Vemorion 293 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Taki 1060 jest nastepca 960 a moca przewyzsza 970, a 1070 jest nastepca 970 następną ale jedynie cyferkowym, co z tego że są dużo mocniejsze skoro droższe u nas w Polsce praktycznym następcą 970 jest 1060 6gb bo ceny tych dwóch modeli w dniu premier były podobne i tutaj wzrost wydajności to zaledwie kilkanaście procent Cytuj Link to post Share on other sites
vkielon 0 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Ja tam kupuję 1080Ti , pominę 2080 i kupię 2080Ti Tak z ciekawości, za jaka cene planujesz wyl̥apac taka 1080ti? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Ja tam czekam na 4070ti..... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Tak z ciekawości, za jaka cene planujesz wyl̥apac taka 1080ti? 3900 kosztuje wyjściowo , jednak często w tym sklepie mam rabat 25/30% więc mogę kupić coś sporo taniej , jednak z racji sytuacji na rynku ciężko mi o tą zniżkę , po prostu gość który mi sprzeda wyjdzie nawet nie na zero a będzie stratny Więc 3800 myśle cena ostateczna ... Cytuj Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 pamietam cene za asusa 1080Ti OC w proline 3330, mialem kupowac PC pomyslalem poczekam z 3 tyg bedzie o 100zl taniej. Miesiac pozniej kosztowal 4500. W sumie i dobrze bo przez tych kopaczy odpuscilem kupno PC mial byc i7 7700k dzieki nim bede mial kawke i7. Także czasem warto czekać/przeczekac, cierpliwosc jest gorzka ale jej owoce są słodkie. Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Także czasem warto czekać/przeczekac, cierpliwosc jest gorzka ale jej owoce są słodkie. Oczywiście że tak pod warunkiem że wszystko jest w granicach rozsądku Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Dokładnie. Mam haswella i 970 które jeszcze dają radę to sobie czekam, ale jak widzę ludzi którzy męczą się na integrze albo jakimś GTX 560ti i wielce oczekują spadku cen lub kolejnej jeszcze nie zapowiedzianej generacji to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Ja tam czekam na 4070ti..... Jarrino,widzę że już brakuje ci cierpliwości do tych wszystkich wywodów...Mnie też.Zamiast kupować to co jest w tej chwili na rynku to większość będzie czekać,czekać,czekać, aż im się priorytety zmienią.No ale przecież za 10 lat będzie można kupić sprzęt który ogarnie 4K w 180 FPS -ach...no to czekamy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pawelox01 52 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Dorwałem msi 1060 6gb gaming x z 31 miesieczna gwarancja za 1150zl. Mysle ze cena dobra. Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Dobrą wersję wybrałeś. U mnie chodziła podkręcona na 2k na rdzeniu i undervolting poniżej 1V. Chłodno i wyjątkowo cicho. Cena przyzwoita jak na te czasy... Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Dorwałem msi 1060 6gb gaming x z 31 miesieczna gwarancja za 1150zl. Mysle ze cena dobra. Strzał w dziesiątkę , bardzo dobra wersja karty Cytuj Link to post Share on other sites
eXtu1945 5 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Panowie ceny sztucznie poszybowały w górę teraz zaczynają w miarę spadać dlatego wiele osób czeka i niech czeka czym dłużej karty będą zalegać na półkach tym będą tańsze jak będzie dobra sprzedaż kart to niestety cena się utrzyma a to dla nas konsumentów jest najgorsza opcja... Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Panowie ceny sztucznie poszybowały w górę teraz zaczynają w miarę spadać dlatego wiele osób czeka i niech czeka czym dłużej karty będą zalegać na półkach tym będą tańsze jak będzie dobra sprzedaż kart to niestety cena się utrzyma a to dla nas konsumentów jest najgorsza opcja... Tak , czekajmy rok żeby staniała 200 zł Cytuj Link to post Share on other sites
eXtu1945 5 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Do góry poszła też o 200zł czy więcej przypomnij Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) Do góry poszła też o 200zł czy więcej przypomnij To że poszły o 30% do góry , nie oznacza że wrócą do wartości wyjściowej Na Twoim miejscu bym na to nie liczył ... Edytowane 2 Maja 2018 przez Szy3ki Cytuj Link to post Share on other sites
eXtu1945 5 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 A ja jednak na to liczę patrząc na wielu forach ludzie kupują albo słabsze tańsze modele albo używek szukają ewentualnie wiele osób czeka co jest bardzo dobre ponieważ karty zaczną się kurzyć na półkach a sprzedawcy będą musieli się ich w końcu pozbyć. Karty na koparki już poszły teraz zostają znowu gracze którzy są w wielu przypadkach wybredni i nie mają zamiaru płacić za kartę o 30% więcej niż jest ona warta rzeczywiście. Pamiętaj że ludzie tylko w grupie mogą coś zdziałać i tutaj jest szansa na to że jednak większość się wstrzymać i dzięki temu te ceny poleca w dół ja bynajmniej nie zapłacę za kartę 30% więcej niż jest ona faktycznie warta. Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Wszystkie aspekty to rzecz indywidualna Pytanie czy chcesz mieć najlepszy sprzęt na daną chwilę czy nie ... Mówisz że poczekasz , zgadzam się coś na pewno stanieje bo "musi" ponieważ wychodzi nowa seria , ale gdy wychodzi nowa seria Ty kupujesz już starszą konstrukcję , nadal dobrą ale nie jest to już TOP I tak jest ze wszystkim , są ludzie którzy czekają na 20xx a są tacy którzy kupują jeszcze karty 2/3 generacje wstecz Ja osobiście nie lubię czekać , bo nigdy nie wiesz na co czekasz , nie masz pewności jaka ta rzecz będzie , ile będzie kosztować itd. Wole kupić dzisiaj co mam kupić , jeżeli za pół roku , za rok , czy dwa lata wyjdzie coś nowego , dobrego/lepszego wtedy sprzedaje to co mam obecnie , dokładam i kupuję ... Cytuj Link to post Share on other sites
eXtu1945 5 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Ja na ten moment mogę sobie czekać nie mam ciśnienia nie muszę mieć najnowszej i najlepszej karty nie mam jakiś wymagań że wszystko musi być na full detale itd. Każdy inaczej patrzy na pewne sprawy i aspekty ale dla mnie nie opłaca się przepłacać i tyle jak ktoś lubi to proszę bardzo jego sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 "Przepłacanie" to pojęcie względne To tak jak z paliwem , dzisiaj kosztuje 4.50 zł za litr , za tydzień może kosztować 5.00 i co przepłacasz ? Nie będziesz tankował , do pracy pojedziesz rowerem ? Jak masło podrożało to też ludzie przepłacają ? Mają przestać je jeść czy poczekać rok albo dwa jak znowu o 2 zł stanieje ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pawelox01 52 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 "Przepłacanie" to pojęcie względne To tak jak z paliwem , dzisiaj kosztuje 4.50 zł za litr , za tydzień może kosztować 5.00 i co przepłacasz ? Nie będziesz tankował , do pracy pojedziesz rowerem ? Jak masło podrożało to też ludzie przepłacają ? Mają przestać je jeść czy poczekać rok albo dwa jak znowu o 2 zł stanieje ? To z masłem to nawet zabawne było Cytuj Link to post Share on other sites
eXtu1945 5 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Widzicie to jest ta głupia logika tego kraju w Anglii jak paliwo miało podrożeć cały Londyn stanął a u nas Ci jeden z drugim powie to co nie będziesz jeździł ? Przez takich ludzi którzy mają w głowie bycie podwładnymi i godzą się na wszystko w tym kraju jest jak jest kiedy do was wszystkich dotrze że w dużej grupie można wiele zrobić. Czasami się zastanawiam czy nie którzy komentujący nie są opłacani przez kogoś żeby dawać debilne wpisy... Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 "Przepłacanie" to pojęcie względne To tak jak z paliwem , dzisiaj kosztuje 4.50 zł za litr , za tydzień może kosztować 5.00 i co przepłacasz ? Nie będziesz tankował , do pracy pojedziesz rowerem ? Jak masło podrożało to też ludzie przepłacają ? Mają przestać je jeść czy poczekać rok albo dwa jak znowu o 2 zł stanieje ? Takie porównanie nie jest zbyt trafne bo dla wielu osób między innymi dla mnie paliwo jest towarem, które muszę kupować aby dojeżdżać do pracy --> zarabiać --> ... Karty graficzne służą przede wszystkim do rozrywki a kiedy ich ceny są zawyżone przez wąską grupę odbiorców, która z kolei wykorzystuje je nie zgodnie z przeznaczeniem to ludzie się irytują. Karty są droższe niż na premierę dwa lata temu. Mnie cena póki co skłania do przeznaczania swoich pieniędzy na nieco inne cele. Cytuj Link to post Share on other sites
eXtu1945 5 Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Takie porównanie nie jest zbyt trafne bo dla wielu osób między innymi dla mnie paliwo jest towarem, które muszę kupować aby dojeżdżać do pracy --> zarabiać --> ... Karty graficzne służą przede wszystkim do rozrywki a kiedy ich ceny są zawyżone przez wąską grupę odbiorców, która z kolei wykorzystuje je nie zgodnie z przeznaczeniem to ludzie się irytują. Karty są droższe niż na premierę dwa lata temu. Mnie cena póki co skłania do przeznaczania swoich pieniędzy na nieco inne cele. I nie uważasz że należy zrobić strajk i rozgonić całe to towarzystwo które podniosło ceny paliw do granic absurdu? Po nad 60% ceny paliwa to podatki... Bo ja muszę dojeżdżać to zapłacę każdą cenę... Nie ogarniam was ludzie dlaczego sami sobie to robicie? Tak samo na forum żale wylewają Ci którzy kopia krypto że przez społeczeństwo są znienawidzeni i to jest prawda każdy życzy im źle bo przez nich ceny kart poszły mocno w górę i nie wiem dlaczego się dziwią... Nigdy nie zrozumie dlaczego Polacy w swej naturze mają mentalność służących i godzą się na bardzo dużo... Nie chcę tutaj wrzucać tematów polityki bo nie o tym jest temat ale wielu ludzi nie rozumie chyba jaka presję może wywołać duża grupa. Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Widzicie to jest ta głupia logika tego kraju w Anglii jak paliwo miało podrożeć cały Londyn stanął a u nas Ci jeden z drugim powie to co nie będziesz jeździł ? Przez takich ludzi którzy mają w głowie bycie podwładnymi i godzą się na wszystko w tym kraju jest jak jest kiedy do was wszystkich dotrze że w dużej grupie można wiele zrobić. Czasami się zastanawiam czy nie którzy komentujący nie są opłacani przez kogoś żeby dawać debilne wpisy... Dobrze wiedzieć , następnym razem jak będzie podwyżka paliwa to się do Ciebie zgłoszę , wyjdziesz i będziesz stał Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 (edytowane) "Przepłacanie" to pojęcie względne To tak jak z paliwem , dzisiaj kosztuje 4.50 zł za litr , za tydzień może kosztować 5.00 i co przepłacasz ? Nie będziesz tankował , do pracy pojedziesz rowerem ? Jak masło podrożało to też ludzie przepłacają ? Mają przestać je jeść czy poczekać rok albo dwa jak znowu o 2 zł stanieje ? porównanie z du*y, do kopania przeważnie wykorzystuje się topowe karty, zahaczając o średni segment, i takie podrożały, których nie musisz kupować, żeby korzystać/grać i przeczekać moment - a paliwo/masło kupuje każdy - to tak jakbyś nie mógł do pracy dojeżdżać vw i byś zastrajkował bo twoje ukochane audi a8 podrożało, któe ma więcej mocy ale i 2x więcej paliwa potrzebuje Edytowane 3 Maja 2018 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts