lemur20 0 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Witam Mam na sprzedaż kartę graficzną Palit GeForce GTX1080 Game Rock 8GB DDR5 256bit (1784/10000). Karta w stanie idealnym. Karta jest świetna, ma rewelacyjny system chłodzenia i jest naprawdę cicha. Coś pięknego. Jest po prostu zabójcza ! Jedyny minus to brak oryginalnego pudełka ( zgubiło się podczas przeprowadzki. pudełko nie jest potrzebne do realizacji gwarancji). Wysyłam w pudełku zastępczym. Oryginale pudełko zamówione już w sklepie jak dojdzie to na prośbę kupującego wysyłam do niego. Gwarancja 36 miesięcy w esc.pl od 08.08.2016 czyli jeszcze 2, 5 roku gwarancji ! Kopia faktury dołączona do karty. CENA 2500 zł - wysyłka kurierem UPS. Możliwość wystawienia na allegro. Więcej informacji na PW lub lemur_20@o2.pl http://i.imgur.com/WGThD6Z.jpg http://i.imgur.com/V6SNnvo.jpg http://i.imgur.com/T5G8Y3S.jpg Edytowane 1 Marca 2017 przez lemur20 Link to post Share on other sites
DzikiSzogun 48 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Troche wciskanie kitu. Aby odesłać na gwarancję musi być pudełko i do tego oryginalne. Czyli musi zgadzać się numer na sprzęcie jak i na pudełku. Przy składaniu zamówienia, my nie mamy do tego dostępu ani tego nie widzimy ale spisują numery sprzętu do zamówiania do swojej bazy. To w kwestii sklepu. Gdy samemu dajesz na gwarancję do producenta to porównuje po prostu numery. Do tego ta kopia faktury... W takim razie karta była kupowana na firmę a gwarancja w takim przypadku ma się całkowicie inaczej Omówiłem tutaj przypadek telefonu. Zakładam że na 99,9% tak samo jest w przypadku kart graficznych.Nie lubię takich ckliwych historyjek i niepełnych informacji Coś po prostu mi tutaj nie pasuje ;/ Link to post Share on other sites
banan1994554 19 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nie lubię takich ckliwych historyjek i niepełnych informacji Coś po prostu mi tutaj nie pasuje ;/ Co do tego to racja, zwłaszcza, że ponad 90% przypadków które oglądam z zagubionym pudełkiem to powód przeprowadzki a teraźniejsze pudełka do grafiki nie są znowu takie małe, ciężko je zagubić. A do tego idzie kupić nowe oryginalne pudełko w sklepie?? Jednakże z drugiej strony czy to kopia czy też oryginał to zbytnio nieważne, w ramach gwarancji zawsze dajesz kopie, i wiele takich wiekszych sklepów bierze bez pudełek, wystarczy zastepczak dobrze zabezpieczony (To jednak karton, przetrzymywany w nieodpowiednich warunkach typu piwnica to po 2 latach na 100% nie bedzie do użytku) Link to post Share on other sites
konstant 29 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Troche wciskanie kitu. Aby odesłać na gwarancję musi być pudełko i do tego oryginalne. Czyli musi zgadzać się numer na sprzęcie jak i na pudełku. Przy składaniu zamówienia, my nie mamy do tego dostępu ani tego nie widzimy ale spisują numery sprzętu do zamówiania do swojej bazy. To w kwestii sklepu. Gdy samemu dajesz na gwarancję do producenta to porównuje po prostu numery. Do tego ta kopia faktury... W takim razie karta była kupowana na firmę a gwarancja w takim przypadku ma się całkowicie inaczej Omówiłem tutaj przypadek telefonu. Zakładam że na 99,9% tak samo jest w przypadku kart graficznych. Nie lubię takich ckliwych historyjek i niepełnych informacji Coś po prostu mi tutaj nie pasuje ;/ Totalnie nie masz racji. Link to post Share on other sites
lemur20 0 Napisano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 (edytowane) Troche wciskanie kitu. Aby odesłać na gwarancję musi być pudełko i do tego oryginalne. Czyli musi zgadzać się numer na sprzęcie jak i na pudełku. Przy składaniu zamówienia, my nie mamy do tego dostępu ani tego nie widzimy ale spisują numery sprzętu do zamówiania do swojej bazy. To w kwestii sklepu. Gdy samemu dajesz na gwarancję do producenta to porównuje po prostu numery. Do tego ta kopia faktury... W takim razie karta była kupowana na firmę a gwarancja w takim przypadku ma się całkowicie inaczej Omówiłem tutaj przypadek telefonu. Zakładam że na 99,9% tak samo jest w przypadku kart graficznych. Nie lubię takich ckliwych historyjek i niepełnych informacji Coś po prostu mi tutaj nie pasuje ;/ Kolego takie bajki to może opowiadaj gdzie indziej. Gwarancje realizuje sklep i nie wysyłasz tej karty sam do producenta. Karta wysyłana musi posiadać dowód zakupu (zazwyczaj fakturę), oraz karta musi być tak zabezpieczona by nie została uszkodzona. Oryginału nie wyślę faktury bo był brany cały zestaw komputerowy, a sprzedaję tylko kartę graficzną, dlatego leci jej kopia. Sprzęt był brany na osobę prywatną więc nie wypowiadaj się jak nie wiesz, bo robisz tutaj śmietnik. Gwarancja jest pełna 36 miesięcy od daty zakupu, realizowana przez sklep esc.pl ! Sklep wymaga kopii faktury i to sklep wysyła kartę na gwarancję ! Więc dalej nie widzę w niczym problemu. Jeżeli tak bardzo lubisz pudełka to kupisz taką z pudełkiem i tyle. Edytowane 2 Marca 2017 przez lemur20 Link to post Share on other sites
DzikiSzogun 48 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Spoko super. Kupowane na osobę prywatną rozwiewa wątpliwości. Nie trawie robienia z ludzi idiotów. Dlatego zawsze tępie takie akcje. Nie mam zamiaru się kłócić. Nie ma sensu. Przynajmniej dodane zostały istotne informacje Widocznie mieliście inne sytuację. Takiego szczęścia życzę dalej. Trochę luzu na przyszłość. Link to post Share on other sites
FeX 6357 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mówisz o tym luzie, jaki sam zachowałeś podczas swojego ataku? Sorry za OT. Link to post Share on other sites
lemur20 0 Napisano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Kontaktowałem się ze sklepem i gwarancja bez najmniejszego problemu jest realizowana bez pudełka. Pudełko nie jest do niczego potrzebne. Tylko dowód zakupu. Więc naprawdę nie ma się o co martwić NOWA CENA 2400 zł ! SPRZEDANE ! Do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts