jaki nosisz numer i jak się nazywasz. Ludzie opamiętajcie się... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts