huiggi 0 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Posiadam laptopa Acer TravelMate 4220 z Windowsem 8.1. Ostatnio pojawił mi się problem z urządzeniami audio: High Definition Audio Device, APC Mini i LPD8. Wszystkie są plug'n'play (no poza kartą dźwiękową), teoretycznie powinny działać, a w praktyce dostaję Code 37 - Windows cannot initialize the device driver for this hardware. Uruchamiałem ponownie, odinstalowywałem, na nic. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Laptop nie najnowszy czemu Windows 8.1. To bardzo zasobożerny system. Lepszy Windows 7 i wyłączenie zbędnych usług. Spróbuj aktualizacji sterowników programem Driver booster 3 albo driver easy. Może te programy rozpoznają wszystkie podzespoły Twojego laptopa i zainstalują działające sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Próbowałeś zainstalować sterowniki ręcznie przez menadżera urządzeń po wcześniejszym odinstalowaniu urządzenia w nim i restarcie? Cytuj Link to post Share on other sites
huiggi 0 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Tak, robiłem to. Spróbowałem też zainstalowanie brakujących sterowników przez Driver Booster. Nadal bez efektu. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Na stronie producenta laptopa mamy sterowniki oraz wsparcie jedynie do systemu XP. Jedynie pozostaje szukać sterownika posiadanej karty dźwiękowej, który jest z Win 8.1 kompatybilny, ale podejrzewam, że może być problem. Pytanie, czy wszystko sprawnie wcześniej chodziło na 8.1? Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Sprawdź jeszcze sterowniki z driverscape. W ostateczności można też zerknąć czy wszystko gra z plikami systemowymi https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/929833. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts