Skocz do zawartości

Recommended Posts

https://www.olx.pl/oferta/gtx-1060-6gb-msi-gaming-x-14-sztuk-CID99-IDtJ22P.html

Bardzo niska cena jak za najwyzszy model. Gwarancja 29 miesiecy, warto kupic? Napisalem do niego czy by wystawil na allegro, bo na olx troche strach brac bo problemy moga byc ze zwrotami w razie czego gdyby karta byla trefna

Chociaż sprzedający nie ściemnia jak większość że " karty zostały wyjęte z pudełek w celu sprawdzenia czy działają" tylko szczerze  pisze że pracowały w koparce.

• Popieram 1

Oto kolejna komediowa aukcja z allegro. Ta oto sztuka 1080tki, od nowości również leżakowała długi czas, aby dofermentować więcej fps'ów :D

http://allegro.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8gb-i7310608833.html

Do tego te teksty:

"Sprzedaję ponieważ jest to nie trafiony prezent. Karta zakupiona w Styczniu 2018"

Hahahahahahaha, uwielbiam ostatnio czytać aukcje specjalnej troski na alledrogo.

Edytowane przez markovfreeman

@up

2 sztuki nietrafionego prezentu :D To ladny "prezent" od kogos dostal za ponad 6000zł (cena kart ze stycznia)

Z tymi kartami na olx 1060 gaming x za 800 zl z koparek to raczej sciema. Od 24h nie odpisal mi na pytanie czy wystawi na allegro

Edytowane przez pawelox01

No to śmierdzi wałkiem z kilometra. Wybrał najbardziej chodliwy model, wystawił w super cenie i liczy, że ktoś przeleje pieniądze z góry na konto, a wszystkim którzy chcieliby go zobaczyć, albo namówić do wystawienia na allegro po prostu olewa.

BTW Jak by ktoś szukał 1080, to na forumowej giełdzie pojawiły się dwie dobre sztuki z długa gwarancją.

ile razy trzeba trąbić gimbusom , że olx to tylko odbiór osobisty, sami założyciele strony o to proszą, ale nie, Polak :rotfl: Cebulak zawsze chce być mądrzejszy

ten serwis powstał po to (dawna Tablica.pl) żeby ułatwić ludziom handel z sąsiedztwa a nie przez pół Polski

Nie demonizujmy kilka dni temu kupiłem pedaly thrustmastera do kierownicy T3PA z dostawa za pobraniemi wszystko ok. Przesyłka za pobraniem i sprawdzenie przesyłki przy kurierze czy jest to co ma byc a nie cegła

Tylko gdyby się okazało, że po podłączeniu do komputera nie działają, to byś mógł najwyżej napisać kilka przykrych maili do sprzedającego który szedł by w zaparte, że przed spakowaniem działały ;) Był tu kiedyś taki temat o karcie graficznej - autor nawet film nagrał przy odpakowywaniu - i co mu po tym, jak w komputerze nie działała, a sprzedający stwierdził, że musiał popsuć przy montażu? Niby masz rację, niby możesz iść do sądu, ale czy będzie ci się chciało szarpać rok po prawnikach za 1000zł?

Nawet jeżeli 80% przypadków to nie są wałki, nie znaczy, że ktoś rozsądny zaryzykuje 1000zł mając 20% szans na wałek. A jak na platformie ogłoszeń sąsiedzkich sprzedający nie godzi się na odbiór osobisty, to jak dla mnie na 95% przekręt.

Edytowane przez wojciechu15
  • Popieram 2

jeśli nie jesteście pewni, czy karta jest okazją lub fejkiem można sprawdzić przerzucając foto karty z olx do wyszukiwarki zdjęć google i co się okazało w moim przypadku? Otóż zdjęcie było gdzieś żywcem ściągnięte z ebay, powiadomiłem olx, a swoją drogą po próbie umówienia się z właścicielem, który wydawał się bardzo wiarygodny, dnia następnego konto zbanowano :menda:

Gtx 1060 6gb msi gaming x oraz gtx 1060 6gb super jetstream obie z gwarancja do 2021r, uzywane kilka miesiecy i obie za 1150zł, brać którąś czy jeszcze poczekać do maja? Planowo w polowie maja bedę kupować całego PC ale karte mógłbym już teraz przytulić

A na co link skoro podałem wszystko co potrzebne by ocenić, jedna kupiona w grudniu 2017, druga styczen 2018, nie olx. Mam 14 dni na zwrot. WYdaje mi sie ze gaming x jest ciut lepsza wersja od palita

Wnioskuje, iż myślisz, że ktoś cię może ubiec i samemu kupić z tej oferty XDDD.

Obstawiam, że zbiku90 chciał obczaić kto sprzedaje, bo czasami można się domyśleć po tym jak jest napisana oferta, bądź sprzedającym czy te gpu nie pochodzą z koparek, albo czy nie jest podejrzana oferta.

Edytowane przez DreamerDream

Z koparki czy nie dla mnie to nie ma roznicy kiedy jest gwarancja. Przynajmniej będzie wygrzana :P Karta ma mi sluzyc przez okolo rok czasu az do wyjscia 20xx i stabilizacji ich cen dlatego chce kupic w miare tania 1060 z gwarancja

Wole nie rozglaszac aukcji na lewo i prawo bo ktos lepiej zorientowany uzna ze to dobra okazja i sam ja kupi :D

Z koparki czy nie dla mnie to nie ma roznicy kiedy jest gwarancja. Przynajmniej będzie wygrzana

Po koparce karta jest w lepszym stanie niż po jakimś fanie gier :) W koparce te karty chodzą na swoim minimum , napięcia jak najniższe itp.A w grach z kart wyciskane są ostatnie soki ... Nie wiem skąd 90% ludzi mówi że z koparki to padlina ... 

Po koparce karta jest w lepszym stanie niż po jakimś fanie gier :) W koparce te karty chodzą na swoim minimum , napięcia jak najniższe itp.A w grach z kart wyciskane są ostatnie soki ... Nie wiem skąd 90% ludzi mówi że z koparki to padlina ... 

Po treści ogłoszeń śmiem twierdzić, że część kopaczy nie ma dużego pojęcia o sprzęcie i wcale nie jest to jak widać wymagane i te karty wcale nie pracują na najoptymalniejszych ustawieniach a po prostu są katowane dla każdego MH/s więcej. 

Na youtube jest gostek, który w ogóle się nie zna na kartach itp. a mimo to handluje koparkami i wrzuca filmiki gdzie każdy zorientowany wychwyci, że w temacie sprzętu jest zielony a jego wiedza opiera się na doświadczeniu plug'n'play.

Z dobrze ustawionej koparki bądź karty, które mają jeszcze długie gwarancje ja bym brał.

Po koparce karta jest w lepszym stanie niż po jakimś fanie gier W koparce te karty chodzą na swoim minimum , napięcia jak najniższe itp.A w grach z kart wyciskane są ostatnie soki ... Nie wiem skąd 90% ludzi mówi że z koparki to padlina ... 

Już był gość z PCLAB któremu sprzedał gościu z allegro uszkodzoną kartę z koparki a dokładnie uszkodzona pamięć.

W tym wypadku wolę od gracza kupić karte.Sam mam obniżone napięcie na karcie,dzięki temu boostuje wyżej więc nie wszyscy wyciskają ostatnie soki.

Edytowane przez lwses