sajmon154 537 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Nie zagram Czyli rozumiem że wpierw sobie tytuł po-testujesz z zatoki piratów? A potem może kupisz? A raczej nie kupisz bo ukończysz grę i powiesz że wymagałeś więcej od grafiki czy czegoś tam, więc nie zapłacisz im bo Cię nie zadowoliło. Ehh Im więcej ludzi podchodzi tak do sprawy tym droższe gry będą, bo sobie pirata ktoś przejdzie a za 2 lata jak będzie za 30 zł to kupie, żeby stało na półce i kurz zbierało i żeby móc wstawić na benchmark zdjęcie jak to ja tylko oryginały używam i w ogóle. Jedyna możliwością sprawdzenia jak wygląda tytuł powinny byc gameplaye i ew. stanowiska w marketach/centrach handlowych promujących grę gdzie możesz chwile pograć. Edytowane 19 Maja 2014 przez sajmon154 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Polecam czytanie do końca... Szkoda, że nie doczytales "/nie przeczytam dobrych recenzji"... Tak trudno się domyślić, że może chodzić o demo? Jeśli tego nie będzie to zostaje druga część cytatu. Edytowane 19 Maja 2014 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
sajmon154 537 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Oczywiście że doczytałem do końca, ale proszę nie wmawiaj mi że "demo", od czasu CoD2 nie słyszałem czegoś takiego jak demo Nie od dużych tytułów które z kopa wchodzą na scenę i liczą na zysk. Tak jak byś chciał demo Wieśka 3 albo Crysis'a gdy miał premierę. Obecne czasy ---> Demo = zatoka piratów.Dobry humor na wieczór nie jest zły Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Ehh Im więcej ludzi podchodzi tak do sprawy tym droższe gry będą, bo sobie pirata ktoś przejdzie a za 2 lata jak będzie za 30 zł to kupie, żeby stało na półce i kurz zbierało i żeby móc wstawić na benchmark zdjęcie jak to ja tylko oryginały używam i w ogóle. Jak większość dzisiejszych gier to gnioty ? choćby taki COD od lat taki sam, żadnej innowacji a wołają sobie za niego 120 zł, ja nie będę piracił gry, nawet nie zamierzam, poczekam aż zejdzie do 30 zł osiągnie cenę jaką powinna mieć po premierze ... Edytowane 19 Maja 2014 przez Ragnar Lothbrok Cytuj Link to post Share on other sites
Riczko 93 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) @sajmon Trochę na siłę przyczepiłeś się do posta Johnego. @Żeby nie było OT. Adapter pada Xboxa360 do PC. Edytowane 19 Maja 2014 przez Riczko Cytuj Link to post Share on other sites
sajmon154 537 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) No i na tym polega różnica, ostatnie 4 tytuły serii były lekko mówiąc słabe, żeby nie powiedzieć beznadziejne, ale multi nadal zapewniał to co trzeba. Szybko , dużo i z efektami, prosto i bez błędów, dlatego też go kupuje bo jako gracz chce wspierać serię. Ściąganie piratów żeby popykać bo gra jest "gniotem" nie prowadzi donikąd, możesz się pochwalić swoim kolegą że masz dzień po premierze grę pirata i tyle, ale nigdy nie zagrasz już w dobry tytuł od nich, choć byś chciał bo setki ludzi tobie podobnych robi tak samo to producent/deweloper nie ma kasy i nadal będzie wydawał gnioty i płatne DLC bo inaczej seria upadnie i ich zatrudnienie pójdzie oknem. No ale co ja tam wiem teraz większości gier się nie kupuje, tylko piraci albo czeka lata na "złotą edycję" za 30 zł i cały czas marudzi jakie to badziewia teraz wydają, ano jak nie mają za co pracować to tak będzie. @sajmon Trochę na siłę przyczepiłeś się do posta Johnego. @Żeby nie było OT. Adapter pada Xboxa360 do PC. Oj ja się nie czepiam, ja tylko "wbiłem się" do konwersacji, a z małym zbulwersowaniem bo większość graczy obecnie ma właśnie takie nastawienie "popykam pirata, jak się spodoba to za rok kupie" a za rok "ee nie kupie, poczekam aż będzie za 20 zł" a potem pogra w to max 20h i tyle, bo wcześniej już pirata przeszedł. Edytowane 19 Maja 2014 przez sajmon154 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) sajmon A nawet gdyby - moja kasa i moje ryzyko pobierania piratów. Wolę czasem taką grę pobrać i sprawdzić singla niż głupio tracić kasę na gry pokroju BF4 czy CoD Ghost... To samo miałem z BioShockiem Infinite - nie grałem w to nigdy, pobrałem pirata i wywaliłem po pierwszej misji, ja nie straciłem, a oni również, bo nawet nie wiem o co w tym chodziło, a i tak mojej kasy by nie zobaczyli. Jak gra mi się podoba to ją kupuję choćby z głupiego szacunku lub multiplayera. Dla mnie proste równanie gra porządna = kupię pomimo pirata na dysku, gniot = wywalam ten syf nawet z dysku, a kasy nie zobaczą bo za co niby? Mi za fuszerę nikt kasy nie da, tak samo ja za kiepską grę ich nie wspomogę. Inna kwestia to wszelakie Kickstartery, jakaś firma ma pomysł i zarzuci ciekawy gameplay to czemu mam ich nie wspomóc? Watch Dogs zbierze dobre recenzje to pewnie kupię Bez off topu Przed chwilą w Biedrze na promo uchwyty do pompek i ściskacze za 20 zł http://fanbiedronki.pl/files/g/2_Promocje_20140217_88_12.jpg Edytowane 19 Maja 2014 przez Johny3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 jakie to badziewia teraz wydają, ano jak nie mają za co pracować to tak będzie Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak dochodowa jest branża gier komputerowych Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Popieram, ja również niekiedy pobieram coś z zatoki piratów czy innego dziadostwa żeby sprawdzić jak co za "nowe cudo" i czy w ogóle jest grywalne na moim sprzęcie. Jak kiła i mogiła wywalam z dysku i saluto, jak zapowiada się dobrze to kupuję klucz na steama czy origin i nie martwię się o legalność, cracki, sracki i aktualizacje. No chyba że to tytuł z serii w którą pykam od lat (np. Heroes, Hitman) to biorę w ciemno. Nie ma co płacić za niedorobiony chłam, trzeba sprawdzić co w trawie piszczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 U nas sprawa jest prosta, gry mając nieproporcjonalne ceny w stosunku do zarobków. Ja miałbym już dawno półki zawalone grami, ale szkoda mi wydawać po 120-150 zł za pudełkowe wersje chwilę po premierze. Wolę kupić klucz za kilkadziesiąt złotych mniej. Tak samo, szkoda mi pieniędzy żeby wydawać je na beznadziejne gry. Trzeba wziąć pod uwagę, że to właśnie zarobek z gry definiuje opinię graczy, a nie recenzje. Taka przeciętna firma wydając grę X na której zarobi więcej niż na grze Y nie pójdzie potem w stronę gry Y, tylko gry X. Ich nie interesuje co jest lepsze tylko z czego mają więcej kasy. Po co się starać, skoro za chłam dostaną tyle samo albo i więcej? Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 jak nie sajmon to ktos inny - normalka Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Poprawka Sony: jak nie Sajmon to kilkunastu innych. Cytuj Link to post Share on other sites
sajmon154 537 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) No no Panowie, to jeszcze trochę danych osobowych do tych tematów z zatoką piratów a ja jutro w pracy podskoczę dwa piętra wyżej do Wydziału Wsparcia Zwalczania Cyberprzestępczości i im przedłożę wasze te twórczości. Do kolekcji (jeśli się sprawdzi na dłuższą metę)http://www.videotesty.pl/m/pliki/2013/04/18/Tracer-Sniper_12_.jpeg Edytowane 19 Maja 2014 przez sajmon154 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Sony156 4965 Napisano 19 Maja 2014 Popularne posty Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hahaha: :hahaha: 11 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Całe szczęście, a podobno to ja "uprzejmie donoszę" Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) idź sobie Edytowane 19 Maja 2014 przez dodo 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 sajmon Kończąc offtop, który stworzył się z niczego https://www.youtube.com/watch?v=n6kUHM4jmqE#t=46 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Już były : Przepraszam, pomyliło mi się - czekam na foty z biurkiem. WY**** **LAJ :[ :[ :[ Nie za ostro? Edytowane 19 Maja 2014 przez SKEEPER46 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 06radcho edytuj i to szybko! Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 06radcho chyba nie zdążył http://i.imgur.com/hvRelf8.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ale ze co? Napisal ksiazke jak paruset chlopa wspolnie wykorzystuje seksualnie niepelnosprawnego intelektualnie? To juz jakas gruba faza... Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Łap spis treści: P.S Kto jest spostrzegawczy? P.S 2 Mam alergię, od razu mówię Edytowane 20 Maja 2014 przez se7enfiy Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Widzę, że Korwin to Twój guru. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ciekawa, inteligenta osoba, ale raczej nie guru. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 No no Panowie, to jeszcze trochę danych osobowych do tych tematów z zatoką piratów a ja jutro w pracy podskoczę dwa piętra wyżej do Wydziału Wsparcia Zwalczania Cyberprzestępczości i im przedłożę wasze te twórczości. Do kolekcji (jeśli się sprawdzi na dłuższą metę) Nawet jeśli to musieliby mieć namacalny dowód a nie tylko coś napisane na forum, równie dobrze mógłbym napisać że jestem Prezydentem USA ... więc już tak nie pyskuj 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts