bleck55 730 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Idź do sklepu i posłuchaj za tą kasę się nie kupuje sprzętu nieprzesłuchanego idziesz słuchasz i kupujesz to co brzmi dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Problem w tym, ze nie mam takiej mozliwosci. W moim miescie nie ma takich sklepow z takim sprzetem. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Nieraz warto się przejechać zadzwonić umówić żeby ściągneli odpowiedni sprzęt przesłuchać wybrać i wtedy kupować nic na wariata Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Nie kupuje na wariata. Pomimo tego ze moglbym pewnie pozwolic sobie na dwa czy nawet 3 razy drozszy sprzet nie zamierzam nic kupowac na sile. Od kilku tygodni czytam rozne fora audiofilskie o sprzecie, recenzje, opnie ludzi. Niestety mieszkam w Irlandii a tu rynek jest ubogi, w Dublinie pewnie cos maja ale nie sprzet ktory akurat by mnie interesowal. Natomiast wiem ze adivxv ma aune s16 i sluchal juz pewnie tylu przeroznych sluchawek, ze moglby pewnie podpowiedziec co nieco. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Dlatego mam pytanie (pewnie glownie do adivxv jako posiadacza s16), czy w tym przedziale cenowym powiedzmy 300-600 euro wedlug was to dobry wybor czy jednak jest cos na rynku godniejszego polecenia co moglem przeoczyc? To jest wciąż bardzo dobry wybór, mało sprzętu może z tą Integrą się równać w danym budżecie pod względem jakości dźwięku, nie pisząc już o wyposażeniu, mocy wzmacniacza itp. Aune S6 jest bardzo podobny, aczkolwiek raczej pod zbalansowane słuchawki. Na jacku ma zdecydowanie mniej mocy ale do niewymagających słuchawek wystarczy. DT150 całkiem fajnie zagrały z S16 ale brakowało mi wysokich tonów i otwarcia scenicznego, to zrobił już osobny wzmacniacz. Wówczas byłem pod wrażeniem jak potrafią grać na dużo droższym sprzęcie od siebie. Ja sam mam zamiar dokupić Headonica,Bursona Sololist MK2 czy coś podobnego w przyszłości. Jeszcze sporo można zyskać na niektórych słuchawkach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Szczyrczek 11 78 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 (edytowane) WitamPoszukuje karty dźwiękowej lub amp/dac'a do maks. 500zł, osobiście preferowałbym coś zewnętrznego. Jednak z tego co udało mi się ustalić AIM SC808 nie ma zbyt dużej konkurencji.Czego wymagam od źródła?-ma być neutralne jak tylko się da, tzn. to słuchawki mają dyktować zasady, nie na odwrót -fajnie by było gdyby było w stanie zasilić bardziej wymagające słuchawki typu Fostex t50RP MK3, czy Sennheisery HD600.-możliwość wykorzystania dac'a bez wzmacniacza-rozpoznawanie słuchawek-kompatybilność z Windowsem 10Obecnie posiadam integre Realtek® ALC892 i niestety słychać szum, do tego na mój "gust" czasami brakuje jej "kopa".Słuchawki Brainwavz HM5, mam w planach przetestowanie większości ciekawych modeli do ok. 1000zł, myślę, że na pierwszy ogień pójdą SHP 9500/ATH M40x.Z tego co udało mi się wyczytać ta karta spełnia moje wymagania.Proszę o opinie ludzi siedzących w temacie.Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2017 przez Szczyrczek 11 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 -fajnie by było gdyby było w stanie zasilić bardziej wymagające słuchawki typu Fostex t50RP MK3, czy Sennheisery HD600. Musiałbyś dołożyć do Aune X1S. Za 750-800 używane idzie dostać. Cytuj Link to post Share on other sites
Szczyrczek 11 78 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Nie jest to priorytet, jest wiele mniej wymagających słuchawek, które warto sprawdzić, a przynajmniej tak słyszałem. Dzięki wyjściom RCA w przyszłości byłaby możliwość podpięcia, np magni 2(uber) czy innego wzmacniacza, tak? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Jak najbardziej.To dobry dobry DAC i solidny wzmacniacz. Wyróżniające się urządzenie w tej cenie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Szczyrczek 11 78 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
matizzo 0 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Witam. Potrzebuję rady, gdyż nie znam się w strefie audio . Jaką kartę dźwiękową warto kupić do słuchawek Sennheiser G4ME ZERO , bo na integrze realteka w pc to lipa straszna . http://www.sennheiser.com.pl/sluchawki-multimedialne-wokoluszne-sennheiser-g4me-zero.html Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Sennheiser G4ME ZERO coś co nie posiada napisy game/gamer i się nie świeci Cytuj Link to post Share on other sites
matizzo 0 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Super odpowiedź Magdalenka dziękuje bardzo. Jakbym był uczulony to nie brałbym sennheiserów(które nie świecą) nie sądzisz ? Bo to chyba jeden z niewielu dostępnych na rynku headsetów , podkreślam headsetów , a nie dwóch różnych urządzeń micro +słuchawki, które trzymają swój poziom, a nie to co te przereklamowane badziewia steelseries, razer czy logitech. Proszę o jakieś poważne rady , nie to co koleżanka powyżej. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 AIM SC808. Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 ja bym sprawdziła jeszcze jak to zagra na fiio e10 bo widzę że w tematach związanych z tymi słuchawkami często się przewija polecany Cytuj Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Panowie i Panie mam mały problem. Posiadam nieszczęsną płytę asus p8z77-m pro. Posiada ona tylko jedno złącze pci-e które dodatkowo zasłania karta graficzna. Gdyby nie ten fakt kupiłbym pewnie aima sc 808 i nie zawracał Wam głowy ale sprawa jest bardziej skomplikowana. Co zewnętrznego polecicie mi w cenie do ok 500zł? Szukam czegoś do nada c320bee po modach i Acoustic Energy Neo 3. Sprzęt może nie wysokich lotów ale żal go raczej podłączać pod integre. Z góry dzięki za sugestie. Edytowane 17 Czerwca 2017 przez mesiah1989 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 500zł to taki nieszczęsny budżet trochę ,nowe czy używane ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Jeśli to pod głośniki to nawet bym budżet zmniejszył. Cytuj Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 (edytowane) Temat się trochę wyjaśnił. Nie wiedziałem, że złącze pci-e x16 obsługuje karty rozszerzeń x1. Mam zamiar zamówić aim sc808. W tej kasie nie ma raczej nic lepszego. Dzięki za zainteresowanie. Edytowane 8 Lipca 2017 przez mesiah1989 Cytuj Link to post Share on other sites
kipens 0 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 (edytowane) Witam wszystkich, czy jest sens kupić zewnętrzną kartę dźwiękową do hyperx cloud, a może wystarczy jakiś dobry program i konfiguracja? Używane są głównie do grania na laptopie lenovo ideapad y910. Jeśli jest jakiś sens to ile musiałaby kosztować Edytowane 4 Października 2017 przez kipens Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Karta najlepiej 250-250zł. A co chciałbyś skonfigurować ? Cytuj Link to post Share on other sites
kipens 0 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Raczej co można skonfigurować albo jakiś program zainstalować Cytuj Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Panowie czy ktoś z tu obecnych ma porównanie AIM SC808 z Arcam rDac? Cytuj Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Ok następne pytanie. Może ktoś testował opampy Burson v5 i napisze coś na ich temat? Planuje włożyć parkę do sc808 ale nie wiem czy warto wydawać na nie 450zł. Po tym zabiegu będę chciał jeszcze wsadzić podstawkę w bufor rca wraz z muses 8820. Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Szukaj używek to wyjdzie dużo taniej. Ja słuchałem opa301/v5/49720 i dla mnie najlepsze połączenie to v5 na kanały i 301 na bufor. Rożnica względem stock a takim połączeniem jest ogromna, nawet jeśli ktoś nie skupia sie tylko na małych detalach. Porównywanie takie nawet nie ma za bardzo sensu bo to całkiem inna liga i imo warto i to bardzo. Osobiście sądzę, że takie połączenie wcale nie ustępuje dużo jakości dźwięku jaki mam w dac-80 na co dzień a to świadczy o bardzo wysokim poziomie. Jakie masz słuchawki? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts