Vieworld 2608 Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 to jaki byl glowny powod wymiany na R5? Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Radził sobie po prostu dużo lepiej niż myślałem Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ...jest jeszcze czas na zwrot R5 3 Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Właściwie to brałem to pod uwagę , ponieważ tylny wentylator głośno terkocze gdy wnętrze budy się nagrzeje. Dodatkowo 3 poznane mi osoby które mają Define R5 mają prawie, że identyczny defekt na drzwiczach. Wygląda to na jakieś jakby pęknięcia. http://i.imgur.com/Mc7jYje.jpg Edytowane 19 Stycznia 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 To są chyba nieusunięte ślady łączenia matryc. Przy zamkniętych drzwiczkach są one widoczne? Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Właściwie to tylko jeśli się wie gdzie to jest i będzie dokładniej przyglądać. Przy otwartych dosyć łatwo to zauważyć oraz też wyczuć ręką. Link to post Share on other sites
szefuncio 331 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ale zawsze jest to wada dzięki której możesz zwracać Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 To nie jest wada tylko cecha. DynaS już władował graty do niej, więc może być problem ze zwrotem. Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ogólnie jak tak przeglądam zdjęcia i opinie w sieci, to jakościowo R5 jest chyba trochę gorsza od poprzedniczki (jest też lżejsza). Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) @Skeep... moja Lianka kosztowała blisko 1000zł i miała porysowaną (nadal ma) szybkę w kilku miejscach (przytarta) + było widać, że ktoś montował w niej coś bo były mikroślady po śrubkach od mobo i jakoś taką dostałem od moreli... pomijam fakt paru warstw klejonego 2 rodzajami taśmy kartonu. A więc skoro sklepy ryzykują przyjmoiwanie zwrotów naruszonych obudów wartych 1k to wątpię by nie przyjęli R5 Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Vieworld Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z doświadczenia powiem, że morele nie sprawdza stanu technicznego przyjmowanego przedmiotu ze zwrotu tylko ilość czy się zgadza Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Zgodnie z prawem to nie mogą odmówić Ci zwotu. Mogą jedynie domagać się zadośćuczynienia za jakieś starty jeśli Ty coś uszkodzisz, lub zwrócisz niekompletne. Kolejna sprawa jest taka, że sklep nie ma prawa sprzedać produktu ze zwrotu jako nowy... No ale tak niektórzy robią licząc, że ktoś się nie połapie albo to najzwyczajniej oleje. Link to post Share on other sites
lycone 80 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Jeżeli to nie tajemnica to za ile sprzedałeś W2? Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Zgodnie z prawem to nie mogą odmówić Ci zwotu. Gdzie tak jest napisane? Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Gdzie tak jest napisane? Szukałem kiedyś informacji na ten temat na forum prawnym i kilku innych źródłach gdzie wszędzie wychodzi na to, iż nie można odmówić Ci tego prawa, o ile zwracasz rzecz w stanie niezmienionym. Czyli bez modyfikacji itp. Może ewentualnie domagać się rekompensaty w związku z jakimiś wyraźnymi śladami użytkowania, które zaniżyły wartość towaru np. poprzez niezgodzenie się na zwrócenie pełnej kwoty. Jeśli gdzieś się mylę to wyprowadź mnie z błędu Jeżeli to nie tajemnica to za ile sprzedałeś W2? Nie sprzedałem i ciągle ją mam. Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 w stanie niezmienionym Jak faktycznie w takim stanie jest, to przy sprzedaży wysyłkowej zwrócić można, ale w związku z jakimiś wyraźnymi śladami użytkowania to mogą odmówić przyjęcia zwrotu, ponieważ nie można zwrócić używanej rzeczy. wyprowadź mnie z błędu Jest nowa ustawa i myślałem, że gdzieś nie doczytałem, stąd moje wahanie. Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Oczywiście, że może nosić jakieś ślady użytkowania jeśli wystąpiły one przy normalnym zarządzie rzeczą. Jak najbardziej można zwrócić używaną rzecz tak jak np. kupujesz laptopa i w normalny zarząd wchodzi np. zainstalowanie na nim windowsa. Porysowanie obudowy czy matrycy już wychodzi poza normalny zarząd. Podrzuć mi link do tej nowej ustawy, bo aż sam jestem ciekaw co oni tam pozmieniali, lecz nie wydaje mi się aby obrócili wszystko o 180 stopni. PS. Przełożyłem sprzęt do Coolteka i powiem Wam, że Define w sumie nie ma żadnych śladów poza typowymi "paluchami". Edytowane 20 Stycznia 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Jak tylko paluchy to szmatka w dłoń i możesz zwracać . Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Tak w sumie zrobiłem i spakowałem Okazuje się, że ta skaza na drzwiczkach to normalna rzecz w Define R5... ale lipa... FRACTAL Na to wychodzi, że jeszcze "pomęczę" się z cooltekiem trochę czasu Myślałem nad thermaltake Core V51 i zawodowaniu tego, ale straszne to bydle, przedni filltr kiepski i utrudniony dostęp do niego, okno bardzo łatwo się rysuje.... Poczekam i może coś fajnego wyjdzie niedługo. Może nowa buda od coolteka Najbliższe plany zakupów: - Raijintek Triton - Przedłużki - 4-5x NB Blacksilent Pro - Scythe Himuro Edytowane 20 Stycznia 2015 przez DyndaS 2 Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) To ładną popelinę FD odwalił, zostaję jednak przy R3 . Może i nie jest to obudowa bez wad, ale patrząc po tym co piszesz to jednak jest nieco lepiej wykonana. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez krzesuo Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Blachy i lakier są fajne, ale ten top... skaza na drzwiczkach... Dodatkowo rozmiar tej budy w porównaniu do coolteka i temp bardzo porównywalne jak nie gorsze. Odkładaj lepiej na coolteka 2 Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Bardziej kierowałbym się w stronę Corsair Air 540 albo Ncase M1 (chociaż wolę duże obudowy więc bardziej Corsair), zresztą na razie nie zamierzam wyprowadzać się z R3 . Edytowane 20 Stycznia 2015 przez krzesuo Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Corsair ma lipne wykonanie i to szczególnie w tej budzie z tego co widziałem po opiniach. Cooltek jest wyraźnie mniejszy i dużo lepiej wykonany przy niższej cenie. Corsair da lepsze temperatury z oczywistych powodów. Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Nie dołączasz do klubu H440? Ja zapraszam do Phanteksa Pro/Luxe //e: Tak mi po głowie chodziło jaka to obudowa mi ostatnio się podoba i w końcu sobie przypomniałem - BQ! Silent Base 800! Nie myślałeś o niej? Bardzo jestem ciekaw wrażeń z pierwszej ręki jej użytkownika Edytowane 20 Stycznia 2015 przez NewSky Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 a ja zapraszam do LianLi... tylko szybciutko bo jeśli w tym roku przejdę na 2011-3 to możliwe, że pomyślę o przejściu na zmodowanego tj07 Link to post Share on other sites
Recommended Posts