Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

8 godzin temu, joker5513 napisał:

Jak to mówią każdy ma swoje eldorado - jedni kupuja karty graficzne, drudzy ekrany nawigacji i chińskie ledowe lampki do 15 letniego Żeżota. Definicja dymania jest szeroka. Ile ludzi tyle pomysłów.

Chińskie LEDowe lampki :rotfl: Ten 15letni żeżot za dwa lata nadal będzie jeździł tak jak jeździ teraz, a ta 4080tka będzie już złomem nadającym się do grania na średnich. Także ten tego :rotfl:

Edytowane przez Andrew
  • Że co, proszę? 1

Alfa pojeździ i dłużej, te dwa lata to tak dla picu ;D Nie wiem tylko czy TRW to dobry wybór, podobno ostatnio mocno na jakości polecieli. Ja Boscha w sumie załadowałem na tył, no i jedynie fajnie bo tarcze zabezpieczone i cały czas ładnie się prezentują na rantach ale klocki pylą cholernie :rotfl:

Edytowane przez Andrew

TRW i Bosch to porównywalna półka i cena. Tu już nie ma co pchać za dużo $$ w tą 147 i miałem brać po taniości ale te 50 czy 100 zł różnicy między jakimś Mintexem a TRW już mi nie robiło różnicy, hamulce już miałem robić w tamtym roku ale jak to zwykle bywa szewc w dziurawych butach chodzi.

Edit: no i jeszcze piaskowanie zacisków, i jarzm bo wszystko na wierzchu, i w częściach. Chyba pomaluje na czarno to przynajmniej nie będzie widać syfu z klocków :D

Edytowane przez Krzysko
  • Lubię to 1
33 minuty temu, Krzysko napisał:

TRW i Bosch to porównywalna półka i cena. Tu już nie ma co pchać za dużo $$ w tą 147 i miałem brać po taniości ale te 50 czy 100 zł różnicy między jakimś Mintexem a TRW już mi nie robiło różnicy, hamulce już miałem robić w tamtym roku ale jak to zwykle bywa szewc w dziurawych butach chodzi.

Edit: no i jeszcze piaskowanie zacisków, i jarzm bo wszystko na wierzchu, i w częściach. Chyba pomaluje na czarno to przynajmniej nie będzie widać syfu z klocków :D

"Tu już nie ma co pchać za dużo $$ w tą 147"

"no i jeszcze piaskowanie zacisków, i jarzm bo wszystko na wierzchu, i w częściach. Chyba pomaluje na czarno to przynajmniej nie będzie widać syfu z klocków"

Ekhem, Ehkhem :rotfl:

10 godzin temu, Andrew napisał:

Nie wiem tylko czy TRW to dobry wybór, podobno ostatnio mocno na jakości polecieli.

TO  ma poprawnie hamować  a nie  wyglądać   i tak na prawdę to jeden pies co tam założysz  czy TWR czy toytoy ,marka ma tylko znaczenie dla ciebie i twojego portfela .

Oczywiście mówimy o autach dla przeciętnego człowieka do codziennej jazdy po mieście  który w  rok robi te 10k hm  .

5 godzin temu, raiders napisał:

TO  ma poprawnie hamować  a nie  wyglądać   i tak na prawdę to jeden pies co tam założysz  czy TWR czy toytoy ,marka ma tylko znaczenie dla ciebie i twojego portfela .

Oczywiście mówimy o autach dla przeciętnego człowieka do codziennej jazdy po mieście  który w  rok robi te 10k hm  .

Nie zgodzę się.

Zawsze montowałem tarcze i klocki ATE, przyszedł taki dzień że trzeba było wymienić wszystko z tyłu i z przodu, kumpel namówił mnie na Breck.

Cena kusząca wiec wlacieły

Szybko tego pożałowałem podczas awaryjnego hamowania (klocki i tarcze były już ułożone i miały przejechane około 5 tys.). Całe szczęście się udało ale samochód zachowywał się  zupełnie inaczej niż ATE.

Nie ma co oszczędzać na hamulcach.

• Lubię to 2
5 godzin temu, 8gwiazdek napisał:

Szybko tego pożałowałem podczas awaryjnego hamowania (klocki i tarcze były już ułożone i miały przejechane około 5 tys.). Całe szczęście się udało ale samochód zachowywał się  zupełnie inaczej niż ATE.

Ja dzięki ATE nie roztrzaskałem się o Jelenia ;D Pedał w podłogę i się zatrzymałem ze 100km/h a odległości dużej do niego nie miałem. Jeszcze gość mnie oślepił, widział wcześniej zatrzymał się i dawał długimi cały czas przez co ja nic nie widziałem oprócz światła. Nie dało się wtedy nawet ocenić czy te auto stoi czy jedzie. Dostrzegłem go dopiero gdy przeszedł przed jego reflektorem, wielkie bydle. Nie polecam, Adrenalina taka, że kawy to nie trzeba było do rana :D 

Edytowane przez Andrew
  • Lubię to 1