Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Uwaga! Ostrzegam przed sklepem karnitowy sklep https://kermitowy-sklep.pl/.
Właśnie odebrałem bluzę dla syna, którą zamawiałem 12 grudnia. Zapłaciłem za nią 120 zł plus 20 zł kosztów transportu. Okazało się, że jest jeszcze 22,50 do zapłaty przy odbiorze.
Jestem pewien, że ta bluza razem z transportem właśnie jest warta te 22,50 i była to przesyłka pobraniowa.
Oczywiście na stronie sklepu takich informacji nie ma, natomiast deklarują dostawę w 24 godziny. Niestety jakości po zdjęciu nie da rady ocenić. A a jest to cieniutki materiał 100% plastik.
Cóż, pierwszy raz się wpakowałem i mam nadzieję że ostatni.
Podsumowując: zapłaciłem ponad 160 zł za towar wart kilka złotych, którego dostawa trwała 2,5 miesiącafdb388f77ddfc1808e270a142ac2b3b3.jpg

• Smutne 4
  • Że co, proszę? 1

A nie możesz zwrócić jak zamówienie przez neta?

Konsument ma prawo do zwrotu towaru zakupionego przez internet w ciągu 14 dni kalendarzowych liczonych od momentu wejścia w posiadanie rzeczy lub dnia zawarcia umowy na wykonanie usługi. 

Edytowane przez kazadan666

Można, ale tylko teoretycznie. Sklep zarejestrowany w UK i polskie prawo go nie obowiązuje. Sklepie jest znany na forach internetowych jako oszust, Ale ja się dowiedziałem po fakcie, kiedy już miałem towar zamówiony. Sprawa była zgłaszana do UOKiK, ale odpowiedzieli że nie są w stanie nic zrobić.
Czytając opinie, to są ludzie, którzy zwracali towar, ale pół roku czekają na pieniędze i oczywiście ich nie otrzymują.

• Smutne 1

Koniec końców bluza zostanie - Syn zaakceptował.
A sobie kupiłem garnki, Zwieger Klassiker, bo jeden tefalowski zestaw, który mam, to mało.
Tym razem postawilem na inną markę z uwagi na garnek do gotowania na parze, którego Tefal nie ma w swoich zestawach.b375ed803d03d9bad70b741d1a9a6d43.jpg

• Lubię to 7
  • Popieram 2
2 minuty temu, Platun napisał:

teraz patrzę i już tysiak więcej ;( 

W istocie, sam się zastanawiałem czy paczkę wyślą czy będą wymyślać głupie wymówki typu brak towaru na magazynie. Ale InPost już przesyłkę dostał, więc może jutro trafi do paczkomatu. 

28 minut temu, ODIN85 napisał:

Nie znam ich.

Ja też nie, pierwszy raz kupowałem u nich, ale na Allegro mają konto od 11 lat i 100% pozytywnych komentarzy. Na Google mają 4,7/5, więc można zaryzykować. 

• Dzięki 2

:rotfl: miałem fajną bluzę Lonsdale czarną z grafitowymi pasami, podobny fason ale, że zrzuciłem przeszło 40 kg to topie się w niej a nowa taka jest nie do dostania. Ta Adasia jest spoko retro ale wiadomo Lonsdale to Lonsdale, tak jakoś no mi bardziej pasował 8-).

• Lubię to 2