Mixtape 1765 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=57374 Ja już tej grze podziękuję... Cytuj Link to post Share on other sites
Radeon23 0 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Te całe bulletstorm zaczelo mnie juz wkurzać tymi swoimi badziewnymi trailerami na gametrailers... Myślą, że są zajebiści i lepsi od innych twórców gier, a to nie prawda bo nie dorastają do pięt chociażby Bethesdzie,Crytekowi i innym. Cały system zabijania ze skillem, to nic nowego, ani nadzwyczajnego. Ich silnik też nie jest niczym nowym, w końcu to Unreal Engine 3(którego twórcami oni nie są), więc czym te jelenie się tak na prawde podniecają? Niewiem. Ich zachowanie sprawia wrażenie jakby myśleli, że są lepsi od innych game developerów. Mają 0 klasy, 0 skromności i obsrane du*y. Z resztą ta gra pewnie będzie porażką, a na pewno nie będzie czymś co utkwi w naszej pamięci na długo. Niewiem jak można być dumnym z tępej strzelaniny, która jest praktycznie bez fabuły ja przykładowo uwielbiam tępe strzelaniny bo jak wracam zmęczony z pracy to nie chce mi się myśleć jak przejść daną misję tylko włączam grę i strzelam. ta gra to unowocześniony painkiller czyli na bank dobra sieka jak tak lubisz myśleć w czasie grania i sprawia ci to przyjemność to graj sobie w gry logiczne hehe Cytuj Link to post Share on other sites
DustEater 37 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 @mixtape, pisałem na początku. gra jest niestety zbyt konsolowa a szkoda i widać to do bólu Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 BulletStorm - oryginał zakupiony na Allegro.pl Wszystkie opcje graficzne włączone, i ustawione na maksimum. Zauważcie, że pomimo rozdzielczość ekranu wynoszącej 1920 na 1200 pikseli, obraz wyświetlany jest w rozdzielczości 1920 na 1080 pikseli. Na dole i u góry pojawiają się czarne ramki. http://img59.imageshack.us/img59/2135/shippingpcstormgame2011b.jpg http://img251.imageshack.us/img251/2619/shippingpcstormgame2011q.jpg http://img690.imageshack.us/img690/4251/shippingpcstormgame2011e.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 BulletStorm - oryginał zakupiony na Allegro.pl Wszystkie opcje graficzne włączone, i ustawione na maksimum. Zauważcie, że pomimo rozdzielczość ekranu wynoszącej 1920 na 1200 pikseli, obraz wyświetlany jest w rozdzielczości 1920 na 1080 pikseli. Na dole i u góry pojawiają się czarne ramki. http://img59.imageshack.us/img59/2135/shippingpcstormgame2011b.jpg http://img251.imageshack.us/img251/2619/shippingpcstormgame2011q.jpg http://img690.imageshack.us/img690/4251/shippingpcstormgame2011e.jpg fajnie...u mnie wszystko w 16bit kolorach... Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 BulletStorm Wszystkie opcje graficzne włączone, i ustawione na maksimum. Tym razem bez zmiany rozdzielczości w Adobe Photoshop. http://img638.imageshack.us/img638/2128/shippingpcstormgame2011a.jpg http://img560.imageshack.us/img560/9314/shippingpcstormgame2011n.jpg http://img195.imageshack.us/img195/8317/shippingpcstormgame2011s.jpg Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy przerywniki filmowe nie chodzące na silniku gry lekko się przycinają? Cytuj Link to post Share on other sites
DustEater 37 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 u mnie z filmikami wszystko jest dobrze, żadnej przycinki Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 u mnie z filmikami wszystko jest dobrze, żadnej przycinkiPrzychodzę w odwiedziny do znajomego, w ramach poczęstunku daje mi szklankę soku, i ciasta. Bluzgając o starych dziejach siadamy do konsoli. Kolegę obraz cieszy, jak lizak o smaku malinowym małe dziecko, mi natomiast walą po oczach spadki frame rate. Dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
Radeon23 0 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mogą ci walić po oczach spadki FPS jedynie jeśli to są spadki poniżej 25FPS inaczej czy jest 30 czy 60FPS ludzkie oko nie potrafi odróżnić. swoją drogą gram w tą grę w rozdziałce 1280x1024 i full detale oraz AA x8 na karcie 8800GTS 512 i non stop powyżej 40FPS mam miodzio Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mogą ci walić po oczach spadki FPS jedynie jeśli to są spadki poniżej 25FPS inaczej czy jest 30 czy 60FPS ludzkie oko nie potrafi odróżnićGuzik prawda. Wiele gier jest niegrywalnych przy 30 FPS-ach. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mogą ci walić po oczach spadki FPS jedynie jeśli to są spadki poniżej 25FPS inaczej czy jest 30 czy 60FPS ludzkie oko nie potrafi odróżnićGuzik prawda. Wiele gier jest niegrywalnych przy 30 FPS-ach. No właśnie, chociażby niezdarty Counter Strike Source i 30 FPS . On nawet nie wie jaka przesiadka na 100 wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Gracie na multi? Podajcie nicki z gry A co do gry w 16 bitach to wystarczy "jakość obróbki" dać na "niskie" i wtedy gra wygląda pięknie i na niczym nie tracimy;) Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Gracie na multi? Podajcie nicki z gryPilotRapier423 Nawet nie wiem, kiedy wybrałem sobie taki nick. Masakra. Jak w reklamie Ery "Kopytko". Napisz mi o której chcesz zagrać. Po 20-ej będę online. Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Załączam mój gameplay: Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 @Gasek Coś nam ta dzisiejsza gra nie wyszła. Z piętnastu (?) zadań drużynowych wykonaliśmy zaledwie jedno. Bez Skype nie ma absolutnie szans na ciekawą wieloosobową rozgrywkę. Ciągłe kopanie w du**ę przeciwników na tak małych arenach nuży już po czwartej rundzie. Ogólnie. Po sześciu godzinach kampanii jestem pod dużym wrażeniem pracy polskiego studia. Na brawa zasługuje stylistyka lokacji, klimat, dialogi z przymrożeniem oka, smaczki, jak sterowanie wielkim "drapieżnikiem", walki z bossami, oraz z rozwagą i z poczuciem smaku rozmieszczone skrypty. Niestety mina mi zrzedła, gdy sobie uświadomiłem, że w 99% przypadkach przeciwnicy za cel wybierają sobie właśnie głównego bohatera. Identycznie, jak w Call of Duty ignorują stojących obok intruzów. Nasi współbratymcy w boju strzelają nie wiadomo do czego, siła rażenia ich strzału, jest jakieś dziesięć razy słabsza od naszej. People Can Fly dosłownie skopiowało kod odpowiadający za SI z serii Modern Warfare, zmniejszając jedynie celność naszego wroga. Innymi słowy na najwyższym poziomie trudności zginąć jest niezwykle trudno. Do wad doliczyłbym problem ze strzałami w głowę. "Arbuz" nie zawsze naliczany jest prawidłowo, co jak na grę w trybie dla pojedynczego gracza jest zjawiskiem przedziwnym. Z drobniejszych uchybień odnotuję: nieskończona amunicję wroga, śmieszne ilości amunicji "ściąganych" z przeciwników, i błąd w wyniku, którego tracimy cały zapas amunicji po zamianie broni (upuść B -> ponieść A-> upuść A-> podnieść B). Przynajmniej to ostatnie występuje u mnie. BulletStorm to najlepszy FPS w jaki miałem okazję zagrać w tym roku (Killzone 2, Killzone 3, Metro 2033). Ode mnie 8/10 Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 kupując bulletstorm uświadomiłem sobie że już nigdy nigdy nie kupie oryginalnej gry !!!!!!!!!! 3 dni męczyłem się z 16bit kombinując na lewo i prawo jak się udało wreszcie gra chodzi tragicznie... gówn... !!! gówn... !!! gówn... !!! gówn... !!! gówn... !!! gówn... !!! gówn... !!! gówn... !!! Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 @Ujemny Jeśli chodzi o zadania drużynowe to chodzi Ci o rodzaj? Pamiętam jak weszło co najmniej kilka "penetracji" A z tą ilością amunicji przeciwników, czy ich nadmierną celnością to przecież to nie ma być "poważna gra" tu chodzi o "superstrzały" @Grzesiek1010 W sprawie 16bitów pisałem wcześniej, a co do płynności to może przez psyhx, którego Twoja karta nie obsługuje, ale bardziej prawdopodobnym wydaje się błąd w sofcie. Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mam ATI i gram na full(radek 4850) bez AA i AINZO, błąd w sofcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 @Ujemny A z tą ilością amunicji przeciwników, czy ich nadmierną celnością to przecież to nie ma być "poważna gra" tu chodzi o "superstrzały" Trudno mi odejść o stereotypowego patrzenia na FPS'y. First-person shooter=headshot. Headshot musi być Cytuj Link to post Share on other sites
lukis_ 2 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Te kolory w grze...tez macie takie jakby za mglą?chodzi o to że nie są takie żywe. Cytuj Link to post Share on other sites
Radeon23 0 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 te kolory to taki efekt każdy tak powinien mieć. ja na 8800GTS(G92) 512MB gram na full detal wygładzanie na x16 ze sterownika bo gra tylko na x8 pozwala i non stop powyżej 40FPS Cytuj Link to post Share on other sites
DustEater 37 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ja bym z chęcią zobaczył niemiecką wersję gry. bardzo jestem ciekaw jak skopali tą grę poprzez tą ich cenzurę co do kolorów, to ja nie miałem żadnych problemów. rozdziałka full hd, detale na maxa i zero problemów Cytuj Link to post Share on other sites
Chudus 0 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 U mnie między 1650x1050 a 1280x1024 i wszystko na maxa łącznie z AA jest duża różnica w fpsach gdzies 15 klatek moze i wiecej. Gdzieś przeczytałem że takie "konsolówki" nielubią rozdziałki 1650 haha ale to pewnie bzdury. Wie ktoś co wprowadziła ta akutalizacja ? Dzisiaj kupiłem i mi sie ściągnęła. Wkurzają mnie te poszarpane cienie Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Te kolory w grze...tez macie takie jakby za mglą?chodzi o to że nie są takie żywe. lol 16bit paleta kolorów tak powinno być zniszczyłeś mnie... a w grze nie ma dostepnego wygładzenia x16 max to x8 ktoś tutaj oszukuje Cytuj Link to post Share on other sites
MrCheese 0 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Optymalizacja tej gry jest beznadziejna. W rozdzialce 1600x900 na GTX 460 i Intelu i3 w full detalach wyciaga mi jakies 20-30 fps. Przeciez to jest zrobione na Unreal Engine 3 i powinno smigac jak ta lala. Dla porownania Singularity, ktory rowniez jest na Unreal Engine 3 przy tej samej rozdzialce trzymal sie caly czas okolo 40 fps. Skoncentrowali sie na konsolach bo wiekszy zysk, a wersje PC spieprzyli. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts