Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Od siebie mogę polecić:

http://www.zadowolenie.pl/telefony-i-smartfony/powerbanki/adata-powerbank-pv150-10000mah-black-2-1a-1

Na początku roku płaciłem za niego około stówy, obecnie w kilku sklepach są na niego obniżki.

Swoją rolę spełnia wyśmienicie, zero problemów.

13567194_10209386482079657_2409567311760

• Popieram 8

Dla mnie bardzo kiepskie jest kupowanie psów kiedy schroniska są pełne. W schroniskach też są śliczne i pokochają równie bardzo człowieka

Zgadzam się, aczkolwiek jest pewna skaza na w tym stwierdzeniu w moim przypadku.

Kilka lat temu wziąłem sunie ze schroniska, ojciec chciał kupić psa, więc od razu mu to wybiłem z głowy i pojechałem do schroniska które notabene kiedyś w miarę możliwości wspomagałem.

Miała niecały rok, ślepka mówiły "zabierz mnie stąd".

Przyjechaliśmy do domu, ojciec siedział na sofie, ona wskoczyła obok i zaczęła się przymilać, tatuś się cieszył jak dzieciak. :D

Nagle bez żadnego ostrzeżenia nastąpił atak, gdyby ojciec nie zasłonił ręką twarzy nie wiem jakby się skończyło.

Przez minutę była wczepiona kłami w jego nadgarstek, jakimś cudem rozdziawiłem jej pysk rękami, krew to się lała jak z węża prawie.

Dzieci były wtedy małe, pomyslałem sobie co by było gdyby...

Niestety pieska odwiozłem, musiał być po "przejściach" z czlowiekiem.

Reasumując, ja pieska ze schroniska już nie wezmę, chyba, że szczeniaka.

Jeśli już mówimy o psach ze schroniska, to i ja dorzucę swoje trzy grosze.

7 lat temu wziąłem ze schroniska miesięczną (?) suczkę - mieszaniec Husky'ego z Malamutem. Piękna psina, wierna, przyjazna, łagodna, inteligentna i... trochę rozpieszczona   :rotfl:  Mój najprawdziwszy przyjaciel (i przyjaciel rodziny), który czasami lubi się pokłócić i "porozmawiać". Ale do czego dążę. Od pewnego czasu jej charakter się niespodziewanie zmienił, ma teraz swoje humorki, czasami potrafi być wredna i wkurzająca. Nie wiem, co jej odbiło, może coś ją boli, a może to z racji jej wieku lub jakichś traum... Kto wie... W końcu to pies ze schroniska, który czekał na mnie, w schronisku uwaga! 2 godziny! :D 

Podsumowując, zachęcam do adoptowania psów ze schronisk, ale szczeniaków, tak, jak wspomniał @gtr76 Adoptowanie dorosłego psa (3 lata i wzwyż) wiąże się z pewnym ryzykiem. Musimy być zawsze w takich przypadkach przygotowani na jakieś dziwne zachowania i incydenty ze strony nowego przyjaciela.  ;)

jak tylko telefon mi się naładuje a raczej włączy (SGS3 siadł nagle parę dni temu i co chwila się zawiesza/wyłącza) to biorę na allegro z odbiorem osobistym w Warszawie http://allegro.pl/meizu-m3-note-3gb-32gb-helio-p10-metal-fv23-pl-i6301434446.html - troche drozej ale FV23% wystawia więc wyjdzie tyle co z Chin albo i taniej :)

• Popieram 1