Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Wziąłem go sobie na testy na weekend, ale stwierdziłem, że nie ma co za dużo testować, bo chodzi świetnie. Ma już parę rysek i bateria trzyma jedynie 2 godziny, ale od czego mam powerbanka. Z tego co widziałem, to nowy kosztował 60€. Ja kupiłem za 10€ i jestem pozytywnie zaskoczony. TrekStor SurfTab wintron 7.0 

http://i.imgur.com/djAXfD8.jpg

• Popieram 9

Wziąłem go sobie na testy na weekend, ale stwierdziłem, że nie ma co za dużo testować, bo chodzi świetnie. Ma już parę rysek i bateria trzyma jedynie 2 godziny, ale od czego mam powerbanka. Z tego co widziałem, to nowy kosztował 60€. Ja kupiłem za 10€ i jestem pozytywnie zaskoczony. TrekStor SurfTab wintron 7.0 

Baterię łatwo wymienić, otwierasz rozlutowujesz, wkładasz nową i lutujesz tyle.

Baterię łatwo wymienić, otwierasz rozlutowujesz, wkładasz nową i lutujesz tyle.

Wiem. ;) Na razie nie widzę potrzeby do sporadycznego używania jako pilot do Spotify, ale jak kiedyś będzie mi się nudziło, to rozbiorę dziada i pogrzebię przy nim pod tym względem. Na razie musi mi wystarczyć powerbank. 

Moja sztyca grubsza i niebieskie siodełko. Drugi komplet kolegi. Oczywiście wszystko z Aliexprees. Jeśli ktoś składa rower albo chce coś zmieniać to sztycę polecam, nie jest jakoś przesadnie lekka (220 g), dobrze wykonana, no i co najważniejsze, kosztuje tyle co praktycznie najtańsza aluminiowa sztyca w sklepie rowerowym
Nie lepiej ci było wziąć piłę i odciąć jakoś 1/6 starej aluminiowej sztycy  ( mniejsza masa, a trochę wytrzymalsze, choć mniej sztywne ) 

Sam myślałem o carbonie do swojego roweru, ale łączenie go z resztą aluminium raczej źle się skończy.  

Co do siodełka to bardzo fajnie i przewiewnie wygląda, ale jednak wolę sztywne, skórzane, i dobre dobrane siodełko na rozmiar. 

http://s2.ifotos.pl/img/dojpg_ahrxrqs.jpghttp://s5.ifotos.pl/img/IMG201608_ahrxrqq.jpghttp://s5.ifotos.pl/img/IMG201608_ahrxxpr.jpg

http://s2.ifotos.pl/img/IMG201608_ahrxxpx.jpg

Kilka małych spostrzeżeń... Rammstein po prostu rozniósł stadion we Wrocławiu. Jeszcze nigdy dotąd nie widziałem tyle pirotechniki na jednym koncercie. Wybuchało, paliło się niemal wszystko, włącznie z Tillem, który ubrał kamizelkę obłożoną ładunkami pirotechnicznymi, które wybuchały na nim. Ciepło ognia czuć było na trybunach więc chłopaki musieli mieć tam na scenie ładne piekiełko... Mimo, że jestem pełen zachwytu nad wczorajszym koncertem to nie da się nie powiedzieć o fatalnej organizacji. Kolejki do piwa i jedzenia nieziemskie; jakieś dzieciaki sprzedające piwo, które miały problemy z nalaniem owego złotego trunku; przed Rammsteinem praktycznie większość jedzenia i picia się pokończyła; powrót to była jakaś masakra - miały być podstawione autobusy co 2min... Podstawili może 4 autobusy i to dopiero 1,5h po koncercie. Koniec końców większość ludzi w tym my , szliśmy pieszo na dworzec (około 9km) :) W kwestii dźwięku też jest wiele do poprawy - co prawda na Rammsteinie było już w miarę poprawnie, to Goijira i Limp bizkit totalna porażka - Ci dźwiękowcy chyba nie pofatygowali się w ogóle na trybuny albo po prostu  mieli uszkodzonyy przewód słuchowy.

Edytowane przez SKOME
  • Popieram 9

W kwestii dźwięku też jest wiele do poprawy - co prawda na Rammsteinie było już w miarę poprawnie, to Goijira i Limp bizkit totalna porażka - Ci dźwiękowcy chyba nie pofatygowali się w ogóle na trybuny albo po prostu  mieli uszkodzonyy przewód słuchowy.

Akurat zagraniczne zespoły brzmią strasznie na większych scenach, nie wiem jak za granicą (nie wiem czy jeżdżą ze swoim sprzętem czy organizatorzy muszą załatwić). Ale wyglądało to tak, że musiało być głośno, efektownie i dużo basu. Wiele mniejszych polskich zespołów brzmi lepiej.

Mimo, że jestem pełen zachwytu nad wczorajszym koncertem to nie da się nie powiedzieć o fatalnej organizacji.

Fakt, organizacja była straszna. Ja bez problemu wniosłem ze sobą kurtkę, w której miałem parę rzeczy do jedzenia + butelkę wody, mimo tego, że byłem "sprawdzony" na samym początku. A gdybym miał przy sobie ładunki wybuchowe?

Co do stoisk z piwem, kolejki mnie przeraziły (tylko 4 stoiska, wtf), a jedzenie (hot dogi i zapiekanki) było ohydne i drogie (na szczęście się bez nich obyłem).

W kwestii dźwięku też jest wiele do poprawy

Tu mogę się zgodzić, ale Rammstein według mnie brzmiał prawie wzorowo. Ale może to też dlatego, że uszy już powoli posłuszeństwa odmawiały. :D

Będąc samochodem ze znajomymi czekaliśmy w korku od za dwadzieścia pierwsza do prawie drugiej w nocy, żeby się wydostać na autostradę, głównie przez kiepskie zarządzanie ruchem.

Pomimo wszelkich zagwozdek i większych problemów, to było (według mnie) wydarzenie godne miana Stolicy Rocka.

Edytowane przez Fanbooj
Nie lepiej ci było wziąć piłę i odciąć jakoś 1/6 starej aluminiowej sztycy ( mniejsza masa, a trochę wytrzymalsze, choć mniej sztywne )

Sam myślałem o carbonie do swojego roweru, ale łączenie go z resztą aluminium raczej źle się skończy.

Co do siodełka to bardzo fajnie i przewiewnie wygląda, ale jednak wolę sztywne, skórzane, i dobre dobrane siodełko na rozmiar.

Żeby zejść 100 gramów na sztycy musiałbym obciąć ponad połowę (jarzmo swoje waży). A tyle już nie mógłbym. Bo mimo że rower służy raczej do zabawy to gdy miałbym jechać gdzieś dalej niż kilometr, to nadal mogę podnieść siodełko i jechać o wiele wygodniej.