Skocz do zawartości

Dyskusja na temat polecanych układów dźwiękowych.

Recommended Posts

Nie kupuje na wariata. Pomimo tego ze moglbym pewnie pozwolic sobie na dwa czy nawet 3 razy drozszy sprzet nie zamierzam nic kupowac na sile. Od kilku tygodni czytam rozne fora audiofilskie o sprzecie, recenzje, opnie ludzi. Niestety mieszkam w Irlandii a tu rynek jest ubogi, w Dublinie pewnie cos maja ale nie sprzet ktory akurat by mnie interesowal. Natomiast wiem ze adivxv ma aune s16 i sluchal juz pewnie tylu przeroznych sluchawek, ze moglby pewnie podpowiedziec co nieco. 

Dlatego mam pytanie (pewnie glownie do adivxv jako posiadacza s16), czy w tym przedziale cenowym powiedzmy 300-600 euro wedlug was to dobry wybor czy jednak jest cos na rynku godniejszego polecenia co moglem przeoczyc?

To jest wciąż bardzo dobry wybór, mało sprzętu może z tą Integrą się równać w danym budżecie pod względem jakości dźwięku, nie pisząc już o wyposażeniu, mocy wzmacniacza itp.  Aune S6 jest bardzo podobny, aczkolwiek raczej pod zbalansowane słuchawki. Na jacku ma zdecydowanie mniej mocy ale do niewymagających słuchawek wystarczy.

DT150 całkiem fajnie zagrały z S16 ale brakowało mi wysokich tonów i otwarcia scenicznego, to zrobił już osobny wzmacniacz. Wówczas byłem pod wrażeniem jak potrafią grać na dużo droższym sprzęcie od siebie. Ja sam mam zamiar dokupić Headonica,Bursona Sololist MK2 czy coś podobnego w przyszłości. Jeszcze sporo można zyskać na niektórych słuchawkach. 

• Popieram 1
  • 2 tygodnie później...

Witam
Poszukuje karty dźwiękowej lub amp/dac'a do maks. 500zł, osobiście preferowałbym coś zewnętrznego. Jednak z tego co udało mi się ustalić AIM SC808 nie ma zbyt dużej konkurencji.
Czego wymagam od źródła?
-ma być neutralne jak tylko się da, tzn. to słuchawki mają dyktować zasady, nie na odwrót ;)
-fajnie by było gdyby było w stanie zasilić bardziej wymagające słuchawki typu Fostex t50RP MK3, czy Sennheisery HD600.
-możliwość wykorzystania dac'a bez wzmacniacza
-rozpoznawanie słuchawek
-kompatybilność z Windowsem 10
Obecnie posiadam integre Realtek® ALC892 i niestety słychać szum, do tego na mój "gust" czasami brakuje jej "kopa".
Słuchawki Brainwavz HM5, mam w planach przetestowanie większości ciekawych modeli do ok. 1000zł, myślę, że na pierwszy ogień pójdą SHP 9500/ATH M40x.
Z tego co udało mi się wyczytać ta karta spełnia moje wymagania.
Proszę o opinie ludzi siedzących w temacie.
Pozdrawiam

Edytowane przez Szczyrczek 11
  • 3 miesiące temu...

Super odpowiedź Magdalenka dziękuje bardzo. Jakbym był uczulony to nie brałbym sennheiserów(które nie świecą) nie sądzisz ? Bo to chyba jeden z niewielu dostępnych na rynku headsetów , podkreślam headsetów , a nie dwóch różnych urządzeń micro +słuchawki, które trzymają swój poziom, a nie to co te przereklamowane badziewia steelseries, razer czy logitech.

Proszę o jakieś poważne rady , nie to co koleżanka powyżej.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Panowie i Panie mam mały problem. Posiadam nieszczęsną płytę asus p8z77-m pro. Posiada ona tylko jedno złącze pci-e które dodatkowo zasłania karta graficzna. Gdyby nie ten fakt kupiłbym pewnie aima sc 808 i nie zawracał Wam głowy ale sprawa jest bardziej skomplikowana. Co zewnętrznego polecicie mi w cenie do ok 500zł? Szukam czegoś do nada c320bee po modach i Acoustic Energy Neo 3. Sprzęt może nie wysokich lotów ale żal go raczej podłączać pod integre. Z góry dzięki za sugestie.

Edytowane przez mesiah1989
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witam wszystkich, czy jest sens kupić zewnętrzną kartę dźwiękową do hyperx cloud, a może wystarczy jakiś dobry program i konfiguracja? Używane są głównie do grania na laptopie lenovo ideapad y910. Jeśli jest jakiś sens to ile musiałaby kosztować

Edytowane przez kipens
  • 4 tygodnie później...

Szukaj używek to wyjdzie dużo taniej. Ja słuchałem opa301/v5/49720 i dla mnie najlepsze połączenie to v5 na kanały i 301 na bufor. Rożnica względem stock a takim połączeniem jest ogromna, nawet jeśli ktoś nie skupia sie tylko na małych detalach. Porównywanie takie nawet nie ma za bardzo sensu bo to całkiem inna liga i imo warto i to bardzo. Osobiście sądzę, że takie połączenie wcale nie ustępuje dużo jakości dźwięku jaki mam w dac-80 na co dzień a to świadczy o bardzo wysokim poziomie. Jakie masz słuchawki?