PnadPrayLove 25 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 No i wygląd iście GEJmingowy Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Wiecie co wam powiem. Ogólnie jakość bardzo fajna, ale są naprawdę małe. Na moją głowę są prawie że na styk. Brat dziewcznyny to albo ma na jednym uchu muszlę albo na drugim albo na obu ale wtedy do połowy. Mnie trochę uwiera górna belka ale to możliwe że wina braku przyzwyczajenie. Gdyż nigdy nie korzystałem z tego rodzaju słuchawek zawsze dokanałowe. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 W recenzji też o tym pisałem Tutaj mogło być zwyczajnie lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Tak tak wiem. Czytałem i potwierdzam xD Cytuj Link to post Share on other sites
Rafinios 4 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Dzięki gościu! Miałem zamiar kupować gównianego Steelseriesa albo Krakena, ale przeglądajac dział audio i czytając tę recenzję jestem niemal 100% pewny, że Cloud I zasłuży sobie na miejsce na moich uszach XDD Cytuj Link to post Share on other sites
Yarpenn 1 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Świetna recenzja, dzięki! Akurat w temacie, który poszukuje, no i miałem już te słuchawki na uszach. Zrobiły na mnie duże wrażenie, ale odłożyłem, bo zamknięte... Przy okazji zajrzałem do tych Mnichów za 5 euro i... aukcja normalnie hula, a słuchawki są dostępne. Wstępnie zarezerwowałem 3 sztuki, ale piszą tam, żeby nie płacić, tylko dać znać, bo jakiś inny rodzaj transportu i inny koszt... Dałem znać sprzedawcy, zobaczę na dniach, co mi odpiszą. Jakby jeszcze miały zausznice to by była totalna rewelacja. Sam się dziwię, czemu to rozwiązanie techniczne jest tak mało popularne. Cytuj Link to post Share on other sites
Granatnik 19 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 takie trochę odkopywanie, ale ktoś miał może problemy z hyperx cloud na windowsie 10? mam słuchawki od grudnia i w ostatnim tygodniu kwietnia (po wgraniu update'a do windows 10 jakiegoś) wszedłem jak zwykle na teamspeaka i okazało się, że mikrofon mi nie działa, lecz przy podłączeniu starych słuchawek pod pilot, działa mikrofon ze starego headsetu, więc myślałem, że to mikrofon. Napisałem do kingstona, przysłali mi nowy, dziś go dostałem - też nie działa, bardzo dziwna sprawa, miał ktoś podobny problem na tym systemie? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Jaka wersja HyperX? Mikrofon bezpośrednio pod co jest podłączany? Cytuj Link to post Share on other sites
dwilk133 0 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Recenzja super. Sam posiadam takie hyperx'y od jakiś 8msc przesiadlem się z SL hmc 631. Dla mnie jest to niebo a ziemia. SL dla mnie były strasznie nie wygodne za mocno dociskaly oraz były po prostu twarde, po 4 godzinach grania głową bolała, jeśli chodzi o dźwięk to jest różnica aczkolwiek dla laika takiej nie będzie. U mnie grają pod xonarem i powiem że mikrofon sprawdza się trochę lepiej niż z tego co opisales. Ogólnie słuchawek nie zamienię na inne. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Granatnik 19 Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Jaka wersja HyperX? Mikrofon bezpośrednio pod co jest podłączany? Hyperx Cloud 1, nie dwójka, mikrofon podłączony do zintegrowanej karty dźwiękowej na GA B85-HD3, wcześniej działał ok, więc dziwne mi się wydaje, żeby tak po prostu padł, tymbardziej, że podłączając przez pilot hyperx stary headset wszystko działa, mikrofon nawet po odłączeniu od headsetu i podłączeniu pod pilot (nie przez kabel, tylko bezpośrednio sam mikrofon do wejścia, nie działa, a od innego headsetu działa, troszkę dziwne...) Cytuj Link to post Share on other sites
kolemek 0 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Czym się rożnią HyperX cloud od HyperX cloud core Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 (edytowane) Core ma mniej akcesoriów. Edytowane 12 Maja 2016 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
kolemek 0 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 (edytowane) a czy warte sa czegoś te akcesoria Edytowane 12 Maja 2016 przez kolemek Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Dla mnie akurat są zbędne. Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Powtórzę wypowiedzi przedmówców, świetna recka feksi, tak trzymaj. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Po chwilowym przestoju w temacie słuchawek może znów coś się ruszy, bo jakby motywacji więcej Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Dla mnie akurat są zbędne. Ale dodatkowe pady to akurat mogą się przydać. Inne duperele to faktycznie zbędne. Dorwałem dzisiaj Pro80. Cloudy jednat trochę lepiej wykonane (pałąk przyjemniejszy, lepsze pady, do tego większy pałąk). Dźwięk jak na moje ucho i pamięć to bardzo podobnie, jeśli nie tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Te słuchawki najlepiej czują się w skórkowych padach. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Niby, tak ale nie dla każdego - swoje Cludy sprzedałem koledze, który wolał je na welurach, przez co skórkowe zostały u mnie. Poza tym welury same w sobie prezentują jakąś tam wartość. Mogą być użyte w innych słuchawkach, bo rozmiar mają względnie uniwersalny. Cytuj Link to post Share on other sites
Granatnik 19 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) Tak przy okazji zapytam, skoro jest taki topic - u was też kabel zaznaczony na zdjęciu jest możliwy do włożenia lekko bardziej do środka/ogólnie czy się rusza? Trochę dziwne pytanie, wiem, ale wydaje mi się, że kiedy słuchawki były nowe to nie dało się ruszać tym kablem, przynajmniej tak mi się wydaję - a teraz mogę lekko do wewnątrz włożyć, lub jeśli się tam znajdują to wyjąć bardziej na zewnątrz, tak jak na zdjęciu. Przy okazji powiem, że trochę kombinowałem z windows update, sterownikami itp, i nadal nie udało mi się ponownie sprawić aby mikrofon w słuchawkach zadziałał, więc lipa jest trochę. W przyszłym tygodniu chyba zainstaluję win7, mam nadzieję, że będzie w porządku wtedy wszystko, po staremu. http://i.imgur.com/Ft1H9x8.jpg Edytowane 15 Maja 2016 przez Granatnik Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Mikrofon z w Cloudach działa na identycznej zasadzie jak każdy inny podłączony jackiem. Jeśli inne działają, to i ten powinien. Wspomniane kabelki u mnie się ruszały i z tego co czytałem u innych podobnie. Nie rodziło to jednak jakiś większych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Granatnik 19 Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Ok, dzięki za odpowiedź, jak przyszły to wydawało mi się, że się nie ruszały, a dziś przypadkiem zauważyłem, że jednak się ruszają to wolałem spytać. A apropo mikrofonu to na pewno usterka jest gdzieś w sofcie czy coś, a nie w samym sprzęcie, ponieważ mikrofon podłączony do telefonu/laptopa działa normalnie jak powinien, więc zobaczę jak reinstall systemu mi pomoże, chociaż rzeczywiście dziwne, że inny na jacka działa, a ten nie (plus drugi z gwarancji też nie). Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Te kabelki są wyciągnięte, bo system regulacji pałąka jest bardzo prosty, a przez metalowe widełki nie dało się tego kabla pociągnąć, więc gdzieś musieli zapewnić zapas kilku cm. Ten kabel może się ruszać, nie widzę w tym niczego dziwnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Granatnik 19 Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Po reinstallu systemu z win10 na win7 mikrofon mi znowu działa, ogólnie to krótko po tym jak napisałem poprzedniego posta zacząłem słyszeć (w sumie nie zawsze słychać, czasem słychać czasem nie) coś jakby klikanie (?) kabla gdzieś w lewej słuchawce, słyszalne tylko przy ruszaniu głową, nie zakłóca on jednak dźwięków, jest jedynie irytujący (w sumie to przy innych słuchawkach miałem podobny "problem"), tak poza tym to generalnie słuchawki są mega, mam je już pół roku i mam nadzieję, że jeszcze wiernie posłużą dużo czasu. Edytowane 1 Czerwca 2016 przez Granatnik Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Największym mankamentem Cloudów jest to, że pilot jest na doczepianym kablu a nie tym wbudowanym. Przez co kabel jest za długi i ciagle mi spada na podłogę bo pilot go przeciąża. Mnie osobiście wk***ia to na tyle bym był w stanie sprzedać je z tego powodu ale to moje jedyne słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts