Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia Pascal (GP1xx).

Recommended Posts

Trochę niegrzecznie.

Co w tym niegrzecznego ? Nie miałem nic złego na myśli pisząc "wypociny". Lepiej zabrzmi gdy napiszę "dużą ilość tekstu pisanego" ?

Sam nie wiesz czego chcesz, informacje masz tu jak na dłoni

Może wiem, może nie. Nie miałem żadnej z tych kart więc grzecznie pytam, która jest najlepsza pod względem chłodzenia/ciszy. Nie tak daleko jak kilka stron wcześniej nadarzyła się już okazja by przeczytać skargi na głośność chłodzenia kart 10xx Palit a tu pytając okazuje się, że chłodzenia Palit są najlepsze na kartach 10xx. Co sam byś o tym pomyślał ?

Edytowane przez Su2nny

Może mieli coś z łożyskami ? Zawsze może coś takiego się zdarzyć. Różnice między Jetstream a MSI pod względem głośności nawet nie zauważysz. Mam ustawione na 65% przy 65°C 70% przy 67°C i tego nie słychać przy graniu, szczególnie że bez słuchawek nie umiem już grać. Palit jest grubszy od MSI gaming. Wybierz która Ci się bardziej podoba lub tę tańszą.

To dość ciekawe, nie miałem chyba jeszcze takiego przypadku. Albo przynajmniej nie kojarzę. Możesz podać jakis przykład?

BF1 Beta

Na i7 6700k z HT on/off obciążenie GPU (1070) jest cały czas w granicach 99% a wydajność  po wyłączeniu HT spada dość mocno ;)

Edytowane przez DjXbeat

@UP

Gdybym nie sprawdzał to bym o tym nie napisał ;)

Zaciekawiły mnie pochlebne wpisy na temat wydajności 8 wątkowych FX-ów i sprawdziłem jak wygląda wydajność na i7 6700k z włączonym i wyłączonym HT

HT daje kopa w tej grze ;)

Edytowane przez DjXbeat

Vayson, oj tam oj tam. Czytam juWpież drugi dzień wszystkie wypociny i sam nie wiem. rw miałem brać coś mini do mITX, później padło na RX 470 Gaming X 8GB.i tym wspaniałym sposobem dotarłem do 1060 JetStream i teraz waham się pomiędzy właśnie tym Palitem a MSI.

Jesli chodzi o kwestie np.chlodzenia to z wlasnego zakupu moge Ci polecic msi 1060 gaming x , w bf1 na ultra 65stopni.

Gdyby nie egzemplarz z piszczacymi cewkami [po odpaleniu v-synch problem w niektorych grach znika np. w bf1, choc w tomb raiderze, mimo v-synch nadal piszcza tyle ze z mniejsza intensywnoscia] karty nie byloby w ogole slychac [ bude mam naprawde niewielka (zamlan t2 zostaje moze centymetr do sciany obudowy ;D)] ,

2 tygodnie temu na allegro dorwalem za 1450 pln ;d Niestety janusze biznesu po premierze wersji 3gb 1060tek podniesli ceny wiekszosci 6gigowych egzemplarzy ;D

Temperatury doszły mi dziś do 70 stopni. Wentyl karty ustawiony na silent - 40% i wyżej nie dam, ponieważ powyżej 1200 obrotów jest jak dla mnie mocno słyszalny.

Jak zabiorę boczny i górny wentyl to jeszcze temp. podskoczy, a chcę z powrotem założyć moduventy do mojego Define R5.

Dobrze by było zmienić pastę i sprawdzić efekty tylko co z tą gwarancją...

Edytowane przez jagsulek

Tak spoko tylko GTX 1060 G1 kosztował 1250, a 1500 za MSI na pewno nie dam

Problem w tym, że przy GPU Boost 3.0 im niższa temperatura rdzenia tym szybsza karta. Jeśli kupowałeś kartę z myślą, że nie znosisz hałasu, i będziesz prawdopodobnie obniżał szybkość wentylatorów, to mogłeś to rozważyć jednak bardziej.

Nie trzeba odrazu MSI kupować, są też tańsze Gainward lub Palit.

Miał ktoś okazję testować Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce II OC 6GB GDDR5?? Na x-kom całkiem atrakcyjna cena i zastanawia mnie tylko jak z temeraturami i glosnoscia w tym modelu.

Też się zastanawiam nad tą kartą. Na wszystkich stronach ma same pozytywne opinie. Chłodzenie ponoć jest ciche pomimo tego, że posiada tylko 1 heatpipea.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125901&cm_re=gtx_1060_gigabyte-_-14-125-901-_-Product