kazadan666 2591 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 (edytowane) 12 minut temu, kazadan666 napisał: Kasy chyba masz jak lodu, takie kwotowo zakupy ,tylko pozazdrościć. Edytowane 30 Września 2023 przez Tomi29 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2591 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 1 minutę temu, Tomi29 napisał: Kasy chyba masz jak lodu, takie kwotowo zakupy ,tylko pozazdrościć. Po coś się pracuje, żeby sprawiać sobie drobne przyjemności. 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 Mi tam trochę żal było na ten sprzęt kasy, ale stwierdziłem dobra, co mam sobie odmawiać wszystkiego. ;D Po coś się pracuje Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 848 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 W normalnych warunkach telefon za przeciętną tygodniówkę nie jest synonimem statusu społecznego. To po prostu w polszy kilka k robi powszechne wow. XD Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 24 minuty temu, Karister napisał: W normalnych warunkach telefon za przeciętną tygodniówkę nie jest synonimem statusu społecznego. To po prostu w polszy kilka k robi powszechne wow. XD Nie powiedziałbym, że 5k to przeciętna tygodniówka, chciałbym mieć taką tygodniówkę. Ja zarabiam z 3500 na miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2591 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 Dlatego ciągle powtarzam synowi aby się uczył. Wtedy może będzie miał lżej niż ja. Umownie można powiedzieć że to moja niepełna tygodniówka Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 42 minuty temu, Tomi29 napisał: Nie powiedziałbym, że 5k to przeciętna tygodniówka, chciałbym mieć taką tygodniówkę. Ja zarabiam z 3500 na miesiąc. To zmien pracę ... ja kto mówią . A tak serio na zarobki wpływa wiele czynników ,po za taką podstawa jak wiedza ,wyuczony zawód ,fach w ręku to o wiele ważniejsze jest w jakim miejscu pracujesz (prywatna firma ,korporacja ) ,szczęście też nie jest bez znaczenia ... no i poświęcony czas na pracę . Znam sporo ludzi którzy żyją na pokaz , na FB fajne wakacje na egzotycznych wyspach , wypasione kolacje , ciuchy top marki , nowa fura co 6 miesiecy .... zarabiają po +20 tys ,ale co z tego jak to wszystko życie na kredyt /leasing ,jak zadłużenie w banku 700-1mln zł bo na coś i bank co miesiąc zabiera 15k na spłatę I co ważniejsze ten kredyt nie maleje bo co spłacą część to biorą kolejny . Takie zycie na pokaz bez szacunku dla samego siebie ,nie mówiąc już o szacunku dla drugiego człowieka 3 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3091 Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2591 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Ja na całe szczęśnie jeszcze w życiu nie brałem kredytu ani nic na raty 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 14 godzin temu, raiders napisał: ... Takie zycie na pokaz bez szacunku dla samego siebie ,nie mówiąc już o szacunku dla drugiego człowieka A co to ma wspólnego z szacunkiem do drugiego człowieka? No chyba, że dla kogoś wyższy poziom życia innych jest obrazą i powodem do zawiści i nienawiści ale to materiał na mema, a nie na obiekt szacunku. Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 A co to ma wspólnego z szacunkiem do drugiego człowieka? No chyba, że dla kogoś wyższy poziom życia innych jest obrazą i powodem do zawiści i nienawiści ale to materiał na mema, a nie na obiekt szacunku.Zupełnie odwrotnie, ten co ma niby pieniądze wywyższa się i stawianie się za lepszego względem tych mniej majetnych.Na zasadzie ja mam a ty nie... W Polsce widać to bardzo wyraźnie to taka nasza cecha narodowa chyba, lubimy się stawiać wyżej niż inni. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4847 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Święto kina to na filma: 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 848 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Etui i szybki do 15 Pro Max, który nie dojechał w dostawie, lol. Przez miesiąc albo dwa będzie się kurzyć na półce. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Trochę sentymentalnie , ale miałem 125zl na ps store zakupiłem świetna klasykę Bioshock z przyjemnością powrócę do Rapture.Oraz jedą z najlepszych gierek ever która ciągle sprzedaje się świetnie i bije kolejne regordy gta 5.... Którego nigdy nie ukończyłem może tym razem 4 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 2 godziny temu, Karister napisał: Etui i szybki do 15 Pro Max, który nie dojechał w dostawie, lol. Przez miesiąc albo dwa będzie się kurzyć na półce. Chryste. Jak można kupić iPhone 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 21 godzin temu, raiders napisał: To zmien pracę ... ja kto mówią . A tak serio na zarobki wpływa wiele czynników ,po za taką podstawa jak wiedza ,wyuczony zawód ,fach w ręku to o wiele ważniejsze jest w jakim miejscu pracujesz (prywatna firma ,korporacja ) ,szczęście też nie jest bez znaczenia ... no i poświęcony czas na pracę . Odnośnie zarobków trzeba mieć też trochę szczęścia, fach czy wykształcenie nie da Ci z miejsca dobrze płatnej pracy. Najlepiej jest jak ktoś gdzieś Cię wciągnie za godziwą wypłatę i tam będziesz się rozwijał. Potem kwestia ewentualnych podwyżek, a właściwie wywalczenia sobie ich etc. Problem z zarobkami pojawia się też poprzez zwiększanie najniższej krajowej. Dzieje to zbyt szybko i napędza inflację. Naturalną koleją rzeczy będzie chęć podwyższenia sobie wynagrodzenia, tak by jednak od tej minimalnej odskakiwać jak najdalej. I napędzamy tą machinę, teraz jak poprzez myki Orlenu paliwo podskoczy, to dopiero poczujemy ceny na du**e. 7 godzin temu, raiders napisał: Zupełnie odwrotnie, ten co ma niby pieniądze wywyższa się i stawianie się za lepszego względem tych mniej majetnych. Na zasadzie ja mam a ty nie... Ja tam jestem zdania, że pieniądz nie lubi rozgłosu, można mieć pieniądze ale nie ukazywać tego na prawo i lewo. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 848 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 (edytowane) Godzinę temu, Lord_Krecitsqa napisał: Chryste. Jak można kupić iPhone Można. Wyboru dużego nie ma we flagowcach, co robią topowe foty. Albo Samsung, albo Apple. Ten drugi zdecydowanie bardziej mi leży pod kątem softu. Świetna obsługa gestami, brak pofragmentowanego i zamulonego systemu, lepszy czas pracy na baterii, lepszy asystent głosowy oraz kilka innych autorskich smaczków przeważa. Ale żeby to w pełni docenić i zrozumieć, trzeba mieć więcej sprzętów z jabłkowego ekosystemu. Co prawda mój ostatni flagowiec od konkurencji to był Galaxy S9, ale wspomnienia wciąż żywe. Nie wyobrażam sobie powrotu do kombinacji Samsung+Android, toż to był optymalizacyjny dramat. Ostatnio kupiłem tablet Lenovo z Androidem na pokładzie i to samo. Zamuła od wyjęcia z pudełka. Nie da się tego używać. U mnie robi za ramkę do foto i do tego się nadaje. XD Siedmioletni iPhone śmiga bez najmniejszej przycinki. 27 minut temu, Andrew napisał: Odnośnie zarobków trzeba mieć też trochę szczęścia, fach czy wykształcenie nie da Ci z miejsca dobrze płatnej pracy. Są branże, w których masz gwarancję dobrych zarobków w Polsce. Nieliczne, ale są. Tak na szybko: kilik. 27 minut temu, Andrew napisał: Ja tam jestem zdania, że pieniądz nie lubi rozgłosu, można mieć pieniądze ale nie ukazywać tego na prawo i lewo. Generalnie tak, ale je też po prostu widać, bo jak ktoś jeździ Bentleyem, to przecież nie będzie się z nim chował. Poza tym pieniądz robi pieniądz dzięki rozgłosowi. Czemu znani ludzie tak chętnie pokazują swoje domy, samochody i kręcą filmiki na YT, jak trwonią hajs? Bo mają z tego jeszcze większy hajs. Biznes. Natomiast chwalenie się ich wydawaniem tylko po to, aby się pokazać czy wzbudzić zazdrość, jest bardzo płytkie i - w moim odczuciu - częstą cechą tak zwanych nowobogackich, którym się wydaje że 100m2 na nowym osiedlu to jest jakiś cud. Tak czy siak zawsze mogą być pozytywne strony - nie widzę nic złego w podlinkowaniu ciekawego zakupu, który może zapoczątkować dyskusję z innymi hobbystami. Ten wątek jednak często służy próżnemu wklejaniu zakupów po próżnicy i nie ma musu go czytać. IMO brakuje tu właśnie funkcji komentarzy czy wątków do posta, aby dało się czasem coś zagaić. Mnie ostatnio bardzo zainteresowały real foto od kogoś, kto dorwał nowego iPhone w czarnym tytanie. Podobnie kiedyś zmałpowałem od kogoś innego monitor, bo go tu wklejał i mi się spodobał. EDIT: parafraza paru zdań. Edytowane 1 Października 2023 przez Karister Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2580 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Jeszcze nie kupiłem ale jak na razie wypowiedziałem, zobaczymy co zaoferują teraz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3091 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 6 minut temu, Krzysko napisał: Jeszcze nie kupiłem ale jak na razie wypowiedziałem, zobaczymy co zaoferują teraz. A tu już byłeś ? https://forum.satkurier.pl/topic/44372-promocje-oferty-dla-stałych-abonentów-polsat-box/page/889/#comments Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Mi w punkcie polecili zrezygnować i zrobić nową umowę 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2580 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 (edytowane) 6 minut temu, jozek23 napisał: A tu już byłeś ? https://forum.satkurier.pl/topic/44372-promocje-oferty-dla-stałych-abonentów-polsat-box/page/889/#comments Byłem, ale to już parę miesięcy temu, nawet nie wiem czy Ty mi o tym nie pisałeś. Dostałem ofertę pół roku za free a później 110 zł za to samo co mam albo bez Filmboxów w aktualnej cenie. /e: teraz płacę 99,90 zł/msc. 4 minuty temu, ODIN85 napisał: Mi w punkcie polecili zrezygnować i zrobić nową umowę W punkcie raz, że miałbym drożej a dwa, że nie miałbym pół roku za darmo bo powiedzieli mi, że od zeszłego roku już nie ma tej promocji. Edytowane 1 Października 2023 przez Krzysko Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 (edytowane) Zrezygnowałem w luty i na nowej umowie dostałem pół roku za free i Disneya na dwa lata. Także Cie wyujali Edytowane 1 Października 2023 przez ODIN85 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2580 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 No ja pytałem gdzieś w maju czy czerwcu ale tutaj w salonie to ciężko się dogadać, zresztą na infolinii też. Chciałem, żeby mi same dekodery wymienili to się nie da i uj... Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 A dekoder nowy też dali Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts