martinflash 1 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Hej. Dlaczego mój komputer za 20 000 zł to żółw? !!! Masakra. Specyfikacja: 1. płyta Asus PRIME X-299 Deluxe 2. procesor i9 7900X 3. RAM DIMM4 64 GB 2666 MHz 4. nVidia GTX 1070 ASUS 5. dysk Plextor 1 TB M8PeY NVMe na PCI 6. zasilanie Corsair HX 10001 7 drugi dysk SSD Toshiba 4 TB 8. Win 10 Pro 64 bit 9. obudowa Thermaltake 10 klawiatura Asus ROG Claymore Windows 10 64 bity. Zainstalowany na nowy najnowsze aktualizacje. Programy powinny na nim śmigać a on muli. Czy Windows 10 jest za to odpowiedzialny że robi z niego muła? Robiłem 2 instalacje na zwykłym SSD i na tym na PCi. Ten na na PCI jest trochję szybszy ale nadal to mułł! Najnowsza aktualizacja BIOSu płyty zrobiona. Nie wiem o co tu chodzi? Mój stary komputer sprzed 4 lat a z Windowsem 7 i procesorem i7 był szybszy. Masakra. Doradźcie co zrobić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
supervisor 15 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Dałeś za to 20000zł? Nie warte tyle. A co do treści zapytania, daj więcej informacji. Co muli, jakie programy używasz i tak dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Musisz w wierszu poleceń uruchomić plik odmul_komputer_za_20_koła.exe. Wtedy będzie rakieta. 9 Cytuj Link to post Share on other sites
wiktorsynkrzysztofa 2 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Twoj komputer jest taki szybki jaki jego najslabszy komponent.Zdecydowanie musisz zainwestowac w pozlacane styki w kontakcie, oczywiscie 24 karatowe zloto. Zwykly kontakt za pare zlotych jest zbyt malo prestizowy dlatego Twoj komputer czuje sie upokorzony i w taki sposob okazuje swoj bunt przeciwko Tobie.PS zwykle kable tez moga byc powodem takich zachowan komputera 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Piwcio88 0 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Hej. Dlaczego mój komputer za 20 000 zł to żółw? !!! Masakra. Specyfikacja: 1. płyta Asus PRIME X-299 Deluxe 2. procesor i9 7900X 3. RAM DIMM4 64 GB 2666 MHz 4. nVidia GTX 1070 ASUS 5. dysk Plextor 1 TB M8PeY NVMe na PCI 6. zasilanie Corsair HX 10001 7 drugi dysk SSD Toshiba 4 TB 8. Win 10 Pro 64 bit 9. obudowa Thermaltake 10 klawiatura Asus ROG Claymore Windows 10 64 bity. Zainstalowany na nowy najnowsze aktualizacje. Programy powinny na nim śmigać a on muli. Czy Windows 10 jest za to odpowiedzialny że robi z niego muła? Robiłem 2 instalacje na zwykłym SSD i na tym na PCi. Ten na na PCI jest trochję szybszy ale nadal to mułł! Najnowsza aktualizacja BIOSu płyty zrobiona. Nie wiem o co tu chodzi? Mój stary komputer sprzed 4 lat a z Windowsem 7 i procesorem i7 był szybszy. Masakra. Doradźcie co zrobić. Więc instalujesz CPUz i robisz validacje maszyny, wklejasz tutaj link potwierdzający, w nazwie podajesz swój nick z forum, gdzie kupiłeś pieca ? Jaki serwis się nim zajmuje ? Składak ? Skąd masz system, czy poprawnie zainstalowany ? Przypuszczam że nie... Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Wstawić żółwia do zoologicznego... 3 Cytuj Link to post Share on other sites
martinflash 1 Napisano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Dałeś za to 20000zł? Nie warte tyle. A co do treści zapytania, daj więcej informacji. Co muli, jakie programy używasz i tak dalej. Podzespoły kupowałem miesiąc temu w X-kom i Komputroniku, więc tyle było warte, Windows w wersji BOX no i jeszcze monitor Eizo 23 cale. Wszystkie programy które odpalam za długo się wczytują. Jak pojawia się okno to tak rwie jakby animacja 12 klatek na sekundę. Poprzedni stary komp z Win 7 te programy błyskawicznie odpalał. Tak jakby w tle coś pracowało. A nie pracuje nic.Nie używałem wcześniej Win 10 tylko 7 i jeszcze nie mogę nic o tym powiedzieć ale z tego co czytam to narzekacie na win 10. link do validacji CPU-Z https://valid.x86.fr/jksdtz Edytowane 11 Listopada 2017 przez martinflash Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 WU nie katuje Ci sprzętu w tle ? Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Aktualizacje systemu obciążają sprzęt ale nie aż tak. Całe nowe kompilację mi się pobierały nie było takich problemów jak kolega opisuje. Albo na Twoim pc działa szkodliwe oprogramowanie albo coś się przegrzewa. Możliwe też, że to jeszcze inny problem sprzętowy. Zacznij od systemu. Skorzystaj z tej porady https://winaero.com/blog/set-split-threshold-svchost-windows-10/ pobierz program Winaero Tweaker zainstaluj go i w belce wyszukiwania wpisz svchost. Pojawi się opcja zmiany ustawień tego procesu tak jak wporadniku wybierz opcje Restore Default Behavior i a potem wybierz opcję Reboot pc. Jeśli wybierzesz zabawę w rejestrze po wprowadzeniu zmian również należy uruchomić pc ponownie. Potem zaktualizuj bios w na płycie głównej. Do tego należy sprawdzić czy wszystkie sterowniki sprzętowe masz aktualne(programy Driver booster i Driver easy). Firmware dysku SSD też ważna sprawa. Warto sprawdzić czy jest aktualny. Cytuj Link to post Share on other sites
Piwcio88 0 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Podzespoły kupowałem miesiąc temu w X-kom i Komputroniku, więc tyle było warte, Windows w wersji BOX no i jeszcze monitor Eizo 23 cale. Wszystkie programy które odpalam za długo się wczytują. Jak pojawia się okno to tak rwie jakby animacja 12 klatek na sekundę. Poprzedni stary komp z Win 7 te programy błyskawicznie odpalał. Tak jakby w tle coś pracowało. A nie pracuje nic.Nie używałem wcześniej Win 10 tylko 7 i jeszcze nie mogę nic o tym powiedzieć ale z tego co czytam to narzekacie na win 10. link do validacji CPU-Z https://valid.x86.fr/jksdtz Super możemy działać, skąd masz tą kompilacje systemu ? Jak ją zainstalowałeś ? Jak wygląda użycie CPU w tle, menadzer zadań, co chodzi w tle lista aplikacji, uruchom CMD polecenie dxdiag i zapisz wszystkie informacje do pliku, wklej go tutaj. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Zainstaluj Windows 7 i po problemie Cytuj Link to post Share on other sites
kladiator 750 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Od nowa zainstaluj system? Może jakiś błąd się wkradł czy coś.. Tylko to przychodzi mi do głowy Edytowane 11 Listopada 2017 przez kladiator Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Dlaczego odnoszę nieodparte wrażenie, że to troll który wstawił tu "komputer marzeń" i opowiada nam jakieś bajdały? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Polecam XP w wersji 32bity powinno znacznie się poprawić i do tego mało zajmuje. Same plusy. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 do grania tylko linux Cytuj Link to post Share on other sites
lokator_18 14 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Dlaczego odnoszę nieodparte wrażenie, że to troll który wstawił tu "komputer marzeń" i opowiada nam jakieś bajdały? Marzeń? Niekoniecznie. 1070 jest w zasięgu. :-) Cytuj Link to post Share on other sites
martinflash 1 Napisano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Zainstaluj Windows 7 i po problemie Win 7 nie obsługuje dysków NVMe PCIe Gen 3x4. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Jak wgrasz stery nvme, to będzie obsługiwać. Ps. Pomyliłeś sobie dysk 4TB, w walidacji jest seagate, oraz nie masz xmp włączonego, miałeś też wrzucić ze swoim nickiem. Nikt ci nie uwierzy dopóki tego nie zrobisz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 PC za 20K PLN a karta graficzna to tylko GTX 1070 (-‸ლ). Myślę że problem może rozwiązać wymiana GTX 1070 na 2 GTX 1080TI, które będą spięte w SLI ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj Link to post Share on other sites
ArteK86 527 Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Wszystko przez to, że nie masz myszki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts