Ganster 113 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No to czekamy do czerwca :-( http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-radeon-rx-300-premiera-kart-graficznych-przesunieta-czerwiec.html Cytuj Link to post Share on other sites
raventes 13 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Wątpię, że w czerwcu też będzie premiera. Wydaje mi się, że nastąpi ona blisko premiery Windows 10. Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Ja czekam do premiery GTA jeżeli nie będzie nowych radeonów moje pieniądze pewnie powędrują do Nvidi. Ich strata ile można czekać Edytowane 9 Marca 2015 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 To może pojawią się 970 8gb? bo to troche żal dawać kasy na kastrata.A radosław pojechał... Karty w czerwcu... nawet później niż wiedźmin. Pewnie te karty wypuszczą, minie miesiac i nvidia wypusci nową serię. Cytuj Link to post Share on other sites
raventes 13 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Prędzej NV wypuści nowego Titana niż AMD te swoje nowe Radosławy. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No faktycznie, bo Titan swoją ceną tak bardzo namiesza na rynku kart graficznych... Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Cóż, radeon powoli wg mnie wycofuje się z rynku kart, i nvidia przejmie całkowite stery. Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No to czekamy do czerwca :-( http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-radeon-rx-300-premiera-kart-graficznych-przesunieta-czerwiec.html To lipa Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Miałem brac radeona ale w obecnej sytuacji czekam na promocje z Wiedzminem i biore 970tke :F. Strzał w kolano ze strony AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Dobrze, że nie pozbyłem się swojej 290 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Kupujcie 970-tki w horrendalnych cenach, grunt że Wiedźmina 3 dodają "za darmo". Same kody na grę będą pewnie na allegro po ~80 zł schodzić. Cytuj Link to post Share on other sites
raventes 13 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Ta " darmowość " będzie wliczona w cenę. Wydaje mi się że ciut przed premierą Wiesława 3 karty NV serii 900 jednak nieco zdrożeją ( +- o wartość Wiesława ) Edytowane 9 Marca 2015 przez raventes Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 A może oni się dogadali ? Przecież cena może być ta sama. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Będzie taka sama, bo już jest bardzo wysoka. Przecież nie podniosą do 1700 zł... za takiego kastrata. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Kupujcie 970-tki w horrendalnych cenach, grunt że Wiedźmina 3 dodają "za darmo". Same kody na grę będą pewnie na allegro po ~80 zł schodzić. Nie, mam zostac na radku 6950 i grac w wiedzmina ? tak czy siak musze zmienic na cos. Cytuj Link to post Share on other sites
robdidit 3 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No to czekamy do czerwca :-( http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-radeon-rx-300-premiera-kart-graficznych-przesunieta-czerwiec.html jeszcze bym się tak nie martwił: https://mobile.twitter.com/amd_roy/status/573910202086395904 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 @robdidit dzięki. Przydatne Cytuj Link to post Share on other sites
raventes 13 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Martwic to w tej sytuacji może się tylko AMD, bo to będzie dla nich strata. A z tego linku też niestety niewiele wynika. Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Trudno strata dla AMD kupie Geforsa. Cytuj Link to post Share on other sites
raventes 13 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Nie rozumiem jednak ruchów AMD. Przecież dobrze wiedzą, że zieloni będą dodawać Wiesława do swoich kart. Poza tym ludzie czekają też na inne dobre produkcje których premiera już niedługo, a oni opóźniają premierę. Wydadzą pewnie wtedy jak już wszyscy kupią karty od zielonych pod nadchodzące gry. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) No to czekamy do czerwca :-( http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-radeon-rx-300-premiera-kart-graficznych-przesunieta-czerwiec.html Kitguru czyli jak zwykle stek KITU! Jak premiera nowych kart może zaszkodzić obecnym modelom skoro r9 380 to będzie właśnie obecny 290X. Karty dostaną nowe naklejki z napisem R9 380 i nowy BIOS i polecą na sprzedaż jako nowy produkt identycznie jak było w sytuacji 7970 -> R9 280X. Moja sztuka R9 280X jaką kupiłem pod naklejką z nazwą miała jeszcze starą naklejkę z napisem Radeon HD7970. nawet nie raczyli zerwać Pisanie o tym, że wpłynie to na sprzedaż starych kart jest idiotyzmem bo stare karty i tak zostaną przemianowane na nowe. Jedynym powodem przez który nie ma premiery są sterowniki! Pisałem o tym wielokrotnie: Sprzętowo AMD idzie praktycznie na równi z nVidią ale w kwestii software jest stooo lat za mu... nvidią.! Edytowane 9 Marca 2015 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Moja sztuka R9 280X jaką kupiłem pod naklejką z nazwą miała jeszcze starą naklejkę z napisem Radeon HD7970. nawet nie raczyli zerwać Nie wierze hahaha Cytuj Link to post Share on other sites
robdidit 3 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Martwic to w tej sytuacji może się tylko AMD, bo to będzie dla nich strata. A z tego linku też niestety niewiele wynika. no może wiele nie, ale napawa optymizmem co do daty wydania, może jednak zapowiedzi nowych kart oraz ich pokaz będzie wcześniej niż w czerwcu ... może te spekulacje naprawdę są błędne skoro Roy twierdzi, iż nie powinniśmy być rozczarowani z powodu premiery dopiero w czerwcu, gdyż są to tylko "błędne założenia czy wnioski". Może karty będą pokazane wcześniej lub choć topowe modele będą wcześniej, a czerwiec to może tylko złe wnioski redaktorów lub data trafienia kart do sklepów? Cytuj Link to post Share on other sites
raventes 13 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Tak czy siak będzie wtedy za późno. Według mnie AMD powinno jak najszybciej jasno i wyraźnie zadeklarować kiedy nastąpi premiera kart, inaczej stracą na tym potężne pieniądze. Edytowane 9 Marca 2015 przez raventes Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 MAD puści w czerwcu, a w grudniu nvidia pokaże kolejną serię. Nie bez powodu pisali, że najwięcej będą w rynku procesorów serwerowych. Powoli nadchodzą czasy 1000$ za gtx X70. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts