Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

Z nowych też da się znaleźć coś przyzwoitego - ASUS GT630 z SAP-em, który podkręca wydajność i chłodzeniem sterowalnym przez GPU Tweaka i ma 2 GB pamięci. Ew. poniżej 300 EAH6670 z DDR5 i eyefinity.

:facepalm:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam.

Czy przy pierwszym użyciu nowo zakupionej karty graficznej należy ją jakoś dogrzewać czy coś w tym stylu?

Tak, najpierw musisz włożyć ją do  piekarnika, na 10min, ja polecam polać jakimś sosem, to później w pokoju czuć lekki zapach mmm..

Potem kładziesz kartę graficzną na środku pokoju w celu zatańczenia tańca żeby odwołać złe duchy i zimne luty.

Tak na serio to nic nie trzeba! Wkładasz do kompa kartę i działa lub nie działa.

%-)

Edytowane przez R-Koniu

MOCNY STABILNY MARKOWY
MODECOM LOGIC
500W  
PFC

ZASILACZ O WYSOKIEJ SPRAWNOŚCI I STABILNOŚCI

Wyjątkowo cichy, stabilny i chłodny dzięki 120mm wentylatorowi i wysokiej sprawności. Aż 500W mocy sprawia, że doskonale sprawdza się w zasilaniu nowoczesnych komputerów klasy high-end.

%-) %-) %-)

Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika azerty (20389) http://static.allegrostatic.pl/site_images/1/0/omnie.gif http://static.allegrostatic.pl/site_images/1/0/company_icon.gif
Data wysłania e-maila: wto 16 lip 2013 20:42:40 CEST
Strona z przedmiotem: MEGA QUAD 12GHz_4GB_500GB_HD7770 1GB DDR5 OC DVDRW
Treść wiadomości
Witam.
Twierdzą Państwo, że na tym komputerze płynnie pójdzie GTA V, tak więc pewnie Państwo posiadają jakieś informacje na temat tego, że GTA V wyjdzie jednak na platformę PC oraz jakie będzie miało wymagania?
Czy mogli by Państwo uchylić rąbka tajemnicy i napisać mi jakie będą wymagania GTA V?
Pozdrawiamy,
Zespół Allegro
Kontakt z obsługą Użytkowników

Hehe ale zemnie troooooool, ciekawe co odpiszą :D

Rozwieję tutaj wszystkie wątpliwości, ivy a haswell to praktycznie to samo z kilkoma ulepszeniami, jest wydajność wyższa o 5-10%, zawsze coś, ale ulepszyli też integrę i uwaga: DOŁOŻYLI PAMIĘĆ DO GRAFIKI W PROCESORZE, niemieli miejsca żeby położyć ją koło rdzeni, dlatego jest ona NAD NIMI, z tego powodu one przeszkadzają w odprowadzeniu ciepła, nawet jak NIEUŻYWAMY INTEGRY. Dlatego lepiej brać Ivy bo różnica jest 5-10%. Jak ktoś się nie obawia może zdjąć IHS (tracimy gware) i dać tam porządną paste. Przypominam, że u AMD jak u Intela aż do Sandy Bridge było LUTOWANIE zamiast pasty. Jak zdjemiemy IHS w Ivy czy Haswellu to temperatury zbiją się o nawet 40C, oczywiście mowa o procesorze w stresie po ostrym overclockingu, gdzie różnica temperatur to gdzieś 92C a 55C.

Kondzio21 comment_edit.png

:

(18 lipiec 2013 - 11:44) folder_edit.pngsiema, podkręcałem kartę graficzną, zapuściłem 3dmarka i odszedłem od kompa, jak przyszedłem to widziałem że się zresetował, czy to oznacza że dalej nie można kręcić, czy można jeszcze bardziej zwiększyć napięcie i cisnąć wyżej z taktowaniami?

Gość effendi360

Jak ****a mać nie moge tego *****ego programiku włączyś i ustawić mniejzego boosta (przepraszam, ale jestem podminowany komputer jest nowy a tu takie banialuki!)Możecie walnąć mi ostrzeżenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość JonathanArcherPL

2 Way SLI i jedna HD dla picu ... 

Czesław, nie kompromituj się .

Teraz nie ma czym, bo pod maską mam solidne bebechy ;) 

Nawet jedna z map w BF3 na której miałem z 34 FPS gdy się spojrzało na teren, teraz już jest tak jak powinno xD

Gość JonathanArcherPL

Na wyglądzie aż tak bardzo mi nie zależy xD, chciałem budę zmienić na Corsaira 600T, ale nie wiem czy nie będzie za mała, mało jest obudów które by mi się wizualnie podobały i były duże xD