SpuderSwag 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Witam. Wczoraj zamówiłem kompa na stronie morele.net. Byłem zadowolony dopóki nie poczytałem trochę opinii o tym sklepie. Ludzie piszą, że oni dają UŻYWANE CZĘŚCI!!! Jak myślicie naprawdę tak jest? Jeśli tak...to jest to żałosne. Cytuj Link to post Share on other sites
Wexer 3 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Nie dają używanych części. Niewiem jak inni ale ja tam polecam bo kolega zakupywał gtx 970 i jest zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 To dobry sklep. Jak to używane części ? Jakieś konkrety? Cytuj Link to post Share on other sites
SpuderSwag 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Na PClabie wyczytałem . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Opowiem ci coś.Mam GTX 760 u nich kupowane. Przy win 10 zaczęły się dziać różne ,dziwne rzeczy (jeszcze zanim producent płyty Gigabyte wypuścił nowe sterowniki).Byłem przekonany,że to siadła grafika. Ponieważ był mi niezbędny w danym czasie komputer do pracy,zamówiłem szybko drugą kartę,taką samą tylko 2Gb.Po jej włożeniu pojawiły się identyczne problemy. Sprawdziłem na stronie Gigabyte sterowniki do płyty pod dziesiątkę i okazało się,że już są. Wgrałem je i wszystkie problemy zniknęły. Zadzwoniłem do nich i powiedziałem co się stało i czy mogę oddać kartę bo to jednak niemały koszt.Przyjęli bez problemu. I teraz,czy jest to karta nowa,czy używana?Wiadomo,że używana ale nie nosząca żadnych śladów użytkowania i sprawna....Poczytaj trochę na temat przepisów dotyczących zwrotów. Cytuj Link to post Share on other sites
Veeon 430 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Ja również wszystko kupuje na Morele i nigdy nie dostałem używki, więc spokojnie bez paniki. Cytuj Link to post Share on other sites
SpuderSwag 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Ja już nie wiem... Mam się obawiać, czy nie? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Nie tyle uzywki co po prostu towar z zwrotów. Sklepy nie maja wyjscia i nie tyczy sie to tylko morele.net Cytuj Link to post Share on other sites
SpuderSwag 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Jarrino, a była folia? Aha, czyli oni mi mają prawo dać sprzęt ze zwrotu. Chore... Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Nie chore,jeżeli nie nosi śladów użytkowania oraz jest sprawne. Ludzie,to nie majtki czy prezerwatywy... To niech zmienią w tym kraju przepis dotyczący 14-to dniowych zwrotów... Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12589 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Jeśli kupujesz nowy, to nie ma takiego prawa, ze można dawać sprzęt używany - nie nowy. Przypuszczam, że jest to możliwe tylko wtedy, jesli kupujący został poinformowany i dostał niższą cenę. Cytuj Link to post Share on other sites
greedycat 16 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 @jarrino Dokładnie dodać do przepisów o odstąpieniu od umowy punkt o tzw. 'reshelving' fee i sprzedawać towar ze zwrotów ze zniżką i ładnie opisane jako towar ze zwrotu i po kłopocie. Cytuj Link to post Share on other sites
SpuderSwag 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Mądre. Ale to Polska. Kraj kwitnącej cebuli. A tak z ciekawości. Ile muszę czekać na kompa? Jest jakaś szansa, że w środę przyjdzie? Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 po kolei wypowiadają się eksperci od wszystkiego, po pierwsze skro dopiero zamówiłeś to możesz takie zamówienie odwołać a po drugie gdy przyjdzie komp to sprawdzisz sobie jak wyglądają tę częsci zamiast przedwszczesnie lamentować na forum Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 @jarrino Dokładnie dodać do przepisów o odstąpieniu od umowy punkt o tzw. 'reshelving' fee i sprzedawać towar ze zwrotów ze zniżką i ładnie opisane jako towar ze zwrotu i po kłopocie. .... i ciekawe ktory sklepnto uciagnie, kto pokryje straty. Z tego co sie orientuje to taki zapis jest. Cytuj Link to post Share on other sites
SpuderSwag 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 OK, ale po czym to poznać. Zawsze mogli zatrzeć ślady. Cytuj Link to post Share on other sites
botkiller 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Mądre. Ale to Polska. Kraj kwitnącej cebuli. A tak z ciekawości. Ile muszę czekać na kompa? Jest jakaś szansa, że w środę przyjdzie? Od dostępności części zależy. Te z natychmiastową wysyłką przyjdą na środę, tylko trzeba zamówić za pobraniem. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 311 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Czy morele pracuje jutro ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Zapewne nie, jednak zamówienie możesz chyba z poziomu konta anulować ;p Ew.na e-mail im pisz. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 311 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Zapewne nie, jednak zamówienie możesz chyba z poziomu konta anulować ;p Ew.na e-mail im pisz. Ale ja jeszcze nic nie zamówiłem, wiem, że kurierzy pracują jedynie dzisiaj do 14:00, potem wolne, jeśli zamówię w poniedziałek, z towarem co jest dostępny od ręki na środę przyjdzie jeszcze przed nowym rokiem ? Cytuj Link to post Share on other sites
dario83 33 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 To musisz pytać u nich. Teoretycznie wyślą w poniedziałek i powinieneś dostać we wtorek, ale u mnie np. nie było tak kolorowo. Bierz za pobraniem to odpada czas księgowania pieniędzy u nich. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 311 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Wiem, spoko ja jak coś kupuje w necie, to zawsze wybieram za pobraniem, spróbuje w poniedziałek przed 16:00 jak się zamówi, to na środę powinno być, chodzi o towary co są objętą wysyłką natychmiastową, tylko jak zamówię usługę montażu komputera to chyba to nie realne, żeby do środy złożyli ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Lepiej złożyć samemu.Sporo tu już było o ich składaniu,niedokręcaniu,łamaniu w transporcie. Ja składałem nie znając się zupełnie ale odkryłem,że wszystko jest wszędzie opisane.Trzeba tylko zachować spokój,cierpliwość..... Cytuj Link to post Share on other sites
dario83 33 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Ja myślę ze nierealne, ale zadzwon i zapytaj. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 311 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Czytałem ostatni komentarz o tej usłudze i wydawał się ok, no dobra pomyślę, dzięki Wesołych Świąt. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts