juggler 27 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Coś jest nie tak dziś z dodawaniem newsów http://img22.imageshack.us/img22/9290/dasdasdgg.jpg Nie przejmuj się, news został zapisany w twoich "Niezatwierdzonych wpisach". Przed zapisaniem/dodaniem radzę skopiować całego newsa. Klikasz w górnym lewym rogu edytora "Źródło dokumentu" i kopiujesz to wszystko. Jakby news się nie zapisał, to możesz po prostu wkleić cały ten kod. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Zauważyłem mały błąd na serwisie Pisałem do redakcji ale zero reakcji Może tutaj ktoś to naprawi http://img11.imageshack.us/img11/1964/122qgi.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Dlaczego gdy jesteśmy na forum i klikniemy "Strona główna" (odnośnik do portalu nie forum) to wyskakuje "Strona o podanym adresie nie istnieje!"? Trzeba coś z tym zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 To wina dzisiejszych zmian w portalu. Do wieczora wszystko będzie naprawione Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 A jakie to są zmiany? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Kosmetyczne (z tego co zauważyłem). Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Kosmetyczne (z tego co zauważyłem). A dokładniej. Bo ja na razie nic nie zauważyłem. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Zmienił się kosmetycznie nagłówek i programiści pewnie pracują nad poprawą wyświetlania strony w różnych przeglądarkach Link zrobiony, reszta drobiazgów jak dostanę gotowca Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 no dobra, a z wyglądem strony głównej BMK da się coś zrobić pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Nagłówek jest trochę dziwny. Za grube litery. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 No... teraz jest dobrze. @severn gdzieniegdzie zmniejszyła się czcionka i w "Zestawienie GPU" główne menu nie jest już podkreślone EDIT: zakładka użytkownicy jest teraz tylko gdy jesteśmy na forum (wcześniej chyba była "wszędzie"), w której jest błąd bo pisze: Uťytkownicy. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Jeśli poprawią wyświetlanie strony pod chrome to będzie super. A to że czasami forum się zatnie to przez te prace porządkowe? E: Coś jest nie tak, bo pisze Uťytkownicy. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 eśli poprawią wyświetlanie strony pod chrome to będzie super.I pod Operą 10.6 Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Jeśli poprawią wyświetlanie strony pod chrome to będzie super. http://img191.imageshack.us/img191/8172/gasekchrome.jpg Podaję screen z błędnym wyświetlaniem strony głównej pod chrome po dzisiejszych zmianach Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Korzystacie z jakiś wynalazków - Opera 9 i FF 3.5 radzą sobie idealnie z benchmark.pl, mało kiedy aktualizuje przeglądarki na czas więc problemów nie mam. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Opera jest taka sobie, ale FF jest strasznie powolny względem Chrome. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 mało kiedy aktualizuje przeglądarkiwięc sporo badziewia mi się wciska przez luki w przestarzałych wersjach Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Wiesz obchodzi mnie to mało, najważniejsze że da się spokojnie przeglądać strony i fora. Co do Benchmarka, to na Chromie i nowej Operze tragedia z wyświetlaniem jest. Chodź gdzieś czytałem o silnikach przeglądarek i trzeba dla każdej tworzyć osobny css, jak się dogłębnie przyjrzę to może pomogę redakcji . Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Ja siedzę na FF 3.5.9 i nie mam zamiaru przejść na 3.6, poczekam na 4.0 Chodź gdzieś czytałem o silnikach przeglądarek i trzeba dla każdej tworzyć osobny cssTutaj głównie chodzi o elementy CSS 3.0, np. border-radius. Mozilla ma -moz-border-radius:, Chrome i inne mają -webkit-border-radius:, a Opera obsługuje standardowy border-radius: Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Coś się skopało z wypunktowaniem w newsach. Można je dodać, w panelu są widoczne, natomiast w żadnym newsie nie. Zgłaszam, tak na wszelki wypadek, jak by ktoś o tym zapomniał Druga sprawa to nie polecam pisać newsy pod przeglądarką Chrome 6 Dev. W sumie na niej newsy wyglądają ok, ale spoglądając na napisany przez nią news z innej przeglądarki, wygląda po prostu okropnie. Oczywiście pomijam już fakt, błędnego wyświetlania serwisu, w tej przeglądarce, czy też w Operze w wersji 10.60 czy nawet 10.70 snapshot. Póki co do pisania newsów polecam FF, mam nadzieję, że to niedługo zostanie naprawione. :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Chodzi Ci o to, że czcionka czy coś jest dziwaczna? Miałem podobny problem na Joomli i TinyMCE 3, a przeglądarkach Opera i FF, a rozwiązałem go pisząc newsy w edytorze tekstu, a później go wrzucam do notatnika, gdzie jest czyszczony ze zbędnych znaczków i taki czysty wrzucam do edytora na stronie przez opcję, która ma podobno czyścić zbędne znaki edytorów tekstu. Jest trochę takich sztuczek do idealnego pisania newsów. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 @Kiziea skoro mówisz, że przeglądamy neta z jakiś wynalazków jak Opera 10.6 (choć 10.0 ma już kupę czasu) to pewnie nadal siedzisz na Windowsie 98 :oops: Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Używam po prostu przeglądarek nie sprawiających problemów czyli Firefoxa 3.5, a system to XP, który sobie chwalę i go nie zmienię przez następne kilka lat. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Przy dodawaniu odpowiedzi w Karczmie powitało mnie takie coś: http://img444.imageshack.us/img444/3592/errorsy.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Właśnie wprowadzają zmiany na forum. Na chromi pasek z logiem Benchmark jest za wąski względem strony i cały się nie wyświetla. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts