Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Na to nie liczę, ale na wartości raczej nie stracą. Zdecydowana większość nie jest dostępna w sprzedaży od wielu lat, jeśli miałem wybór to zawsze kupowałem egzemplarze w lepszym stanie - 90% wszystkich pozycji jest w stanie bardzo dobrym lub idealnym, dosłownie 2-3 sztuki mają widoczne ślady zalania.

9 i pół miesiąca - nie sądziłem, że tak szybko uda mi się wszystkie dorwać.

• Popieram 7

Witrynka już na miejscu

Ładny zestaw modeli, większość rozpoznaję ;)

Ja dzisiaj, dla kumpla za udostępnienie poletka do pokopania:

http://www.kp.pl/images/article/1351-big.jpg

a dla siebie za trud szukania, ciekawe znajdki i obolałe nogi:

http://ocen-piwo.pl/upload/zywiec-apa.png

• Popieram 7

Ładny zestaw modeli

Było ich ze dwa razy tyle, ale te większe, które nie zmieściły się w starej witrynce, musiałem poustawiać na regale. Przez rok nic się z nimi nie działo, ale później trafił do mnie Janusz. Za pierwszym razem był chyba jeszcze zbyt wystraszony, ale gdy został sam w chacie po raz drugi - dosłownie nie było czego zbierać. B-17, B-29, Catalina, Bismarck, Yamato, Akagi  :cry:

• Popieram 3

Nowaj na pewno wartość powinna wzrosnąć tych książek, jeśli cześć będzie jedwa dostępna albo w ogóle.

Wydania po polsku wiadomo nie są pewnie polpilarne na świecie, ale wydania po angielsku na pewno mają swoich poszukiwaczy na świecie.

Nie za bardzo. Wsiadając w Warszawie z 1k PLN w portfelu nie znajdę w nim 1000 USD, gdy tylko wyląduję w NY. I odwrotnie. Nikt normalny tego w ten sposób nie przelicza. Jeśli zarabiasz w określonej walucie i mieszkasz w danym kraju to swoją siłę nabywczą również określasz w stosunku do cen, jakie w tym kraju panują.

• Popieram 6

Moim skromnym można to określić w ten sposób - oszacuj ile Ci zostaje z pensji po opłaceniu mieszkania i jedzenia. Wtedy sprawdź ile mniej więcej zarabia się na podobnym stanowisku w USA (lub dowolnym innym kraju) i od tego odlicz tamtejsze koszta stałe, właśnie takie jak mieszkanie i żywność. Dopiero ta pozostała kwota jest względnie miarodajna.

* jak ktoś w życiu nie pracował to niech wstawi zarobki i wydatki rodziców :D *

• Popieram 1

Widzę, że doświadczenie ze służbą zdrowia, zarówno w kraju, jak i za granicą, masz niesamowite, daruję więc sobie dalszą dyskusję. Korwinistyczna ekonomia ma tyle wspólnego z ekonomią co świnka morska z morzem.

• Popieram 4

Znowu jakiś masz ból du*y o Korwina, co Palikot nawet podpisów nie uzbierał czy nie wyspałeś się?
Wezmą cię do szpitala i dostaniesz rachunek przy wypisie no spoko.
Ale chyba każdy normalny człowiek się ubezpiecza?