djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Witam. Słuchajcie mam dość poważny problem. Mój nowy komputer ma jakieś 3 tygodnie: Ryzen 7 1700 X370 Taichi 2x 16 GB RAM RX 580 Asus Strix 8GB Zasilacz Corsair RM650X 650W Odpaliłem takie gry jak Tota War Attila wszystko na Bardzo wysokie 30FPS Assassin Creed Origins ustawienia wysokie 33-27 FPS ustawienia średnie 37-30 FPS Ogólnie to co widziałem na filmikach i testach to wydajność powinna być zdecydowanie większa średnia ilośc FPS nie powinna być mniejsza niż 50-40 a ja mam średnio 30 FPS Cytuj Link to post Share on other sites
patol1984 8 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 A jak włączasz menadżera zadań(CTRL+SHIFT+ESC) to nie kopie ci nic w tle na gpu albo jakaś aplikacja nie obciąża ?Sterowniki najnowsze? Nic się nie grzeje? Sprawdzałeś temperatury? np. HWBOT'em Windows 10? Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 jaki masz tam ram? tzn.jego taktowanie zapuść profilaktycznie malwabyte na tym sprzęcie wszystko powinno śmigać bez zadyszki Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Windows 10 Procek podkręcony do 3,7 napięcie 1.35 RAM 3200 Temperatura GPU w Assasin Creed Origins 50-60 stopni Temperatura CPU w tej samej grze 70-78 stopni - na procku mam fortisa x2 wentylatory Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Sprawdziłeś to co napisał @patol1984? Czy system masz z optymalizowany i powyłączane wszystkie zbędne usługi (wodotryski) Windowsa 10? Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Sprawdziłeś to co napisał @patol1984? Czy system masz z optymalizowany i powyłączane wszystkie zbędne usługi (wodotryski) Windowsa 10? Sprawdziłeś to co napisał @patol1984? Czy system masz z optymalizowany i powyłączane wszystkie zbędne usługi (wodotryski) Windowsa 10? Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 odpal jakiś benchmark na cpu i gpu na takim sprzęcie nie powinno być zwiech Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 No właśnie nie powinno a tu proszę każda gra na wysokich i 30FPS. Benchmarki odpalone. Żadnych problemów nie ma więc w czym tkwi problem??? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Żadnych problemów nie ma Może pochwal się wynikami, będzie jakiś odnośnik. Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Tylko pytanie jak tu przesłać zdjęcia z wyników bo nie widzę opcji przesyłania zdjęć... Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 (edytowane) Tylko pytanie jak tu przesłać zdjęcia z wyników bo nie widzę opcji przesyłania zdjęć... Musisz wstawić na jakiś hosting zdjęć i dać linka. Edytowane 4 Lutego 2018 przez gracz722 Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 (edytowane) Nie mogę dać żadnego linku ani odnośnika nie wiem czemu https://zapodaj.net/494d1d0813740.png.html https://zapodaj.net/a967ac10d9cfb.png.html https://zapodaj.net/df2ec8c5206a2.png.html https://zapodaj.net/7cb944a0dd2d4.png.html https://zapodaj.net/eabe608941b51.png.html Edytowane 4 Lutego 2018 przez djmaxkg Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Zrób jeszcze test karty graficznej w CINEBENCH wciskając OPENGL. Po stronie CPU wynik jest zadowalający. Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 http://imgie.pl/image/Jqvhp http://imgie.pl/image/JqH9S Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 W benchmarku jest wszystko OK, chociaż na YouTube widziałem kartę taką jak Twoja w zestawie z Ryzen 5 i gość miał 106,5 FPS. Sprzętowo nie ma co szukać dziury więc pozostaje sprawdzenie jakie procesy oprócz tych skojarzonych z grą z używają zasoby sprzętowe PC. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 (edytowane) Sprawdz sobie 3dmarkiem 2013 pc a co do cpu to on w grach procesorowych nie błyszczy szczególnie z radonem Co do temp na cpu to jakieś dziwne .Za wysoko jak na lut Edytowane 4 Lutego 2018 przez HAKELBERY Cytuj Link to post Share on other sites
patrykweed 0 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Sprawdz sobie 3dmarkiem 2013 pc a co do cpu to on w grach procesorowych nie błyszczy szczególnie z radonem Co do temp na cpu to jakieś dziwne .Za wysoko jak na lut Daruj sobie takie komentarze znawco 1886 postów i każdemu to samo piszesz Zrobiłem 3dmarkiem wysłałem wynik, a ty olałeś sprawę. Cytuj Link to post Share on other sites
djmaxkg 0 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 W procesach jest cos takiego jak "telemetricsys" on zabiera 50% CPU tylko nie wiem czy mogę go wyłączyć. I jeszcze jedno pytanie: jak ustawić w biosie najwyższą wydajność procesora?? Bo wiem że jest cos takiego. Co do temperatur to myślę że CPU w stresie jak ma 70 stopni to chyba nie jest jakiś dramat......... Może też za bardzo podkręciłem karte graficzną....choć problemu jeszcze nie miałem z błędami karty graficznej. Na jednym ze zdjęć jest MSI Afterburner może ktoś zerknie i zobaczy jak to wygląda......... Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Wejdź w Ustawienia, Prywatność i powyłączaj wszystko co jest Ci zbędne do korzystania z PC.Możesz pobrać sobie programik PrivacyRepairer i po uruchomieniu jako administrator klikasz na ustawienia rekomendowane i to załatwia za Ciebie wszystkie ustawienia dotyczące prywatności. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Daruj sobie takie komentarze znawco 1886 postów i każdemu to samo piszesz Zrobiłem 3dmarkiem wysłałem wynik, a ty olałeś sprawę. Problem z Toba jest taki ze ty nawet nie rozróżniasz marków a poza tym nie potrafisz go wkleić nawet , pomijam że na tym forum jest wiecej osób i oni tez mogą teiego marka ocenić czy jest w normie.Ty zreszta tez Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 W procesach jest cos takiego jak "telemetricsys" on zabiera 50% CPU tylko nie wiem czy mogę go wyłączyć. I jeszcze jedno pytanie: jak ustawić w biosie najwyższą wydajność procesora?? Bo wiem że jest cos takiego. Co do temperatur to myślę że CPU w stresie jak ma 70 stopni to chyba nie jest jakiś dramat......... Może też za bardzo podkręciłem karte graficzną....choć problemu jeszcze nie miałem z błędami karty graficznej. Na jednym ze zdjęć jest MSI Afterburner może ktoś zerknie i zobaczy jak to wygląda......... Najprościej można się to pozbyć instalując jakiegoś antywirusa albo smart security To jeden z procesów wbudowanego Windows Defendera potrafi zjadać połowę zasobów. Zainstaluj darmowego avasta i zobaczysz efekty. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 https://www.google.pl/search?q=wy%C5%82%C4%85czanie+telemetrii+windows+10&oq=wy%C5%82%C4%85czanie+telemetrii+w+windows&aqs=chrome.1.69i57j0l2.20465j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Raczej nie radzę chwilowo wgrywać avasta. Potem się tego nie pozbędziesz łatwo.... Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Potem się tego nie pozbędziesz łatwo.... Nie wiem dlaczego demonizujecie Avasta.Używam od początku przygody z PC i nigdy nie miałem poważnych infekcji i co za tym idzie problemów z systemami. Są przecież narzędzia do odinstalowania Avasta, potem tylko wyczyszczenie minimum pozostałości i po sprawie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Może i trochę demonizuję.tym bardziej,że te moje przygody z nim,to ładnych parę lat temu. Może teraz to trochę inaczej wygląda i ja może mądrzejszy... Złe wspomnienia jednak zostają... Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Zobacz czy aplikacja dvr nie nagrywa Ci w tle gameplay. Masz typ w ustawieniach aplikacji xbox i w ustawieniach systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts