Skocz do zawartości

[MULTI] Grand Theft Auto - seria

GTA:V  

380 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto kupił/kupuje GTA:V

• Tak (PS3)
      31
    • Tak (X360)
      19
    • Czekam na PC
      301
    • Nie
      29

Recommended Posts

Mój zestaw:

Intel Core i5 760

ASUS P7P55D

HD5870 (wersja podkręcona przez Gigabyta)

4 GB Corsair 1600MHz CL.9

Corsair TX650

Samsung HD502HJ

Napęd optyczny ASUS, ale to jest najmniej ważne.

Obudowa Lynxa, także nie wazne.

Wydaje mi sie, ze ten zestaw powinien spokojnie pociagnac GTA IV

Ja mam

-Phenoma II x4 3,6 Ghz

-Gtx 460 850/4000 Mhz

-DDR2 4 Gb

I nadal to jest mało żeby to ładnie śmigało albo ja coś mam nawalone,niby wyskakuje w tym gta benchmarku 60fps przy hight detal,i paski po 40-30% no i nocne cienie wyłączone,i jakoś nie czuje tych 60 klatek,fraps okazuje mi 30-40 moze czasem będzie te 50 i tak to skacze,lecz patch i ultimate textures no i visualIV jakoś zrobiło że to jakoś ładnie chodzi i wygłąda,no nie do końca ładnie chodzi ale chodzi ;) Chyba że moj stary dysk jest taki zrypany i mi tak to wszystko chodzi nie tak jak powino.Myśle że na krzysia jakoś se pograsz w ten szajs ;) No i życie że to ludzie na utube mają gorsze configi od mojego i im ta gra lepiej chodzi...

Ludzkie oko i tak widzi koło 25FPSów więc po co Ci więcej jak 30?

Chcesz mieć full 60FPSów?? Graj na konsoli...

DonHugo, jeśli fps nie spada poniżej 30, to w Gta IV można spokojnie grać. Dużo zależy od gry, bo np. PES 2010 jak dla mnie niegrywalny poniżej ~57/58 fps, a najlepiej jak jest stałe 60.

Ja swojego czasu na Athlonie 2800+ 2.0Ghz, 1,5Gb ram i Radeonie x1950 512mb grałem w GTA :) Rozdziałka 1280x1024, texturki średnie i samochody na 15, po zastosowaniu wielu optymalizacji wyciągałem 14fps w benchmarku, a w grze o dziwo nie spadało poniżej tych 14, zazwyczaj koło 17-18 miałem, i jakoś całą grę przemęczyłem ;).

Dragonfirea - kręć do bólu porcka i karte, a powinno być dobrze.

----------

Adixxx żeś napisał :) Od kiedy to na konsolach jest 60 klatek? Poza tym ja widzę różnice miedzy 30 a np 50, i nie tylko ja, więc nie gadaj głupot. ;)

EDIT: Przepraszam, post pod postem, się zapędziłem i nie wiem jak usunąć ;)

Adixxx żeś napisał :) Od kiedy to na konsolach jest 60 klatek? Poza tym ja widzę różnice miedzy 30 a np 50, i nie tylko ja, więc nie gadaj głupot. ;)

EDIT: Przepraszam, post pod postem, się zapędziłem i nie wiem jak usunąć ;)

Czuć, ale nie widać.

Co do tego przemęczania to kiedyś tak wałkowałem Crysisa na 7900GT. Tak mi sie grafika podobała, że nie mogłem zejść z ustawieniami. Przeszedłem połowę gry ze średnio 15FPSami ;)

Jak można czuć przez oczy? Nawet jak patrze jak ktoś gra widać różnice.

Czuć, ale nie widać.

Przeczytałeś teraz dokładnie co napisałem?

Czuć to znaczy, że gracz ma większy komfort podczas grania jeśli jest pełne 60FPSów.

Btw. powiedz mi, że widzisz różnicę to się zdziwię.

Jak dla mnie to troche :D porównanie cs a gta IV i w tym całe niby 30 fps a 60 fps bo to jest inna bajka i wogóle,więc nie wiem jaki sens to coś miało przedstawiać szczególnie w tej grze w której faktycznie nie widze różnicy ale ona występuje tam gdzie to się czuje i widac

:P Naprawdę trzeba tłuc młotkiem po główce żeby zrozumiał. :D Widzisz, odpisałem tak a nie inaczej, i widocznie ty nie zrozumiałeś. Jeszcze raz zapytam - Jak można czuć przez oczy? I przemyśl to sobie. Czuję różnice i widzę różnice i nie jestem w tym odosobniony. Rozbawił mnie filmik, na którym mam jakoby zauważyć jakieś zmiany 30fps w stosunku do 60. I tu się z tobą zgadzam w 100%. Różnicy nie widzę, bo żadnej nie ma. Mam je zauważyć na tych niby efektach? Pomijając drobny fakt że filmik jest ograniczony do 30fps NA STAŁE...

Różnicę to ja tylko czuję w grach wyścigowych.

W GTA4 idzie grać przy 20FPSach. Tam tak wcale tego nie widać.

:) Naprawdę trzeba tłuc młotkiem po główce żeby zrozumiał. :D Widzisz, odpisałem tak a nie inaczej, i widocznie ty nie zrozumiałeś. Jeszcze raz zapytam - Jak można czuć przez oczy? I przemyśl to sobie. Czuję różnice i widzę różnice i nie jestem w tym odosobniony. Rozbawił mnie filmik, na którym mam jakoby zauważyć jakieś zmiany 30fps w stosunku do 60. I tu się z tobą zgadzam w 100%. Różnicy nie widzę, bo żadnej nie ma. Mam je zauważyć na tych niby efektach? Pomijając drobny fakt że filmik jest ograniczony do 30fps NA STAŁE...

Ludzkie oko widzi koło 30FPSów. Ty jakiś cyborg jesteś? Takie są fakty udowodnione przez naukowców i nie masz prawa widzieć inaczej.

Btw. wiem, że dopiero 16 latek i hormony buzują, ale nie prowokuj ludzi :P .

Z tym przycinaniem, też miałem taki problem. Jechałem prosto, bez problemu, skręciłem od razu ścinka. Na radku 4850 pomógł patch 1.0.4.0, a na gtx 260, którego dalej posiadam po prostu aktualizacja gry, która dokonała się przy logowaniu do konta na Live i problem zniknął, także tobie też to polecam.

Pobrałem z internetu GTA 1 pograłem sobie i źle odinstalowałem bo zamiast w usuń programy to usunąłem w dysku i tu jest problem bo jak wchodzę w usuń lub dodaj programy i chce to http://zapodaj.net/2234567b68d2.jpg.html

GTA 1 usunąć to wyskakuje błąd że nie znaleziono jakiegoś unins.ins? Co robić?

Przepraszam jeśli zły dział

Miałem problem z GTA 4 ponieważ kupiłem oryginał i za bardzo porysowałem płytkę :co: ponieważ miałem przy instalacji problem z CRC i 1 z benchmarkowców powiedział żebym pobrał to 1 DVD z internatu i tak zrobiłem.No ale ona nie była po polsku i nie mogę nigdzie znaleźć spolszczenia może ktoś ma 100% spolszczenie do GTA 4?