Popularne posty Numik 400 Napisano 23 Listopada 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Jako, że według wszystkich sklepów już są święta, więc zrobiłem sobie wcześniejszy prezent pod choinkę: 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Fikuzi 2439 Napisano 23 Listopada 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 A takie cuś 21 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Igoruss 5141 Napisano 23 Listopada 2018 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Z wczoraj szaomi lepsze A dziś na black friday'u zamówiony Ryzena 1600x i AOC Q3279VWFD8 21 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Piona, będziesz zadowolony. Ale źle robią dając białe kable, szybko się brudzą ;/ (Ugreen lepszy! ) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) Goodyear Ultragrip 9 205/55 R16 4 Sztuki nowe. Edytowane 23 Listopada 2018 przez Andrew 9 Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 @Andrew bardzo fajne oponki! Miałem je (albo starszy model) kiedyś w M6. Oby spisywały się perfekcyjnie (bezpieczeństwo to podstawa)! Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (bezpieczeństwo to podstawa)! Też tak uważam, robi się zimno śnieg zapowiadają a nie miałem niczego do auta. A jak już kupować to coś porządnego co zapewni mi przyczepność i bezpieczeństwo mnie oraz innym użytkownikom jezdni. Jeszcze nowe tarcze muszę kupić i klocki hamulcowe teraz szukam czegoś fajnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Co by złapać po drodze jakieś ciekawe tytuły 3 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Siłowniki klapy Topran, amorki Bilstein B4, opony Nokian WR D4 215/55 R16 Ceny inne niż wychodzi po zsumowaniu bo wpadł "rabat" 15% na opony i 25% na reszte Dla koleżanki na urodziny 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 A zaszalałem jeszcze przy blacku. Buciki 4 Cytuj Link to post Share on other sites
booncol 664 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Ja skromnie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) No tak tylko szuka kosztuje 284zł, a ja zapłaciłem 193zł bez promki. Zobaczymy jak będą się sprawowały. Mimo, że mieszkam w mieści gdzie drogi są odśnieżane dość regularnie, to postawiłem na zakup opon lato zima. Ojciec kupił kiedyś samochód z oponami całorocznymi i "przejeździł" jedną zimę po czym kupił nowe letnie i nowe zimowe W zimę ciężko ruszyć i dość słaba przyczepność, w lato opona zbyt miękka przy czym piszczała strasznie, na mokrym dynamiczniejsze ruszenie graniczyło z cudem. Więc całoroczne odpadają i nigdy ich nie kupię. Na tak ważnym elemencie w samochodzie jak opona moim zdaniem nie można zbyt bardzo oszczędzać. Kolego ale oszczędzasz na swoim bezpieczeństwie? Bez obrazy ale te fuldy to się nadają do ciągnika na pole . Różnica między oponami całorocznym a sezonowymi jest kolosalne i nie trzeba robić dalekich tras aby to odczuć wystarczy jazda po mieście. Sam używam ww Nokiaow kupione za 189zl sztuka na oponeo . Dużo może nie jeżdżę ale miałem okazję poruszać się na uniwersalnych oponach przez 4 miesiące co było dla mnie katorga na mokrym droga hamowania długa , o poślizg łatwo kontrola nad autem słaba. Dobrze ze to było auto służbowe i zdane po 4 miesiącach. P. S. Opony zimowe to się kupuje na wiosnę jak są przeceniane a nie jesienią, To samo z letnim . Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Listopada 2018 przez raiders Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Wiosną nie miałem jeszcze tego auta, także nie miałem do czego kupować tych opon Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) Nokiany D4 są ok. Rok temu doradziłem zakup takich kumplowi do Hondy Jazz. Spisują się świetnie jak za tą cenę. Dla tego ja cierpię przy 19 calowych felgach płacąc 1k za oponę . Jeździłem przez pewien czas rok temu (z 2 tygodnie) pożyczonym autem z rodziny, akurat była to Honda Accord VII 2.0 VTEC (nie wiem ile to ma kucy, z 140-160?) i miała opony Michelin CrossClimat albo CrossClimat+ (bodaj 17 calówki) i jeździło się w zimę (akurat taki okres, czekałem na odbiór Mazdy CX5) znośnie. Imho lepiej od tanich gum za 200zł, ale w życiu nie podchodzą do Yokoham czy Michelin Alpin5 SUV (no ale to są opony już za 900-1100zł/szt przy 19 calach). Szczerze? Gdybym do firmy kupował jakieś Skody Fabie, Yariski, może Octavie czy Corolle (czyli auta o rozsądnej mocy) to zastanowiłbym się nad całorocznymi (tym bardziej jeżeli auto 90% czasu spędziło by w mieście). Kosz opony pewnie trzeba liczyć 800zł+/szt. ale oszczędzamy na 2 komplecie felg, wymianach, przetrzymywaniu u wulkanizatora. W ciągu 5 lat oszczędność jest. Ale trzeba pamiętać żeby nie przeginać na takich oponach - przy zwykłej jeździe nie będzie różnicy. Jedna wada jaką zauważyłem to niekoniecznie super radzą sobie takie oponki z dużą ilością śniegu (np. pod górkę - zdarzyło mi się Accordem poddać, ale wiem że np. Audicą FHD z Goodyearami też tam nie dawałem czasami rady). Edytowane 24 Listopada 2018 przez Revenant 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Trzeba być świadomym, na czym się jeździ i porównywać ten sam segment cenowy. Opony zimowe są bardzo dobre na śnieg i pluchę. Nie są dobre na suchej nawierzchni. Uniwersalna (choćby ten CrossClimate) jest bardzo dobry na suchej i pluchę. Nie są dobre na śnieg. Wybieramy takie, które lepiej się sprawdzą w określonych warunkach pogodowych. Mieszkamy i jeździmy tam, gdzie dużo śniegu - bez dwóch zdań zimówki. Tam gdzie nie ma sniegu, większość zimy drogi odśnieżone i suche - uniwersalną premium. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 P. S. Opony zimowe to się kupuje na wiosnę jak są przeceniane a nie jesienią, To samo z letnim . Samochód kupiłem miesiąc temu.. Miałem czekać do wiosny aby kupić zimowe ? hmm... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Samochód kupiłem miesiąc temu.. Miałem czekać do wiosny aby kupić zimowe ? hmm... Nie pisałeś tego, takze założyłem że auto posiadasz dłużej. Bez urazy, niech autko się dobrze sprawuje Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
itcloud 24 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 A zaszalałem jeszcze przy blacku. Buciki Ładnie, a gdyby Wojewódzki ich nie promował też byś kupił? Mam nadal N-ki dwuletnie i tragedia jeśli chodzi o trwałość a tanie nie są. Druga sprawa, zastanawiają mnie podróbki z Chin sprzedawane za 99 zł na OLX (widać dziwny szew na językach ale ludzie się łapią). Dlaczego te aukcje są nadal dostępne chociaż wysyłałem kilka zgłoszeń? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Ładnie, a gdyby Wojewódzki ich nie promował też byś kupił? Mam nadal N-ki dwuletnie i tragedia jeśli chodzi o trwałość a tanie nie są. Mam 2 pary NB i sobie chwalę dlatego kupiłem kolejne. Więc w czym problem ? Ja buty kupuję na rok max dwa więc jak tyle wytrzymają za 180 zł to będę zadowolony 1 Cytuj Link to post Share on other sites
itcloud 24 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Chodziło mi o to że odkąd buty zaczął promować Wojewódzki pojawił się na nie szał, bo mają znaczek N. A nie są trwałe, bo: odklejają sie przy podeszwie i to obserwuję w obu egzemplarzach, bardzo szybko niszczeje ten meszek który jest głównie na bokach mimo że dbam o nie stosując różne środki w sprayu. Ale fajny kolor wybrałeś, podobają mi się i życzę by długo służyły. Cytuj Link to post Share on other sites
Gregu82 1857 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Ładnie, a gdyby Wojewódzki ich nie promował też byś kupił? Mam nadal N-ki dwuletnie i tragedia jeśli chodzi o trwałość a tanie nie są. Druga sprawa, zastanawiają mnie podróbki z Chin sprzedawane za 99 zł na OLX (widać dziwny szew na językach ale ludzie się łapią). Dlaczego te aukcje są nadal dostępne chociaż wysyłałem kilka zgłoszeń? ja moją przygodę z N zacząłem 2,5 roku temu kiedy to kupiłem swoje pierwsze N na promocji za €45 jest to model 574, i od tej pory jestem zakochany w nich a mianowicie w wygodzie jaka mi dają poruszając się po świecie. ok roku temu kupiłem podobne 515, które miały zastąpić wysłużone wtedy 574, no ale jak na złość 574 nie chcą się zedrzeć.... dlatego 515 użytkuję sporadycznie. najśmieszniejsze jest to że ok 2 lata temu kupiłem sobie wymarzone AirMAx, i poza tym że są ładne i drogie, to z komfortem i wytrzymałością nie mają nic wspólnego.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Andrew 5940 Napisano 24 Listopada 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) Żeby nie być gołosłownym to dam też real foto Następne będą nowe tarcze z otworami, zapewne od Brembo/TRW. Zaciski też będę wymieniał ale tu raczej tylko TRW. Marzec oddaję podwozie do konserwacji a potem pomyślę nad małym tuningiem silnika. Edytowane 24 Listopada 2018 przez Andrew 12 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty zielone_ciastko 4615 Napisano 24 Listopada 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Wydziarałem się Kupiłem sobie monte i dodali :v Trolololo 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty ALF 28963 Napisano 25 Listopada 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 15 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Revenant 1170 Napisano 25 Listopada 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) Złamałem się... znów wydałem cebuliony na te black weekend... tym razem steam... oficjalnie wysrałem się z hajsu w tym roku Edytowane 25 Listopada 2018 przez Revenant 10 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts