Skocz do zawartości

banan1994554

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    363
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

19 OK

O banan1994554

  • Tytuł
    Gaduła

Ostatnie wizyty

11756212 wyświetleń profilu
  1. Witam Od dluzszego czasu borykam sie z podlaczeniem starego x'a 360 pod tv, otoz chodzi o hdmi. Niewiadomo dlaczego ale po prostu nie dziala tv przez hdmi co jest wrecz irytujace, poniewaz pod monitorem dziala. Testowalem juz z 6 tv, od starszych 32+ hd-rd po nowsze 55+ 4k itd. Jednak najdziwniejsze jest to, ze rok temu bylo ok, teraz dziala tylko na componencie czego niektore nowsze tv juz nie wspieraja lub na monitorze. Kabli tez testowanych byla juz masa. Juz probowalem nawet recznie zmieniac rozdzialke na monitorze potem podlaczyc do tv i nic, resetowanie ty
  2. jarrino dokladnie to siostra zamierza sprobowac sil w fotografii, foto glownie 10x15 aktualnie ale zdarza sie wieksze i tak kilkanascie do kilkudziesieciu na miesiac pewnie bedzie. Druk poza domem wlasnie odpada, chodzi o to glownie ze to start bardziej na powaznie gdzie czesto trzeba kilka prob czy poprawek wiec chce wszystko na miejscu. Chodzi teraz wlasnie o drukarke by wychodzilo ok, a jesli by szlo dobrze i pozniej studio czy cos to wiadomo jakis sprzet z gornej polki. A co powiecie o HP PHOTOSMART PREMIUM C310A ? Czy moze od razu cos porzadniejszego polecicie?
  3. Tak oryginalne od nowosci, drukarka ma kilka dni
  4. Witam, szukalem drukarki i padlo na ecotank l3160 lecz zdjecia nie wychodza na nim zbyt dobrze, kolory nie sa takie jak powinny mimo prob na oryginalnych i tanszych papierach. Czy ktos jus drukowal na tym? Moze robie cos zle? Probowalem juz chyba wszystkich ustawien, kilku programow i nic. Poprzedni canon mg5650 drukowal o niebo lepiej, lecz odmowil posluszenstwa, zas nowsze z tej serii drogie w eksploatacji a czytajac forum wiekszosc stawiala wlasnie na ecotanki. Czy moze jednak nie nadaje sie to do zdjec? Czy ktos sie tu na tym zna dobrze i ew polecil cos ok 1000zl?
  5. Z Y540 na i7 9750h niestety sa wysokie temperatury Ja wlasnie 1h temu zmienilem paste, w koncu jestem zadowolony, w grach max zauwazylem 86* na cpu przy uv -0.164 i zegar 3.9 Pasta jeszcze sie wygrzeje to moze ten 1-2* zbije, ale roznica jest kolosalna, gdzie przed zmiana pasty i uv -0.170 zegar 3.7 w grach na hw info i tak widnialo 99* max Nie jestem jakims profesjonalista i nie uzywam cieklego metalu, dalem zwyczajnie mx-4 Co dziwne, pasta na procesorze wygladala srednio lecz zaaplikowana kiepsko, zas na gpu gdzie bez uv nigdy nie widzialem wiecej niz 67* pasta wysoszona... Co do
  6. Jak wyżej napisał bez danych nie ma co gdybać, w wiesku moze jest synchronizacja wlaczona ale cs widać, ze nie jak jest 200fps, lecz na ten sprzet stanowczo za mało
  7. Witam, mam nietypowy problem, kiedy mam laptop podlaczony pod TV przez hdmi to jakby nie korzysta z dedykowanej karty. Wszystko ustawione pod gtx, przy wyłączeniu zintegrowanej karty tv nie działa... Laptop jeśli jest "otwarty" to jest dobrze, korzysta z karty dedykowanej, lecz po zamknieciu pokrywy automatycznie sie jakby wyłącza Zaś jesli podłącze pod monitor jest normalnie. Spróbuję jeszcze jutro 2. laptop podłączyć i sprawdzę , również kabel hdmi spróbuje zmienic choć wątpie aby to był problem. Laptop to y520 z gtx1050
  8. O gpu niestety nie powiem bo akurat jest swietnie, nie zmienilem pasty ani uv i mam max 70 zauwazylem wiec nie ruszam
  9. Ze tez taki prosty sposób a szukam odpowiedzi głębiej, zaraz stestuje. A zrobiłeś uv na core i cache? Ja pierw miałem tylko na Core to mało dało, od kiedy zmieniłem również cache temp spadły jeszcze dobre 5*. Mi przy uv o 165mV i zegary na 3.9 w tescie jest <80*C lecz w grach przez milisekundy odczyty pokazuja ok90 lecz po samej kulturze pracy slychac ze juz sie tak nie meczy
  10. W zakladce FIVR masz do ustawienia turbo ratio limit, ja u siebie dalem max 39 (standard 4,5) Zrzuciles zarówno na core jak i cache? Jesli mozesz wiecej to nie ma problemu, nie jest to grozne ale zalezy od sztuki (u mnie np stabilne -0.165) A mam pytanie do Ciebie czy po zresetowaniu lapka ustawienia zapisują się? U mnie muszę włączyc ThrottleStop za każdym razem;/ Volty czasem są zapisane ale mnożnik już niestety nie...
  11. Witam, mam raczej smieszne pytanie... Mam y540 z i7-9750H ktory jak wiadomo lubi wysokie temperatury Zrobilem UV na -0.164v i jest stabilnie (przy -0.180 juz bluescreen) Zmniejszylo to juz temp do 86 max, lecz wole mniej by miec cisze dlatego zrzucam zegary na x39 (wtedy <80*) lecz po kazdym resecie kompa wraca do standardu 45, uv zostaje choc co jakis czas rowniez sie resetuje. Ktos potrafi to wytlumaczyc? Czasem daje zagrac rodzenstwu a nie lubie katowac sprzetu a jak sie wyzeruje wtedy throttling jest i temp skaczace na sekundy nawet do 100
  12. Witam Szukam dysku 2tb i mam teraz dylemat, zmieniam lapka z y520 na y540 aktualnie mam 250ssd+1tb lecz to zbyt malo. I tu mam problem czy warto nadal isc w hdd 2tb? Czy lepiej doplacic do tanszego ssd? Chodzi oczywiscie o sata, m2 przeloze ze starego Do zamkniecia, wzialem micron 1300 2tb
  13. Witam Zakupiłem sobie pady gen game s5 (tak wiem chinszczyzna) by zagrac czasem ze znajomymi w fife czy tekkena. Sa one bezprzewodowe jednak mam powazny problem, poniewaz kiedy lacze je poprzez bluetooh nie dzialaja one sprawnie, tzn np w fifie wgle nie dzialaja lub wariuja (jakby analogiem dziecko sie bawilo) W tekkenie znowu zle czyta klawisze, przez co i tak nie da sie grac. Probowalem chyba wszystkiego, jedyne co dziala to gra na kabelku wtedy komputer przyjmuje jako "controller xbox360" i wszystko smiga jak powinno bez x360ce itp. Kiedy jest bezprzewodowo wykrywa jako NGDS (chod
  14. to sprawdz temperatury, moze cos nie tak, lub cos po prostu muli go, ja mam co prawda slabsza wersje ale smiga bardzo dobrze lub moze dysk?
  15. Moze sprawdz temperatury? stery ok? Ja nie uzywam nic zadnego nerve sense czy expirience A zacina w sensie ze fps drop czy zaciecie na moment i potem ok?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...