Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

@Adonim 85

Pokrętne to Twoje myślenie ale każdy wierzy w to co uważa.

Ps. Nie jest to bardziej pokręcone niż wiara w Boga i Jezusa co na świat zestąpił coby nas zbawić itp. itd.

Edit.: Dobre maniek_100 - ale z ciebie <AWATAR> ;)

Edytowane przez szary_turbo
reptyle - jak ktos w temacie

Oj ja bardzo w temacie. Ciężko o większą bzdurę, niż teoria, że ludzkością rządzi rasa przerośniętych jaszczurek...

https://www.facebook.com/Reptilianzzz?fref=ts

Mogę dodać jedynie to :

http://dailyatheistquote.com/wp-content/uploads/2013/03/richard-dawkins.jpg

• Popieram 1

Wybacz, ale jak ktoś na poważne pisze o Reptilianach to naprawdę potrzebny jest już specjalista. Sam, jako człowiek myślący o otwartym umyśle, zdaję sobie sprawę, że nie jesteśmy jedyną inteligentną (?) rasą we wszechświecie, bo takie założenie byłoby nie tylko bezpodstawne, ale wyjątkowo nadęte i matematycznie prawie niemożliwe. Czym innym jest jednak branie na serio tego, co ludzie chorzy psychicznie, (a tacy tworzą wspomniane teorie) kreują w swoich umysłach. 

• Popieram 5

... no i? Patrz na Rest in P.C. I co z nimi robimy? Nic. I jest dobrze. Tamci sobie żyją w swoim świecie, a my mamy ich w głębokim poważaniu.

Za dużo bardziej błahe rzeczy na tym forum można dostać warna/bana, ale równocześnie w ekstremalnych przypadkach potraficie wejść z taką osobą w polemikę.

Teoria Adonima jest prawdziwa! Przecież wszyscy mamy kości ogonowe, dowód, ze naszymi przodkami były jaszczurowate rasy obce.  :rotfl:

A tak na poważnie, możemy być pewni, że na innych planetach istnieją formy życia, szczególnie, jeśli założymy, że wszechświat jest nieskończony (jedna z teorii). Jednak takiej bzdury nie czytałem już od dawna, szczególnie, ze pisała to dorosła osoba o zdrowych zmysłach.

Temat wszechświata i obcych form życia jest naprawdę bardzo ciekawy. Szczególnie, że nie wiemy o kosmosie w zasadzie nic, a szczytem naszych możliwości jest wizyta na Księżycu, który jest rzut beretem od nas. ;) 

• Popieram 1
Gość JonathanArcherPL

I tak to jest, kazdy moze myslec co chce i miec swoje poglądy co dałem do zrozumienia ale i autora zbesztać trzeba za jego własne poglądy. Norma. Dokładnie takich reakcji i komentarzy sie spodziewałem.

To głównie przez zacofanie Religijne, nikt nie potrafi zrozumieć ani nie chce myśleć o jakiś teoriach. bo bóg ich stworzył i resztę mają gdzieś xD

Gość JonathanArcherPL

Tylko że te brednie czyli niektóre teorie, stawały się faktem. kiedyś teoria heliocentryczna była uważana ze herezję ... aż w końcu udowodniono że Ziemia nie jest w centrum wszechświata. z czasem różne rzeczy stają się faktem, które kiedyś były uważane za Brednie :P

Kościół to mafia, Katolicyzm jest marną imitacją podrobionej biblii, ściągaj Vat, zamiast pomagać ludziom to jeszcze od nich oczekują. Większość ludzi na świecie nie wie jak Bóg się zwie, mało kto czytał biblię, mało kto w ogóle wie że święta które obchodzimy są w nie te dni co trzeba obchodzone i tak dalej i tak dalej. " strzeżcie się ludzi w czarnych szatach ". Gdyby kościół pozwolił na ujawnienie istnienie pozaziemskich zjawisk to byłby dowód na brak Boga = klęska kościoła. 

Gość JonathanArcherPL

Nie wiem czy tak szybko chciałbym spotkać pozaziemską cywilizację :P, świadczyło by to o naszej bezbronności w stosunku do nich, jesteśmy zbyt prymitywni :P, przylecieli by, kij wie z jakimi zamiarami, my wielce w chaosie zaczęlibyśmy strzelać tymi naszymi rakietkami :P, a tu zonk Shield :P i du*a po nas :P