Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii R9 3xx/4xx/5xx

Recommended Posts

Kupujcie 970-tki w horrendalnych cenach, grunt że Wiedźmina 3 dodają "za darmo". Same kody na grę będą pewnie na allegro po ~80 zł schodzić.  ;)

Nie, mam zostac na radku 6950 i grac w wiedzmina ? :) tak czy siak musze zmienic na cos.

Nie rozumiem jednak ruchów AMD. Przecież dobrze wiedzą, że zieloni będą dodawać Wiesława do swoich kart. Poza tym ludzie czekają też na inne dobre produkcje których premiera już niedługo, a oni opóźniają premierę. Wydadzą pewnie wtedy jak już wszyscy kupią karty od zielonych pod nadchodzące gry.

Kitguru czyli jak zwykle stek KITU!

Jak premiera nowych kart może zaszkodzić obecnym modelom skoro r9 380 to będzie właśnie obecny 290X. Karty dostaną nowe naklejki z napisem R9 380 i nowy BIOS i polecą na sprzedaż jako nowy produkt identycznie jak było w sytuacji 7970 -> R9 280X.

Moja sztuka R9 280X jaką kupiłem pod naklejką z nazwą miała jeszcze starą naklejkę z napisem Radeon HD7970. nawet nie raczyli zerwać ;)

Pisanie o tym, że wpłynie to na sprzedaż starych kart jest idiotyzmem bo stare karty i tak zostaną przemianowane na nowe.

Jedynym powodem przez który nie ma premiery są sterowniki!

Pisałem o tym wielokrotnie: Sprzętowo AMD idzie praktycznie na równi z nVidią ale w kwestii software jest stooo lat za mu... nvidią.!

Edytowane przez DjXbeat

Martwic to w tej sytuacji może się tylko AMD, bo to będzie dla nich strata. A z tego linku też niestety niewiele wynika.

no może wiele nie, ale napawa optymizmem co do daty wydania, może jednak zapowiedzi nowych kart oraz ich pokaz będzie wcześniej niż w czerwcu ... może te spekulacje naprawdę są błędne skoro Roy twierdzi, iż nie powinniśmy być rozczarowani z powodu premiery dopiero w czerwcu, gdyż są to tylko "błędne założenia czy wnioski".

Może karty będą pokazane wcześniej lub choć topowe modele będą wcześniej, a czerwiec to może tylko złe wnioski redaktorów lub data trafienia kart do sklepów?