Mixtape 1765 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Oszczędź sobie takich idiotycznych wypowiedzi kolego. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Oczekujesz, że ktoś tobie będzie oszczędzał głupich komentarzy a sam nie oszczędzasz innych swoimi. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Jeżeli wierzysz w to, że gry wychodzą niedorobione, bo twórcy i tak wiedzą, że zarobią na preorderach to nie możemy dyskutować na poważnie... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 No właśnie nie możemy. Czyli tysiące artykułów na ten temat nie są prawdą. Super ! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 No nie no, miliony much żrą ekskrementy, żryj i ty, nie mogą się mylić. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 A ty nadal kupuj koty w worku i potem się dziw, że gry są niedorobione. Bo przecież też tak robią inni jak to ładnie napisał sid. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Zacytuj te artykuły, wskaż argumenty to możemy podyskutować. Mówienie, że "artykuly są" jest rownie mocnym dowodem jak to, że spinnery są dziełem szatana, bo na to też jest ich cały stos. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Pojadę klasykiem i zakończę tą głupią konwersację. Co do artykułów : https://www.cnet.com/news/you-should-never-ever-preorder-a-video-game/ http://kotaku.com/5909105/stop-preordering-video-games-please https://www.polygon.com/2016/6/12/11913998/e3-pre-orders-exclusive-beta-dont-do-it Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Mixtape 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Aha Edytowane 13 Czerwca 2017 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Fraor 1203 Napisano 13 Czerwca 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Forza Motorsport 5 GOTY za 25 pln. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Fraor 12 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Kubuś73 8917 Napisano 13 Czerwca 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Składając pre order na grę z Ubisoftu to jak branie kota w worku moim zdaniem. J Co? Przecież gry ubi są bardzo do siebie podobne więc jakiego kota w worku? FC5 to będzie "ulepszony" FC3/4 tak samo jak Origins to będzie ulepszone Syndicate/Unity z dodatkami pokroju orła z Primala. Jeśli komuś taka formuła gier pasuje to nie widzę problemu żeby sobie preorderował i wpierał twórców/wydawców którzy dostarczają mu produkt przy którym dobrze się będzie bawić. http://i.imgur.com/XRyBtPe.jpg http://i.imgur.com/Qtid9SN.jpg Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Kubuś73 14 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Przycebul grupowo, radośnie i chyba skutecznie kolekcjonerkę kosztującą ponad 6 stów za 1/4 ceny. Sprawdź telefon po kilku godzinach na działce. Zgodnie z tym, co myślałeś - standardowy shitstorm o pre-ordery. Jestę wróżką. A historia o pre-orderach i Andromedzie brzmi jak opowiadanie o nawróceniu z grzechu masturbacji lub innego judo. Zmienić kilka słów i można wysyłać do Frondy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Pierwszym jako takim argumentem w tym monologu jest to, że wycinany kontent jest dodawany do preordera, otrzymasz go tylko jeśli kupisz preorder, ale fakt dodatku nie zmieni niczego jeśli gra jest słaba. Podążając logiką - jeśli gra jest słaba, preorder czy wycinanie kontentu nie ma znaczenia, ergo nie to wpływa na dopracowanie gry.Fakt dodawania bonusów dla pre-orderowców jest dokładnie takim samym mechanizmem jak 5% zniżki dla stałych klientów. Nikt o zdrowych zmysłach nie powie chyba, że Rossman nie dba o jakość oferty, bo klienci i tak przyjdą dostając 1,44zł rabatu na szampon i pumeks. Ten mechanizm ma za zadanie utrzymanie lojalności klientów. Podkreślam, utrzymanie - czyli znów celowane jest w grupę która już korzysta z usług. Ten system nie działa jeśli produkt/usługa są słabe, a klient niezadowolony - nie staje się on nagle preorderowcem, lojalnym klientem, jeśli gra była do chrzanu. Jedyna mądra rzecz jaką powiedział Jabba, to to, że o ile marketing jest dobry, gra się sprzeda. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Pre-ordery są jednym z mechanizmów marketingowych. To, kiedy gra zostanie wydana zależy w znacznej mierze od właściciela marki, akcjonariuszy, inwerstorów (...). Często, deweloper mając produkt niedokończony (z przyczyn różnych, nie wnikajmy już w to co może się wydarzyć podczas tworzenia gry co ją opóźni), ma ustalone spełnić deadline wydawniczy gdyż... tak została opracowana strategia marketingowa. Gra ma się przede wszystkim sprzedać, często na marketing i reklamę wydaje się równie dużo jak i więcej pieniędzy niż na sam proces jej tworzenia, dlatego też produkt ma zostać wydany w optymalnym okresie, kiedy strategia marketingowa przewiduje największe zainteresowanie produktem wśród konsumentów. I fakt, że nie pokrywa się to często z oczekiwanym stanem produktu nie jest winą preorderu ani spisku jaszczurów (choć bliżej temu drugiemu). Problemem niedokończonych gier jest fakt, że weszły one w ogromny rynek masowy, że robi się na tym przeogromne pieniądze i przeogromne pieniądze się inwestuje. Nikt o zdrowych zmysłach nie wyda gry opóźnionej o 3-6 miesięcy po tym jak osiągnęła ona swoje "bum" w massmediach, bo ludzie o niej zapomną, pieniądze na reklamę będą bezzwrotną inwestycją, a ludzie którzy mieli zarobić - nie zarobią. Problemem jest to, że w świecie gier AAA wyznacznikiem jest słupek zarobków - a ten jest konfrontowany przez długofalowe zadowolenie klientów o czym mówiłem - serie AC/FC zaliczyły spadek ze względu na nieudolność różnych mechanizmów, strategii, planów, czy też jakości gier - dlatego podlegają one rewizji. Jako wisienkę znów pójdę przykładem pewnej marki odzieżowej - ceny pierwotne/zawyżone to 20% zbytu, ceny promocyjne 80%. Jeśli uważasz, że ktoś wypuszczałby buble bo ludzie i tak kupią preorder, oznaczałoby że celuje w 20% rynku, jednocześnie wyzbywając się 80% która poczeka na "sprawdzenie" produktu. Co chyba nie wymaga dalszego komentarza. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Co? Przecież gry ubi są bardzo do siebie podobne więc jakiego kota w worku? Chodziło mi bardziej o stan techniczny tych gier. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Bedziem robić kał audio we foce. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Zakupy w ASO BMW http://i.imgur.com/lXId8dP.jpg Na szczęście nie musiałem brać pożyczki 9 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 stan techniczny tych gier. Grałem w każdego FC zaraz po premierze i z żadnym nie miałem najmniejszych problemów. Nie przypominam sobie również, aby było o takowych specjalnie głośno. Jedyną grą od Ubi, jaka w ostatnim czasie była wydana w wersji agrywalnej, było Unity. Reszta miała mniejsze błędy, które obecnie są raczej normą i nikogo, kto ma więcej niż 9 lat, dziwić nie powinny. Pomijając fakt, że raczej lubię gry Ubisoftu, akurat w ich przypadku wszelkiej maści problemy usuwane są na bieżąco i nie ma większych problemów ze wsparciem. Ale wiadomo - hurr durr złe Ubi. Jedyne co mnie akurat osobiście wkurza w ich polityce to ceny, bo prawie 2 i pół stówy za nową grę na PC to przesada. Tym bardziej cieszę się z udanej cebuli, a rozkręcenie kolejnej, identycznej, afery o pre-order, w momencie, gdy prawdopodobnie kilkorgu z nas udało się przyciąć po parę stów na głowę na limitowanej kolekcjonerce, jest dla mnie wyjątkowo zabawne. Pewnie gdybyśmy dostali do tego zamówienia po walizce koksu też byłoby źle. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Fanbooj 1667 Napisano 13 Czerwca 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Jedyną grą od Ubi, jaka w ostatnim czasie była wydana w wersji agrywalnej, było Unity Które naprawili praktycznie do końca, wydając łącznie ok. 30GB patchy. Sam grałem w dniu premiery, wiem jak źle było. Już od dawna nie preorderuję, ale cebula deal z kolekcjonerką sam bym przyjął, chociażby dla samej figurki, która (znając życie) będzie sprzedawana osobno po 150-200zł Pamięta ktoś kolekcjonerkę Notre Dame właśnie z w/w Unity za 240zł, tak samo wybajerzoną jak ta za 110€? Teraz podstawowa wersja byle jakiej nowej gry AAA kosztuje tyle samo... I żeby offtopu nie było http://i.imgur.com/SoKwFFJ.jpg http://i.imgur.com/voo71i7.jpg Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Fanbooj 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Chodziło mi bardziej o stan techniczny tych gier. Niedoróbki techniczne wynikają niemal zawsze z goniących terminów. Czy to w branży gier, czy filmów. I studio bardzo często nie ma za wiele do gadania Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Xarix Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 swap i3 -> i7 http://i.imgur.com/386Vf4O.pnghttp://i.imgur.com/yJ01Xrl.png 8 Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Jeśli komuś taka formuła gier pasuje to nie widzę problemu żeby sobie preorderował i wpierał twórców/wydawców którzy dostarczają mu produkt przy którym dobrze się będzie bawić. Amen. Zakupy w ASO BMW Na szczęście nie musiałem brać pożyczki To suwnice od podnoszenia szyb, prawda? W gruzie znajomego, który nie miał zamiaru wydawać na niego nawet grosza, bo zapłacił za niego 1000€ i cieszy się, że w ogóle dostanie przegląd zrobiliśmy w zeszły weekend taką druciarnie: http://i.imgur.com/NlaN2yy.jpg 7 Cytuj Link to post Share on other sites
VectroV 3584 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 O jak zazdraszczam Gdzie kupione jeśli można wiedzieć? Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Andrew 5940 Napisano 13 Czerwca 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Powiem tak, pierwsze wrażenia? Nie mogę pozbierać gęby z podłogi Ta dźwiękówka to istny majstersztyk :3 11 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 To suwnice od podnoszenia szyb, prawda? Ta w styczniu wymieniłem na jakieś tanie zamienniki, ale jakoś to niepewnie siedziało i ze trzy tygodnie temu szyba mi się pionowo chciała zamknąć xD Przejeżdżałem obok ASO to wpadłem - 20zł nie majątek Mam nadzieję że teraz będzie oki Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Ta w styczniu wymieniłem na jakieś tanie zamienniki, ale jakoś to niepewnie siedziało i ze trzy tygodnie temu szyba mi się pionowo chciała zamknąć xD Przejeżdżałem obok ASO to wpadłem - 20zł nie majątek Mam nadzieję że teraz będzie oki Dokładnie ten sam problem był w gruzie znajomego, ale tam dodatkowo po 250k km popękały całe podnośniki, dlatego trzeba było by wymienić jeszcze całe mechanizmy, to by się to nie opłacało. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts