adyski 0 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Witam. Zakupiłem nowy laptop w MediaMarkt dokładnie ten model: http://www.mediamarkt.pl/notebook-asus-f751ln-ty108h,id-1010057 Macie tutaj całą jego specyfikacje. Pojawił się problem przy odpalaniu gier. Niektóre zacinają niektóre nie. Jest problem z wydajnością często przycina i ogólnie zmula. Niby pisze, że Intel i7 up to 3.1 Ghz lecz problem jest. Zauważyłem w menadżerze urządzeń, że jako pierwsza jest karta zintegrowana dopiero na 2 pozycji jest GeForce. Proszę o pomoc. Czy da się jakoś przyśpieszyć lapka ? Czy on taki jest ? A może czegoś nie zrobiłem ? HELP ! Cytuj Link to post Share on other sites
kajsks 35 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Po co kupowales lapka do gier? ;o Cytuj Link to post Share on other sites
adyski 0 Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Jego wymagania spokojnie mi odpowiadają tylko nie przekłada się to na żywo. Kupiłem laptopa bo komputer stacjonarny mam i oddałem go bratu. Lapka chciałem dla wygody wiedziałem, że nie ma co liczyć na kokosy za taką cene ale halo i7 4 rdzeniowy GE FORCE 840M. Pomocy. Cytuj Link to post Share on other sites
kajsks 35 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Procek nie jest 4 rdzeniowy. Jest dwurdzeniowy z taktowaniem 2.0Ghz Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 W jakie gry grasz ? Być może mają za duże wymagania dla takiego sprzętu dlatego się nie odpalają/ścinają. Procesor jest niskonapięciowy więc o niższej wydajności (może być nawet 8 rdzeni i to nie będzie się strasznie liczyło). Karta graficzna zmienia się automatycznie przy bardziej wymagających zadaniach. Co to za różnica czy G E F O R C E czy AMD ? Nic z tym nie zrobisz. Wydajności nie podniesiesz (jak już to o maksymalnie 5-10 % a to niewiele da). Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Procek jest 2 rdzeniowy + grafika geforce 840m z 64 bitową szyną, nie ma co liczyć tutaj liczyć na jakąś super wydajność. Za taką kasę byś miał jakiegoś lapka nawet z "normalną" i7 i gt 840. Edytowane 1 Maja 2015 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
marawlod 36 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Ten laptop jest dosyć słaby do gier. Jest to jedna z najgorszych konfiguracji jakie można wybrać z laptopów do grania (niskonapięciowa i7 i do tego słaba karta graficzna). Podaj w jakie gry grasz i będzie można wtedy coś więcej stwierdzić. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Jeżeli to jest win 8,1 64 bit to dołożenie 4 Gb pamięci trochę pomoże... Cytuj Link to post Share on other sites
adyski 0 Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Ma na pewno 4 bo pokazuje w menadżerze. Priorytetowa gra to World of Warcraft na dodatku WoD. Serwer globalny wiec obciąża troche komputer. W ustawieniach nvidi poszperałem i widziałem, że wydajność jest ustawiona na kartę intel tą zintegrowaną. Nie znam się więc nie powiem szczegółowo. Jak dołożyć ramy ? Można ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Też mam Asusa ale k52f. Jest chyba jeszcze na gwarancji ale nie miał żadnych plomb więc zajrzałem i miał drugie miejsce na RAM więc za 90 zł dokupiłem i zamontowałem. Zrobiłem jeszcze jedną rzecz i jeśli potrafisz to radzę tobie też. Wgrałem (u mnie win7 Home) system na czysto bez tych wszystkich pierdół Asusa,potem niezbędne sterowniki z ich strony i chodzi tak jak nigdy wcześniej.Używam płatnego antywirusa Esset i on nie obciąża systemu.Za kolejną stówę dokupiłem procesor 2,5 GHz. Naprawdę warto było... Cytuj Link to post Share on other sites
adyski 0 Napisano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Wow. Nie wiedziałem, że w laptopach można wymieniać podzespoły. Mam tutaj Win 8 64 ale mam oryginalnego windows 7 home w domu lecz płyta jest porysowana. Tak bym zainstalował go tutaj. Macie jakieś porady jeszcze ? Skoro ten procek jest 2 rdzeniowy to dlaczego pokazuje 4 rdzenie w menadżerze i jeżeli ma 2x 2.0 a na naklejce na lapku pisze up to 3,1 Ghz. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 tutaj masz specyfikację tego ustrojstwa. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Procesor możesz zostawić ale nad pamięcią i może kiedyś SSD zastanów się. Czemu chcesz siódemkę wgrywać? 8,1 jest bardzo dobry i masz go legalnego bo kupiłeś z laptopem.Możesz pobrać obraz i nagrać płytę a może pożyczyć od kogoś. Numer powinien być na spodzie naklejony. Nie przejmuj się w przyszłości przy aktywacji bo mogą chcieć aby zrobić to telefonicznie(automat).Ja tak właśnie miałem... Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Podaj link ze skanu: driveragent.comSprawdź: https://youtu.be/D7vQ8IW7G7g?t=32 Cytuj Link to post Share on other sites
adyski 0 Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 A dlaczego przy Ccleanerze w opisie moich specyfikacji pokazuje zintegrowaną kartę ? Link: http://imgur.com/AUEWeZL Czyli musi ona być domyślnie włączona. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Tak przecież ogrania wszystko nawet filmy 4K (poza grami) Cytuj Link to post Share on other sites
adyski 0 Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Czyli wszystko jest w porządku ? Nic nie zmieniać ? A ten film czego dotyczy ? Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 A ten film czego dotyczy ? Pojawił się problem przy odpalaniu gier. Niektóre zacinają niektóre nie. Jest problem z wydajnością często przycina i ogólnie zmula. Wymuszenia działania na grafice dedykowanej gier... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts