Rebelmind 3725 Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Udało się @jozek23znaczy się opchnąć ETH na górce i zwinąć biznes przed mergem PoS? Został Ci może jakis 3070/3060? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 11 godzin temu, worm napisał: Czyli wszyscy spotkamy się koparkami na tej samej budowie chyba w Farming Simulator 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3077 Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 9 godzin temu, Rebelmind napisał: Został Ci może jakis 3070/3060? Jedyne co mi zostało to zegarek 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Teraz uczę się programować pod taką maszynę. Ogólnie słaba sytuacja, uważam że przeinwestowanie z naszej strony, poprzednia frezarka 3 osiowa dawała radę, generowało się kod "jednym przyciskiem". Tutaj sprawa jest bardziej skomplikowana, mówiąc kolokwialnie. Ale ktoś w firmie chciał się wykazać, ktoś inny chciał zarobić a od brudnej roboty jestem ja.. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca @up - co ciekawego wycinacie na niej? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Działamy w branży fitness wellness, budujemy maszyny i robimy obudowy. Na tej frezarce będą powstawać formy i będzie obróbka materiału z termoformowania. Typowa akcja w robocie, gość chce Rendery żebym mu zrobił. Oczywiście on nie może tracić czasu. Za to ja żeby gdzieś tam wchodzić szukać eksportować, jak najbardziej spoko. Logo wrzucić na nas, nie było problemu, ekranu nie można było. I tak z wszystkim. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 18 Czerwca Udostępnij Napisano 18 Czerwca @leto87czekaj czekaj, postawiliście specjalny budynek pod jedną maszynę? Dobrze rozumiem? Bo widzę na ścianie podejścia zupełnie jakby dedykowane pod tą konkretną maszynę........ Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 18 Czerwca Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2 godziny temu, macfan-pl napisał: pod jedną maszynę? Połowa hali pod frezarkę i połowa pod termoformierkę. Sprzęty nie zajmują całej przestrzeni.. Bedą jeszcze ścianki działowe. Budynek miał być chyba magazynem ale potem postawiliśmy drugi a ten został przeznaczony na park maszynowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca Pierwsza wtopa z frezowaniem, frez urwany, operator wystraszony:D Gość powinien był zatrzymać maszynę jak widział że coś się dzieje, ale wolał dzwonić do mnie z pretensjami że chcę go zabić, że nie sprawdzam kodu, że szef mi awanturę zrobi. Myślałem że to był problem z maszyną, ale po dłuższych oględzinach materiału dowodowego.. Operator za słabo dokręcił frez w oprawce. Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3077 Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca Dawniej byli tokarze , frezerzy to był wyuczony zawód , a teraz operator . Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca Dawniej maszyny były proste, kręciło się korbkami. A teraz G, M kody i od groma cyferek. Dawniej były 2-3 osie, a teraz często 5. Dlatego osoba obsługująca, to operator CNC. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts