Garfieldek 169 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam bardzo serdecznie w moim drugim projekcie... Całość siądzie w budce, która jest chyba najbardziej kultową budką w świecie moddingu. SilverStone TJ07. W planach mam montaż midplate'a z białej plexi podświetlanej na biało, albo czerwono (Tu chyba nie będzie problemu bo załatwię LED'y RGB) Całość będzie złożona na chromowanych rurkach miedzianych, ze złączkami Barrow'a. Zdjęcia będą jak budka będzie już u mnie, czyli do końca tygodnia mam nadzieję. Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Udało Ci się kupić budkę od Mlodego? Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Jestem "gimbusem" i aż takiego budżetu to nie mam. Kupuję tą od Zająca. Im trudniej, tym lepiej bo będę mógł porobić wszystko tak jak chcę. Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 bede lukal Cytuj Link to post Share on other sites
HJRxKING 17 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Obserwuje ten tred Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Powodzenia w projekcie, będę zaglądał , aczkolwiek TJ07 tak czy siak jak chce się ją fajnie zrobić wymaga niestety sporego wkładu finansowego, mówię to z doświadczania Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Dzięki @Mlody alu mam za darmola więc damy rade Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Garfieldek to kopsnij troche alu 1mm Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 czekamy czekamy... w międzyczasie i ja poproszę jakiś 1m2 aluminium 2mm Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Budka już jest. Powiem szczerze, 2xwiększa od Z3. Masakra, po prostu wykonanie tej budy pierwsza klasa w porównaniu z Zalmanem :v Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ja jak porownalem starego 8letniego coolermastera cm690 z lianką to tak jakby zamienic telewizor czarno-bialy na lcd Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dokładnie. Przeskok masakryczny. Pięknie to wygląda, a jak na budkę za 300zł, nie jest aż tak zdewastowana, jakby mogła być. Mogę przełożyć sprzęt do TJ'ki, ale pytanie. Czy mój pompko-rez http://angela.pl/p11064,magicool-dc-12v-pump-mc-dcp450.htmlmoże pracować w poziomie? Nic się nie stanie? Płyn jest wypełniony na tle, że jak się odkręca, to jest zalane pod korek. Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Może spokojnie tak pracować. Dopóki pompa jest bezpośrednio zasilana płynem do puty nic się jej nie powinno stać Edytowane 14 Listopada 2015 przez Mlody Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 To dziś albo jutro postaram się przełożyć całość do nowej budki. Postarałem się, ale nie wyszło i jeszcze do jutra/pojutra posiedzi jeszcze w Z3. Złożyłem zamówienie od chinola, i paczka waży 0.2kg, także postaram się domówić jeszcze 2 fillporty, kranik, trójnik i 2 adaptery do zamontowania kranika do pompki/fillporta. Teraz pytanie, kranik który kupiłem moim zdaniem jest bardzo estetyczny i zastanawiam się- pokazać go przy pompko-rezie czy wstawić go pod midplatem, przy fillporcie. Midplate będzie lightboxem, albo alu. Jutro fotki i parę pomysłów. Przełożone do budy, jest super. Dziś zamawiam resztę gratów i będę miał do Bożego Narodzenia- mam nadzieję... Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Dawaj foty, a nie klepiesz sam tekst Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Mam 1 zdjęcie. Dalej mój rakowy aparat wyczerpał do reszty baterie... Zaraz ją zrzuce Dobra teraz na poważnie się zabieram za budkę i postaram się w tym tygodniu zamówić elementy pod lightbox'a z plexi OPAL 4mm. Ale pojawił się pewien mega pomysł, który jak dobrze pójdzie, postaram się załatwić za jednym razem. Mianowicie rezik zamiast meshu na topie. Myślałem nad oknem z grawerem jakimś, ale jednak będzie rezik z efektem Aurory którego ubóstwiam. Tylko nie wiem, jak rozwiązać kwestie zalewania układu, bo w sumie dość słabo będzie wyglądał korek na topie. Chodź może jakiś ładny korek mógłby być nie najgorszym pomysłem. Ten rez będzie wyglądał mniej więcej jak to: Tyle, że mój będzie oklejony jakąś folią prócz tej górnej części. Co do korka myślałem, nad Bitspower'em, srebrnym z serii Premium http://images.morele.net/full/760933_0_f.jpeg EDIT: Albo tym nowym cudeńkiem od Skeep'a który wygląda dość podobnie tylko jest "pleksiasty" EDIT2: Powie mi ktoś czy jak nagwintuję plexi 5mm na G1/4" to będzie się dało zachować szczelność przy złączce? Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Mianowicie rezik zamiast meshu na topie Myślałem o tym samym o jedno co Ci mogę powiedzieć, jak nie masz worka pieniędzy i nie boisz się zalania układu to lepiej się w to nie pakuje... Rozmawiałem w tej sprawie już i ze Skeeperem i ze Sławkiem (elderem) i każdy z nich tylko coraz bardziej mnie uświadamiał, żeby z tego zrezygnować. Dlaczego ? Otóż np. Skeeper puki co nie ma aż tak dużej powierzchni roboczej, żeby to wykonać, i nawet jak by to obszedł jak to on to musisz to zrobić z kawałka grubego plexi wylewanego, które kosztuje krocie, np.sam sobie zobacz przykładowy koszt kawałka o grubości 20mm http://www.plexi.info.pl/Plexi-wylewane.phpOk ale można zrobic klejone, i tutaj kolejny problem, żaden z nich nie położy na szali swojej reputacji i nie da Ci gwarancji, że klej wytrzymasz ale nie porobią się mikor-pęknięcia, a wtedy zawartość chyba nie muszę mówić gdzie wyląduje Może jeszcze kombinować ze skręcaniem całości i uszczelkami ale to znów koszty koszty koszty i tak samo nie wiadomo jak z przeciekami. Ps nie mniej jednak jeśli podejmiesz ryzyko i rozbijesz skarbonkę to będę trzymał kciuki Edytowane 23 Listopada 2015 przez Mlody Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Narazie pobawie sie zklejeniem, podepne pod wyzsze cisnienie jak jest w ukladzie i zostawie na 2 dni bez przerwy... Jak nic nie peknie to wszystko jeszcze raz pokleje i kolejne 2 dni. Wtedy moze sie odwaze zamontowac to w obudowie, ale pewnie bede spal ciagle z mysla co moze sie stac jakby polalo sie Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Niestety jak dobrze byś tego nie skleił to musisz kontrolować to regularnie gdyż takie połączania mają tendencję to mikro pękań i dość skrupulatnych środków bezpieczeństwa to wymaga Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Wiem, wiem. Bede kontrolowal czy nic nie pęka regularnie, jak zasiadam przed kompa. Edytowane 23 Listopada 2015 przez Garfieldek Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A kolejna sprawą, aurora w tym rezie umrze bardzo szybko. Chyba że zrobisz turbo loop z co najmniej 2 pompek Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Aurora to piękna bestia, ale ciężko ją okiełznać Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Ps nie mniej jednak jeśli podejmiesz ryzyko i rozbijesz skarbonkę to będę trzymał kciuki daj mi jeszcze z rok może ciut więcej a zobaczysz rezik płaski w midplate lub płaski pionowy ta wersja od anglików wygląda całkiem porządnie... możnaby zaryzykować, że się nie wyleje Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Parvum robi porządne takie rezy z uszczelkami skręcane itd ale ile to kosztuje pojęcia nie mam Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) nom, taki wygląda porządnie ale na moje to koszt takiego cuda sięgający 2000-3000zł... aż tak nie zamierzam szaleć z CNC tym bardziej, że to jakaś "ścieżka" tylko a nie rezerwuar http://www.plexushub.co.uk/wp-content/uploads/2015/11/Parvum-APIS-9.jpghttp://www.plexushub.co.uk/wp-content/uploads/2015/07/Parvum-Lightning-CNC-8.jpghttp://www.plexushub.co.uk/wp-content/uploads/2015/07/Parvum-Lightning-CNC-7.jpghttp://www.plexushub.co.uk/wp-content/uploads/2015/07/Parvum-Lightning-CNC-1.jpg Edytowane 23 Listopada 2015 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts