Popularne posty dadulek 9363 Napisano 30 Czerwca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Wczoraj na nocce w pracy szukałem sobie szczeniaków Owczarków Szwajcarskich. Przeglądając ogłoszenia natknąłem się na http://olx.pl/oferta/elza-1-rok-wspaniala-suczka-w-typie-husky-szuka-domu-adopcja-CID103-IDgl0pL.html#2d1a5d30e6;promoted . W pracy nie mogłem się skupić.... wróciłem do domu, do 7:30 nie spałem.... wstałem o 8:00 i.... pojechałem do Racławic. 9:00 mail do właściciela mieszkania, czy możemy mieć psa 10:30 Na miejscu zastałem taki widok http://i.imgur.com/3bSWVpT.jpg Miła, grzeczna, ufna, pieszczoch jak cholera, energiczna... Nie ma opcji.... to jest mój pies i tylko mój! 19:00 na wszelki wypadek umówiłem się na oglądanie 2 mieszkań, gdzie można mieć psa 20:00 Elza czeka na sterylizacje i W WEEKEND JEST U NAS :D Dział niby zły, bo piesio za darmo, ale musiałem się pochwalić adopcja! W końcu znalazłem tą jedyną przyjaciółkę . 42 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 taki widok 9 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 There Will Be Blood... Jaka to jest perełka. Imo rola życia Daniela. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Miałbym ciężki wybór czy jednak nie czasem The Last of the Mohicans. Gangi Nowego Jorku, tak bardzo zachwalane, kompletnie mi nie podeszły. Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 The Last of the Mohicans Podpisuję się rękami i nogami. Gangi Nowego Jorku Mi wręcz przeciwnie, tu też pokazał swój kunszt, szkoda tylko, że Liam zbyt długo nie zagościł. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Voidereles 1695 Napisano 30 Czerwca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Gratuluję adopcji, cudna psina, mam podobną, tylko czarną i już 12 letnią. Życzę, żeby ten entuzjazm był do końca, a nie na jakiś czas http://i.imgur.com/zU8jmtn.jpg Ostatnio kupiłem zasilacz do laptopa : http://i.imgur.com/ogOzcwz.png 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty dadulek 9363 Napisano 30 Czerwca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Życzę, żeby ten entuzjazm był do końca, a nie na jakiś czas Od lvl 1 zawsze mieszkałem z psami. Najpierw one mnie wychowywały, potem ja je. Teraz czas się odwdzięczyć chociaż jednemu za wszystkie lata szczęścia 17 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 czas się odwdzięczyć Prawidłowo! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Fajnie że adpotujecie psa zamiast kupować szczeniaka 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dla mnie bardzo kiepskie jest kupowanie psów kiedy schroniska są pełne. W schroniskach też są śliczne i pokochają równie bardzo człowieka o ile nie bardziej niż rasowe, kupowane za grube pieniądze. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ludziom się nie chce wkładać czasami dużo wysiłku w zadbanie takiego pieska z schroniska, a szkoda, bo jak mówiłeś - może pokochać nawet bardziej. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty kbrbabzbtb 1123 Napisano 30 Czerwca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 http://zapisz.net/images/689_wp_20160629_19_08_13_rich.jpg Co do broni 100% poparcia dla Nowaja. Okar, ktoś kto puszcza teksty typu "ponoć robi zajeb... dziury w kozoj...." daje dowód na to, że nie powinien jej mieć bo ma mentalność dzieciaka w tych sprawach. Powie Ci to każdy fachowiec od broni, glina z doświadczeniem itd. Tylko nie sprzedawca broni. Niektórzy nadal zaklinają rzeczywistość i twierdzą, że broń jest potrzebna. Fakty są takie, że zamachowcy często działąją z zaskoczenia i zanim cokolwiek się zrobi to jest ileś ofiar. Czasem ileś czasu musi minąć zanim nawet doświadczona ochrona ustali kto atakuje kogo. Dziwnym trafem to w USA jest najwięcej strzelanin w miejscach publicznych, sytuacji z dzieciakami, które postrzelą/zastrzelą rodzica, brata/siostrę lub siebie. To się bierze z tego, że w USA broń traktuje się jako zabawkę, a jej posiadanie jako kaprys co jest dla mnie chore. Kilka przykładów z ostatnich lat w USA: dzieciak bierze totalnie niezabezpieczony arsenał z szafy matki i robi masakrę w szkole albo jeszcze młodszy strzela do matki, która kieruje samochodem bo pistolet sobie gdzieś tam leży na siedzeniu świadczą o tym, że ludzie w USA są w kwestii broni totalnie pierdol.. ci i nieodpowiedzialni. Co zabawne, ta postrzelona w aucie przez swojego syna kobieta agitowała mocno na rzecz ułatwienia dostępu do broni ; - ) Znacie kawał o płynącym, któremu Bóg puścił 3 łódki, z żadnej nie skorzystał i się utopił? Ta baba właśnie nie skorzystała z pierwszej łódki ; - ) Chcecie się na czymś z USA wzorować to trzeba wybrać coś innego ich podejścia do broni lepiej u nas nie zaszczepiać. 26 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty sid vicious 16131 Napisano 30 Czerwca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Co za czasy, gdzie większym wydarzeniem od kupna highendowej gpu wcześnie po premierze jest dialog o broni palnej #forumbenchmark Edytowane 30 Czerwca 2016 przez sid vicious 17 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Po grupowym zapuszczaniu zarostu nic mnie już nie zaskoczy No, może spełnienie obietnic przez AMD. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
emilstw 118 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Gdzie mogę kupić najtaniej sprawdzonego powerbanka? (np. Xiaomi 10000 mAh.). Pomijając aliexpress, bo zależy mi na czasie. Allegro? Na co uważać ewentualnie ? Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ze sprawdzonych to polecam osobiście TP-Linka: https://www.morele.net/powerbank-tp-link-tl-pb10400-10400-mah-701295/ Używam od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony- woreczek na power bank i kabelek, dwa gniazdka w tym jedno 2A, latarka, diody stanu naładowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Od siebie mogę polecić: http://www.zadowolenie.pl/telefony-i-smartfony/powerbanki/adata-powerbank-pv150-10000mah-black-2-1a-1 Na początku roku płaciłem za niego około stówy, obecnie w kilku sklepach są na niego obniżki. Swoją rolę spełnia wyśmienicie, zero problemów. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Dla mnie bardzo kiepskie jest kupowanie psów kiedy schroniska są pełne. W schroniskach też są śliczne i pokochają równie bardzo człowieka Zgadzam się, aczkolwiek jest pewna skaza na w tym stwierdzeniu w moim przypadku. Kilka lat temu wziąłem sunie ze schroniska, ojciec chciał kupić psa, więc od razu mu to wybiłem z głowy i pojechałem do schroniska które notabene kiedyś w miarę możliwości wspomagałem. Miała niecały rok, ślepka mówiły "zabierz mnie stąd". Przyjechaliśmy do domu, ojciec siedział na sofie, ona wskoczyła obok i zaczęła się przymilać, tatuś się cieszył jak dzieciak. Nagle bez żadnego ostrzeżenia nastąpił atak, gdyby ojciec nie zasłonił ręką twarzy nie wiem jakby się skończyło. Przez minutę była wczepiona kłami w jego nadgarstek, jakimś cudem rozdziawiłem jej pysk rękami, krew to się lała jak z węża prawie. Dzieci były wtedy małe, pomyslałem sobie co by było gdyby... Niestety pieska odwiozłem, musiał być po "przejściach" z czlowiekiem. Reasumując, ja pieska ze schroniska już nie wezmę, chyba, że szczeniaka. Cytuj Link to post Share on other sites
ZimerPL 260 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Jeśli już mówimy o psach ze schroniska, to i ja dorzucę swoje trzy grosze. 7 lat temu wziąłem ze schroniska miesięczną (?) suczkę - mieszaniec Husky'ego z Malamutem. Piękna psina, wierna, przyjazna, łagodna, inteligentna i... trochę rozpieszczona Mój najprawdziwszy przyjaciel (i przyjaciel rodziny), który czasami lubi się pokłócić i "porozmawiać". Ale do czego dążę. Od pewnego czasu jej charakter się niespodziewanie zmienił, ma teraz swoje humorki, czasami potrafi być wredna i wkurzająca. Nie wiem, co jej odbiło, może coś ją boli, a może to z racji jej wieku lub jakichś traum... Kto wie... W końcu to pies ze schroniska, który czekał na mnie, w schronisku uwaga! 2 godziny! Podsumowując, zachęcam do adoptowania psów ze schronisk, ale szczeniaków, tak, jak wspomniał @gtr76 Adoptowanie dorosłego psa (3 lata i wzwyż) wiąże się z pewnym ryzykiem. Musimy być zawsze w takich przypadkach przygotowani na jakieś dziwne zachowania i incydenty ze strony nowego przyjaciela. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 http://keddr.com/wp-content/uploads/2016/04/Meizu-M3-Note_1.png 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 1 Lipca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 11 Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 @Vieworld Gdzie go złapałeś ? Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 jak tylko telefon mi się naładuje a raczej włączy (SGS3 siadł nagle parę dni temu i co chwila się zawiesza/wyłącza) to biorę na allegro z odbiorem osobistym w Warszawie http://allegro.pl/meizu-m3-note-3gb-32gb-helio-p10-metal-fv23-pl-i6301434446.html - troche drozej ale FV23% wystawia więc wyjdzie tyle co z Chin albo i taniej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Dobry deal w takim razie Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty sid vicious 16131 Napisano 1 Lipca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 http://i.imgur.com/CU15YbY.jpg Dojechała 34 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts