Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

dostałem od niej informacje że około 15:30 był u mnie kurier ale nikogo nie zastał

Story of my life, szczególnie w przypadku PP. Czekasz cały dzień w chacie na przesyłkę, a później w skrzynce awizo. Pomimo, że mam urząd kilka ulic dalej, jest to dla mnie koszmarnie upierdliwe, bo kończąc robotę po 20 muszę paczki odebrać przed zajęciami i wozić się z nimi po mieście. 

• Popieram 1

To już inna bajka - odkąd na poczcie można kupić dosłownie wszystko - od podpasek, przez książki kulinarne autorstwa jakichś pingwinów, po breloczki z papieżem, czas, jaki przeciętny emeryt spędza przy okienku wydłużył się kilkukrotnie. Dodatkowo w moim urzędzie jest na suficie pierdylion starych świetlówek i niezależnie od pory roku jest w nim kosmicznie gorąco i parno.

Ponarzekałem, czuję się lepiej :D

Benzynę muszę sam rozsmarować na aucie, pilnować czasu żeby nie była czasami zbyt długo, spłukać pod ciśnieniem, a później jeszcze domyć ręcznie.

Także trochę nie rozumiem dyskusji na ten temat

Po prostu ten cały Prickbort to benzyna + alko. Spryskiwacz do kwiatów pożyczasz od mamy i po akcji dobrze płuczesz ;) Pozdro dla kumatych i czytających karty charakterystyki ;)

Jak Kuba wspomniał wiele zależy od danego regionu.

U mnie z kolei kolo z UPS jest świetny, z DPD jak mnie widzi to zmienia tor (ciekawe dlaczego  :co: )

:evil:

Najbardziej jednak wkurzył mnie pacjent z GLS, czekałem na nową obudowe w domu, po dwóch godzinach czekania zszedłem na dół do sklepu, lecz najpierw sprawdziłem skrzynkę w której było awizo dotyczące budy i adres punktu do odbioru.

Mam domofon, ale nie dzwonił i nie wiem jak wszedł...

Pozdro dla kumatych i czytających karty charakterystyki

Piszesz to na forum komputerowym gdzie sporo zakupów to zwykłe fanaberie, bo tak, bo można i ludzi stać :D

Ja nie mam ochoty przed myciem auta mieszać benzyny z alkoholem, bo samo mycie detailingowe zabiera mi ponad 2h. Mam środek za 30 zł i jest git, wystarczy na długi czas, bo nie zawsze auto obkleja się smołą tak jak teraz zimą ;)

Poszedłem teraz sprawdzić skład i nie wygląda on tak jak ten z neta.

- destylat lekki obrabiany wodorem

- 2-butoksyetanol

- węglowodory alifatyczne

- niejonowe związki powierzchniowo czynne

Nie znam się na chemii, ale mam wrażenie, że to jednak nie tylko benzyna wymieszana z alko, czyli tak łatwo nie da się przyrządzić takiego środka w domu. Gdyby to było takie proste, to chyba nie byłoby różnic między podobnymi środkami innych marek, a te są często znaczne.

EOT z mojej strony, bo zaczyna się spam. 

Edytowane przez Johny3

U mnie z kolei DPD wypada rewelacyjnie

Damian z DPD jest tak dobry i pomocy, że dostał nawet drobny prezent na święta w tym roku - jestem mu mega wdzięczny bo odwala kawał dobrej roboty.

DPD przeprowadziło mnie z UK do PL (wliczając wysyłki rowerów, iMaków - wszystko dotarło w 3-5dni w idealnym stanie)

• Popieram 2

Mass Effect to seria, która, poza KOTOR'em bo to jednak niedościgniony wzór, wzbudziła we mnie chyba najwięcej emocji ze wszystkich produkcji, w jakie grałem. Nie mam najmniejszych obaw o jakość nowej części, bo jeśli będzie nawet w 1/4 tak dobra, jak 2,9 poprzedników (zakończenie trójki chyba każdy uzna za żenadę) to i tak będzie to dzieło wybitne.

• Popieram 1

To nie ma znaczenia. Ważne, że jakiś pan odpali potem excel'a i zobaczy ile $ się zgadza. Dlatego mamy potem takie kwiatki jak dodatkowe DLC tylko w preorderze. A to tylko początek, bo nic nie przemawia za tym, aby kupować grę wcześniej a nawet w dniu premiery. Ba, im później tym lepiej. 

• Popieram 3
Gra jest taka sama w dniu premiery, po roku, czy w jakimkolwiek okresie w przyszłości. Magia.

Nic bardziej mylnego. Przykładowo W3 w dniu premiery a wersja 1.3 w niektórych aspektach jest nie do poznania. Wydajność, błędy czy dodatkowe opcje jak skrzynia na ekwipunek. A jest tego więcej.  

Mało to blacharze wycierpieli: Batman, Quantum Break, Dishonored 2 . . .  A to tylko 2016.

Edytowane przez MiK
  • Popieram 1

nic nie przemawia za tym, aby kupować grę wcześniej a nawet w dniu premiery

Pewnie, zawsze można na przykład pooglądać filmy jak ktoś inny gra - niektórzy ponoć to lubią.

Nie jestem wielkim fanem pre-orderów, jednak w przypadku produkcji, na które czekam czasami dosłownie od lat, nie wyobrażam sobie, abym miał zwlekać choćby jeden dzień dłużej, niż jest to konieczne.

Po co chodzić do kina, przecież za kilka lat to samo będzie w tv?

• Popieram 1
Batman

Batman wyszedł w 2015, a w 2016 był w pełni grywalny 

Co do preorderów nie rozumiem tego zbawiania świata przez "rimember no preorders" ktoś chce to kupuje jego kasa a dlcki zawsze będą jak nie jako gratis do zamówień przedpremierowych to po premierze za dolary. Wydawcy nie zrezygnują z łatwego zysku bo sprzedaż preorderów spadnie o 5,10,15,20%. 

Quantum Break,

Przecież ta gra to porażka na niczym dobrze nie chodziła na xboxie była renderowana w żałosnym 720p i upscalowana do 1080p śmiech na sali coś takiego wydawać

Edytowane przez Kubuś73
  • Popieram 1

A to tylko 2016.

Arkham Knight wyszedł akurat w 2015 i osobiście nie miałem z nich najmniejszych problemów, podobnie z QB.

Wydajność

Jednym z powodów, dla których dość często modernizuję sprzęt jest to, że w 99% przypadków mam w głębokim poważaniu optymalizację.

Zapłaciłbyś za bilet do kina 2-3 miesiące przed premierą filmu na podstawie zwiastunów?  

Owszem. Na mocno limitowaną i oficjalną premierę Revenge of the Sith, w poznańskim Kinepolis, kupiłem bilety na kilka miesięcy do przodu, a w sprzedaży były one raptem przez 2 dni.

Gdyby podobnie trzeba było zrobić z każdą kolejną częścią, nie miałbym z tym problemu.

Bilety na dobre koncerty również kupuje się z dużym wyprzedzeniem, a nie na bramce i nikt nie daje gwarancji, że danego dnia muzycy nie będą na kacu i nie odwalą fuszery.

Batman wyszedł w 2015, a w 2016 był w pełni grywalny 

Już w 2016 był naprawiony?  http://www.psxextreme.info/public/style_emoticons/default/kaz.png

QB:

http://www.eurogamer.pl/articles/2016-04-08-digital-foundry-wszystkie-problemy-quantum-break-na-pc

Na mocno limitowaną

Słowo klucz :) Razem z extra content, free dlc i Expansion Packs.

No nic. Świata nie zmienię. Dobranoc. 

• Popieram 2

Nic bardziej mylnego. Przykładowo W3 w dniu premiery a wersja 1.3 w niektórych aspektach jest nie do poznania. Wydajność, błędy czy dodatkowe opcje jak skrzynia na ekwipunek. A jest tego więcej.  

Mało to blacharze wycierpieli: Batman, Quantum Break, Dishonored 2 . . .  A to tylko 2016.

Czepiacie się szczegółów, chociaż obecnie poprawki i łatki powstają jeszcze długo po premierze. Mój zamysł był taki, że gra to dobro cyfrowe, które nie jest skażone zębem czasu. Odnosiłem się do normalnego produktu, nie miałem na myśli tych śmiesznych niedoróbek wypuszczanych w owczym pędzie.