angelboy 1 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam Ostatnio zastanawiam sie nad zakupem platnego antywirusa. Pytania jakie mnie nurtuja to: 1. Jaki antywirus platny jest najlepszy aby w pelni chronic i zaspokoic potrzeby normalnego użytkownika. 2. W jakiej opcji najlepiej wykupic licencje i ile maksymalnie warto wydac aby nie przeplacic 3. Czy kaspersky lab, bitdefender to rzeczywiscie najlepsze antywirusy 4. Jaki platnych programow używacie Wy i jakie macie na ich temat zdanie, czy jestescie zadowoleni Osobiscie zastanawiam sie nad kasperskym chociaz Avast ostatnio zaoferowal mi promocje w postaci licencji za 79 zl na rok, co o tym myslicie ? Cytuj Link to post Share on other sites
dge88 0 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 ja polecam eset - używam w firmie i w domu, dobra cena, wysoka jakość Cytuj Link to post Share on other sites
Qdyn ek 65 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Najlepsze statystyki ma niemiecka GData, ale koszt roczny to chyba 100zł więc też drogo. najlepiej pobierz darmowe wersje i sprawdź co działa najsprawniej itd Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Avast jest uciążliwy, fałszywie alarmując i blokując niechciane według niego oprogramowanie, które często ma niewiele wspólnego z wirusem. Kaspersky jest niezły, ale mnie denerwowały jego wymagania wobec komputera, potrafił nieźle zamulić system (wbrew temu co można wyczytać w sponsorowanych testach) Kaspersky uchodzi za nr 1, bo się dobrze promuje i zamawia odpowiednie artykuły w redakcjach. Najdłużej i najprzyjemniej korzystało mi się i z darmowej i płatnej wersji AVG. Po wielu latach korzystania z komputera doszedłem jednak do wniosku (skądinąd oczywistego) że żaden antywirus nie ochroni Cię przed Twoja głupotą lub głupotą innych użytkowników. Dopóki nie przestałem instalować gier z torencików i oglądać nieubranych Pań, problemy z zasyfionym komputerem wracały jak bumerang niezależnie od posiadanych antywirusów. Jeśli do użytku prywatnego to darowałbym sobie w ogóle antywirus lub wybrałbym darmową wersję.Jeśli potrzebujesz antywirus do firmy (gdzie głupole w ramach czasu pracy siedzą na facebooku klikając w niewiadome linki) wziąłbym GData lub AVG, ale przede wszystkim zablokował pracownikom dostęp do konkretnych portali. U kuzyna, który jest informatycznym analfabetą zawsze instaluję jakiś antywirus. To jednak nie ma żadnego znaczenia bo średnio co 3 miesiące system jest tak zaśmiecony, że najszybszą opcją jest reinstall systemu z obrazu dysku.I tak na koniec dodam, że wirusy, które wykradają nasze dane są wbudowane w kody źródłowe oprogramowania, które sami chętnie instalujemy, Windows, Ubuntu, Android i zamknięte oprogramowanie na te platformy. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Eset NOD, AVG, Bitdefender, Panda itp wiecznie sprawiały mi problemy, Win10 nawet ostatnio zablokował próbę instalacji Avast'a nie uznając go za "dobre" oprogramowanie. Od ok 5 lat używam płatnej wersji Kaspersky Internet Security - nie jest już tak zasobożerny jak kiedyś, a oferuje wiele przydanych funkcji np. szeroko pojęta Kontrola Rodzicielska, Ochrona płatności on-line. Warto rozważyć zakup licencji wielostanowiskowej (klucz e-mail) np. na 3 stanowiska, z kimś z rodziny/znajomych do spółki, zamiast np 130 PLN, koszt roczny wyniesie ok 65 PLN w wersji podstawowej (multi-device Android to + 10 PLN) http://www.kaspersky.pl/internet-security-multi-device#Feature1 Cytuj Link to post Share on other sites
angelboy 1 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) To moze troszke inaczej zadam pytanie Jaki jest najlepszy platny antywirus pod wzgledem wydajnosc/praktycznosci a nie wedlug reklam i mediow ktore sztucznie napedzaja rynek ? Chodzi mi o jedna licencje, w dobrej opcji, tak aby nie przeplacac, do uzytku domowego. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi. Edytowane 4 Lutego 2016 przez angelboy Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Myślę,że zadałeś zbyt trudne pytanie. Zobacz ile jest na nie odpowiedzi w necie. Jeśli myślisz,że jest tu ktoś,kto testował każdy z dostępnych programów,chociaż rok to błąd. Każdy napisze ci o takim jaki używa lub używał.Ja się kiedyś (dawno) przejechałem na Awście i Kasprskim (ilość ustawień mnie dobiła). Nie wiem jak jest z nimi teraz. Od czterech lat używam Eset Nod 32 ,na trzecim systemie (8 , 8,1 , 10) i do tej pory nie sprawiał mi kłopotów.Jak do nawet najlepszego antywirusa,nie dołożysz choć odrobiny rozsądku,to i tak się nie obronisz.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Nic dodać, nic ująć, jak ja lubię ten głos rozsądku Cytuj Link to post Share on other sites
angelboy 1 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 czyli reasumujac, polecacie ten program antywirusowy ktory odpowiada mi, pod moje potrzeby i z ktorego ja sam wycisne najwiecej nie jestem jakims laikiem ale potrzebuje po prostu czegos lepszego dla normalnego uzytkownika, co oferuje troche wiecej niz darmowe programy, hmm w sumie ten avast ze swoja promocja nie wyglada najgorzej na tle innych, bynajmniej ja nie widzialem oszukanych alertow odnosnie stron/programow/aplikacji ale tez rozwazalem opcje kasperskiego i bitdefendera Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Przed podjęciem ostatecznej decyzji proponuję zapoznać się z trescią w poniższym linku https://safegroup.pl/temat-co-wybrac-przeglad-bazowe-zestawy-zabezpieczajace-i-garstka-informacji_8377 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Huxar 0 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ja bym powiedział, że jednym z lepszych płatnych jest arcabit, Cytuj Link to post Share on other sites
sunsee 30 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 mam na swoim sprzęcie g datę, nie obciąża systemu, cieszę się że ma dodatkową ochronę przelewó bankowych i też można sobie ważne dane automatycznie wrzucać w chmurę, co sie przydaje szczególnie jak ktoś tak jak ja pamięta o tym raz na rok Cytuj Link to post Share on other sites
dcieslik 53 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Do tej pory od lat używałem Nod'a i byłem z niego zadowolony, W pracy mamy i Nod'a i G-data i ten drugi więcej wykrywa syfu od pierwszego. W ramach testu zainstalowałem sobie testową wersję w domu i już nie wrócę do Nod'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Hibernowanny 0 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Jakiś rok temu jak oddawałem naprawdę zawirusowany komputer do naprawy gościu zainstalował mi ESET antywirus. Wersja automatycznie się odnawia I od tamtego czasu nie miałem żadnych problemów z wirusami na swoim komputerze Cytuj Link to post Share on other sites
Firley 0 Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Witam Ostatnio zastanawiam sie nad zakupem platnego antywirusa. Pytania jakie mnie nurtuja to: 1. Jaki antywirus platny jest najlepszy aby w pelni chronic i zaspokoic potrzeby normalnego użytkownika. 2. W jakiej opcji najlepiej wykupic licencje i ile maksymalnie warto wydac aby nie przeplacic 3. Czy kaspersky lab, bitdefender to rzeczywiscie najlepsze antywirusy 4. Jaki platnych programow używacie Wy i jakie macie na ich temat zdanie, czy jestescie zadowoleni Osobiscie zastanawiam sie nad kasperskym chociaz Avast ostatnio zaoferowal mi promocje w postaci licencji za 79 zl na rok, co o tym myslicie ? 1. Najlepszym płatnym antywirusem jest ten który ma największą wykrywalność wirusów - a tak na poważnie ja polecam program Arcabit. 2. Arcabit ma opcje dla domu i małej firmy jako jeden pakiet, cena takiego pakietu to około 90pln. 3.Kaspersky parę lat temu wymiatał, ale teraz niestety jego skuteczność bardzo się pogorszyła. Jeśli chodzi o bitdefendera - W Arcabit masz 2 silniki na których pracuje program. Jeden silnik jest własnie z programu bitdefender, natomiast drugi jest autorski(stworzony przez Arcabit). Więc tak jakby kupując Arcabita masz 2 w 1 . 4.Ja od dłuższego czasu używam Arcabit "home security" który mogę wykorzystać w domu i małej firmie (co oczywiście jest dla mnie idealne gdyż prowadze interes w domu). Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony, szczególnie że program oferuje naprawde świetnie działającą pomoc w razie problemów z Pc w postaci pomocy zdalnej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts