Kall29 4 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Hej, Potrzebuje waszej pomocy z diagnostyk nowego PC. Problem dotyczy PC z podpisu. Komputer jest nowy i dopiero co go złozyłem. Objawy: Komputer nie bootuje, nie ma obrazu. Wszystkie wiatraki startują i chodzą płynnie, diody na grafice i mobo również. Co sprawdziłem: - restart biosu poprzez wyjęcie baterii - sprawdziłem jeszcze raz całe okablowanie - odłączyłem grafike i sprawdziłem oba porty z grafiki zintegrowanej (na 2 różnych monitorach) - odłączyłem wszystko poza mobo i prockiem (łącznie z ramem), bios nie wydał sygnałów o braku ramu. Wydaje mi się, że płyta główna jest uszkodzona, ale wolałem się najpierw upewnić. Czy macie jakieś inne pomysły czy po prostu wysłać mobo na gwarancje/wymienić? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 odłączyłem wszystko poza mobo i prockiem (łącznie z ramem), bios nie wydał sygnałów o braku ramu. To wystarczy do reklamowania płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Pinów przypadkiem nie wygiąłeś podczas montażu procka? Cytuj Link to post Share on other sites
Kall29 4 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Sprawdzałem procka jak już mi brakło pomysłów i wszystko wyglądało w porządku, więc to nie wygięte piny. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 piny w gnieździe procesora płyty głównej (sorki za brak precyzji) Cytuj Link to post Share on other sites
Kall29 4 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 piny w gnieździe procesora płyty głównej (sorki za brak precyzji) Własnie te miałem na myśli jak już brakowało mi wczoraj pomysłów co to może być to zdjałem chłodzenie i sprawdziłem czy procesor dobrze siedzi, piny wyglądały ok w gnieździe. Cytuj Link to post Share on other sites
minas_trith 28 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 ja jeszcze dla pewności na pewno sprawdziłbym płytę na sucho : płytę na stół (kładziesz na jakimś izolatorze ) a do niej tylko procek, ram, zasilanie monitor i włączasz śrubokręcikiem.. Cytuj Link to post Share on other sites
Kall29 4 Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Sprawdziem płytę poza obudową z samym prockiem i ramami, taki sam efekt. Jeszcze raz sprawdziłem piny w gniezdzie procesora, również w porządku. Dzisiaj wymieniam płyte. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts