hupson 0 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Witam. Dziś wyczyscilem komputer i po włączeniu go pojawił się problem Z kartą graficzna która nie chcę się włączyć. Wszystko inne działa lecz grafika nie. Tylko przy przytrzymaniu przyciski powe aby wyłączyć komputer wiatraczek lekko się przekreca. Sprawdzałem na drugiej karcie i występuje ten sam błąd. Mogłem zrobić coś źle w czasie czyszczenia?. Czy może to być wina w źle włozonym procesorze?(robiłem to pierwszy raz w tym komputerze) czy może po prostu wtyczka w płycie się popsuła? Prosiłbym o jakąś pomoc. Pozdrawiam Wyłącz podpis. // _Skipper_ Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Napisz jakie posiadasz podzespoly w komputerze. Zasilanie dodatkowe do karty graficznej podpiete ? Sprawdzales czy na zintegrowanej grafice z plyty glownej system sie normalnie odpala ? Sprobuj wlozyc karte graficzna do innego portu PCI Express na plycie glownej. Cytuj Link to post Share on other sites
hupson 0 Napisano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 (edytowane) Płyta główna gigabyte ga-m52s-sp3 Karta graficzna gigabyte gt440 i 430 Zasilacz radix Eco 500 Procesor amd 2x2.2 ale dokładnego modelu nie znam. Jak podłączyć dodatkowe zasilanie do karty?bo za bardzo nie wiem. I jak uruchomic komputer na zintegrowanej karcie? A do innego portu jej nie podłącza bo go nie ma Edytowane 27 Listopada 2016 przez hupson Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Czy może to być wina w źle włozonym procesorze? Czy speaker wydaje jakieś dźwięki? Za linie PCI-e odpowiada bezpośrednio procesor więc wymontuj go i sprawdź piny na procesorze. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jak podłączyć dodatkowe zasilanie do karty?bo za bardzo nie wiem. akurat u Ciebie nie ma dodatkowego zasilania. Na początek wyjmij kartę ze slotu, przedmuchaj go np. sprężonym powietrzem i włóż ponownie. Sprawdź czy działa. Jeśli nie, to po kolei: procesor wyciągnij i włóż z powrotem, potem pamięć itd. Sprawdź czy kable dobrze podpięte. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jak wyciągniesz procesor,to sprawdź z pomocą jakiejś lupki,czy wszystkie piny są proste... Cytuj Link to post Share on other sites
hupson 0 Napisano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Już wszystko jasna. Pc był w naprawie i poszła płyta główna. Czy moglibyście mi doradzić jaką niedroga płyte kupić, która będzie kompatybilna z innymi podzespołami? Może być używana. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts