drVanSteiner 12596 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Nie denerwuj się, bo chcemy rozwiązać ten problem, a Ty nie pomagasz. Napisz kiedy kupiłeś konsolę, jak jest data zakupu? Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Bo Xbox Polska na FB kłamie! kupiłem 2015-08 Edytowane 23 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Jak na ten moment to Ty wprowadzasz zamieszanie -zglaszam i wysylam sprzet gwarancyjny od dawna i to co tu piszesz nie jest zgodne z prawda co nawet potwierdzili ludzie z xbox polska (wkleilem Rozmowe) a jak na razie to ty tu mieszasz strasznie. Ludzie z tego forum tez nie raz wysylali i nikt za nic nie placil. Mam Ci wyslac protokoly i listy poserwisowe od microsoftu? Microsoft nawet swojego czasu (jeszcze za x360) nie kazal odsylac uszkodzonych tylko po zgloszeniu wysylali nowe lecz ludzie zaczynali to nadużywać Nigdy w ramach gwarancji nie placi sie za wysylke ! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
B00mer 8 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Gościu pisze wykrzyknik w każdym zdaniu, nawet po kilka, jakby darł mordę. Dajecie mu jakieś rady, a ten dalej drze mordę. Jaki ma sens ta dyskusja i do czego zmierza to ja tego nie "rozumie"... Chłopie, masz paragon idź do sklepu MM jak Ci już ktoś radził i oddaj to w cholerę. Po co te spusty i wykrzykniki. Odoslané z pomocou Tapatalku Edytowane 23 Czerwca 2016 przez B00mer 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Gościu pisze wykrzyknik w każdym zdaniu, nawet po kilka, jakby darł mordę. Dajecie mu jakieś rady, a ten dalej drze mordę. Jaki ma sens ta dyskusja i do czego zmierza to ja tego nie "rozumie"... Chłopie, masz paragon idź do sklepu MM jak Ci już ktoś radził i oddaj to w cholerę. Po co te spusty i wykrzykniki. Odoslané z pomocou Tapatalku Mordę to ty masz zmień język. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Bez nerwow Dzwonilem przed chwila do supportu I o dziwo uslyszalem to samo i wprowadzili to od niedawana (na kontrolery i inne podzespoly oprocz kinecta) Kinect i konsole ida door to door (wczesniej pisalem ze kinect wysylalem jakies 2-3 tygodnie temu i szlo normalnie) Pada slalem gdzie w marcu a w lutym szla pamietam konsola(zobacze w firmie na protokole dokladnie kiedy szedl padl na serwis) Jest to ogolnie jakas porazka co wprowadzili Idz lepiej z paragonem do MM i zglos to u nich z tytulu iezgodnosci towaru z umowa a ja pogrzebie jutro glebiej (zadzwonie do przedstawiciela na sklepy na dolnym slasku) Musze tu w tym momencie spuścić glowe i zwrocic honor bo cos pozmieniali Dziwna sprawa tymbardziej ze nie jest to zgodne z polskim prawem konsumenckim Koles sie dziwnie na infolini z tego tłumaczył ze to zmienil odgornie microsoft itp itd - dziwnie to brzmialo I o dziwo teraz kontrolery rok a konsole 2 lata - cos namieszali 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 No to nie ma się co zastanawiać, tylko reklamacja przez sklep, bo tu działa ustawowa rękojmia i są 24 miesiące od zakupu na reklamacje. Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) No jednak wkońcu ktoś zadzwonił , masakra tu chodz o fakt ze gwarancja nie istnieje na kontroler i nie jest możliwa do zrealizowania bo koszty wysyłki przewyższają samego pada!Do tego narzucają kuriera gdzie presyłka waha się od 397-400.95 gr za przesyłke w jedną strone a płacimy w obie! Wolę już kupić PS4 ktore ma serwis we Francji door to door na wszystko. Wogóle na infolinie wygląda tak jakby rozmowa szła z szablonu i nie można zadawać pytań. Zaraz może będe miał oficjalne stanowisko w tej sprawie. Przynajmniej support mi tak obiecał. Oddając pada z tytulu renkojmi zmuszają mnie abym oddał całą konsolę. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Jak pisałem Na dniach postaram się o informacje od przedstawiciela na sklepy u nas na dolny Śląsk Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Bo widzisz, gwarancja jest dawana przez producenta. I on, jako gwarant stawia warunki. I u każdego producenta mogą być inne. Druga możliwość, to rękojmia (przez sklep) i tu jest jasność, bo zasady narzuca ustawa i są dla wszystkich takie same. Mnie jeszcze jedno zastanawia, skoro konsola kupiona była kiedy obowiązywały inne warunki, to gwarancja winna być realizowana zgodnie z nimi. Dość to dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Tu macie stanowisko xbox dla pewnosci oraz rozwiania wszystkich wątpliwości. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 No dobrze, ale powtórzę moje pytanie z początku tematu: Czego od nas, forumowiczów oczekujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) No dobrze, ale powtórzę moje pytanie z początku tematu: Czego od nas, forumowiczów oczekujesz? Czego ?obiektywnej oceny oraz aby Xbox zmieniło politykę wobec użytkowników. Chciałem też poinformować innych że polityka MC zmieniła się na anty społeczną. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Chciałem też poinformować innych że polityka MC zmieniła się na anty społeczną. ja chyba podejrzewam (moje domysły bo nic innego sensownego co by to mogło usprawiedliwić) o co chodzi z tymi padami zauważ, że na allegro jest masa tanich padów wiem co to są za pady i skąd pochodzą i jest tego po prostu masa sprowadzana do nas bardzo łatwo było to przemianować na pada podlegającego gwarancji i myślę, że microsoft się tu jakoś zabezpieczył gdyż duża częśc co bardziej obrotnych mogła mieć po prostu tanio nowe pady po wymianie a transport kosztuje (chociaż też dziwne bo takie firmy mają inne umowy z przewoźnikami) lub po prostu mają coś z umową z dostawcą nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia bo to trochę absurdalne podejście takiej wielkiej korporacji która i tak dostaje w tej generacji po tyłku od konkurencji Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Na każdą konsole można naprawić max 2 pady wieć mam 2 wiec chciałbym ,a nie moge ich naprawić. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
B00mer 8 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Ciężko się rozmawia z ludźmi, którzy piszą same "!", "rozumie" zamiast "rozumiem", "xbox" nazywają firmą zamiast "Microsoft", czy też nie potrafią załatwić gwarancji/rękojmi w sklepie. Mordy nie mam, stwierdzam fakty - !!! i pisane z CAPS LOCKIEM uważane jest za darcie mordy. No nic, życzę sukcesów. Odoslané z pomocou Tapatalku 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Ciężko się rozmawia z ludźmi, którzy piszą same "!", "rozumie" zamiast "rozumiem", "xbox" nazywają firmą zamiast "Microsoft", czy też nie potrafią załatwić gwarancji/rękojmi w sklepie. Mordy nie mam, stwierdzam fakty - !!! i pisane z CAPS LOCKIEM uważane jest za darcie mordy. No nic, życzę sukcesów. Odoslané z pomocou Tapatalku A ty co specjalistą reklamacji się urodziłeś? po co twoje uwagi skoro niczemu nie służą.Bedziesz ekscytować się tym jak i CZYM piszę? Daj se na luz. Cytuj Link to post Share on other sites
B00mer 8 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Zdrowia życzę :-) Odoslané z pomocou Tapatalku Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 (edytowane) W poszukiwaniu dalszych informacji znajduję: Transport własny rozumię jako na mój koszt. Edytowane 24 Czerwca 2016 przez ratmed0000 Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 UWAGA !!! Z góry przepraszam za podniosły ton ale przypadkiem dzwoniłem do xbox i dowiedziałem się że jednak konsumenci wysyłają za darmo produkty na gwarancji do serwisu??! No to dlaczego konsultanci oraz kierownik serwisu kłamali ze wysyłka do serwisu akcesoriów leży po stronie klienta???? Niestety dziś tego się nie dowiem ,ile ludzi tyle stanowisk i regulaminów . Znajdujecie tu logikę??? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Kolego autorze. Ważne jak się pisze (pomijam zdarzające się każdemu literówki) ,ponieważ ma to dość duży wpływ na czytającego i jego nastawienie do piszącego. Tym bardziej,że po napisaniu ,zanim się wstawi można przecież przeczytać. Jak widzę tekst w stylu "kupił bym se laptoka ale nie wiem jakiego" to przechodzę dalej. To jest po prostu brak kultury i poszanowania dla czytających.Koniec. Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Kolego autorze. Ważne jak się pisze (pomijam zdarzające się każdemu literówki) ,ponieważ ma to dość duży wpływ na czytającego i jego nastawienie do piszącego. Tym bardziej,że po napisaniu ,zanim się wstawi można przecież przeczytać. Jak widzę tekst w stylu "kupił bym se laptoka ale nie wiem jakiego" to przechodzę dalej. To jest po prostu brak kultury i poszanowania dla czytających.Koniec. Hejt ważny jest hejt. Nudzisz się przed komputerem ? Spam // jg Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 "Co oznacza słowo hejt? To spolszczona wersja słowa hate, czyli nienawidzić. Hejtem określa się działanie w Internecie, które jest przejawem złości, agresji i nienawiści. To wszelkie formy uderzenia w kogoś, nie tylko słowem (chociaż głównie nim), ale i grafiką czy filmem." Jeśli uważasz,że w mojej wypowiedzi jest złość,agresja i nienawiść ,to już twoja sprawa. Starałem się dość kulturalnie, zwrócić uwagę na formę twojego tekstu (nie treść) a jak to przyjąłeś to twoja sprawa. A to czy ja się nudzę przed komputerem,to już moja sprawa... Cytuj Link to post Share on other sites
ratmed0000 19 Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 A co wnosi do forum wypowiedz na temat wypowiedzi? czy to forum języka polskiego?tu nie prowadzimy dywagacji językowych i stylistycznych. Więc pisanie postów na temat poprawności fleksyjnej zdania nie jest tematem działu dla mnie to jest spam. Chcesz coś napisać napisz na temat działu ,a nie na mój temat. Ciężko się rozmawia z ludźmi, którzy piszą same "!", "rozumie" zamiast "rozumiem", "xbox" nazywają firmą zamiast "Microsoft", czy też nie potrafią załatwić gwarancji/rękojmi w sklepie. Mordy nie mam, stwierdzam fakty - !!! i pisane z CAPS LOCKIEM uważane jest za darcie mordy. No nic, życzę sukcesów. Odoslané z pomocou Tapatalku Załatwiłem lepiej niż myślisz,przepraszam ale mordy nie mam, wiec zmień sam ton . Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Myślę, że dość już sobie podyskutowaliście. Wróćmy do sedna tematu i proszę się tego trzymać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts