Prophet41 218 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 U mnie boost nic nie dawał, więc wyłączyłem i kręciłem base clock. Było o niebo lepiej. Ba, moje GPU, gdy boost był "włączony" się wcale nie podkręcało. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 U mnie boost nic nie dawał, więc wyłączyłem i kręciłem base clock. a jak to sie wyłącza? Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 vBIOS zmodyfikowany Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 vBIOS zmodyfikowany To dziwne co piszesz. Zazwyczaj bios z wyłączonym boostem daje bardziej stabilne OC, ale nie wpływa jakoś wybitnie na wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 No to z mojej perspektywy używanie boosta jest dziwne Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 http://forum.benchmark.pl/topic/150282-gtx780-vs-gtx970/ Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Gdzie znajdę test wersji referencyjnej? http://media.bestofmicro.com/X/1/454789/gallery/PNY-geforce-graphics-gtx-970-ra_w_600.png Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/evga-geforce-gtx-970-promocja-darmowa-plytka-backplate-karta.html Czytaliscie to ? Moze jakaś zbiorowa petycja do MSI nawet jak płatne aby coś pomysleli o tym ? Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Kupiłem MSI z racji braku backplate'a ale jak bym dostał oddzielnie bym się nie obraził (wcale). Na ścianę bym rzucił jako geekową sztukę współczesną. Nie mam nic przeciwko backplateom ale na moje oko zachaczałby mi o minidzwiękówke Asusa w slocie wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 MSI nie bez powodu zrezygnowało z backplate (zapewne żeby obniżyć koszt produkcji). Teraz mają zacząć je produkować i rozdawać? Z drugiej strony sprzedawać też nie będą, ponieważ zostałoby to źle odebrane przez klientów, czemu się w sumie nie dziwię. Petycje są bez sensu, to nie koncert życzeń. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 A EVGA czemu tak zaskakuje hmm? Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) Bo pocięło headpipe-y i spartoliło chłodzenie i jest im przykro i chcą się zrehabilitować. http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html żałuję, że nie poczekałem: http://www.tomshardware.com/news/gigabyte-mini-itx-gtx970-oc,27915.html tu się nie ma szans nic wygiąć i można by było pójść w mini itx...(w sumie nadal można) Edytowane 21 Października 2014 przez leon691 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Chyba sie upiłeś hehe Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Bo pocięło headpipe-y i spartoliło chłodzenie i jest im przykro i chcą się zrehabilitować. http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html Racja, chociaż poprawili to w ACX 2.0. Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) BTW czy ktoś z was kupił te MSI i brał udział w ich konkursie? http://micro.msi.com/landing-pl/N970/ się namęczyłem, wymyśliłem super 5 sposobów na chłodzenie a wyników jak nie ma tak nie ma. Te dwa red bulle co przysłali i tak do kosza bo trucizna. Klawa apexa by się przydała. Edytowane 21 Października 2014 przez leon691 Cytuj Link to post Share on other sites
skunRace 3 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ragnar, nie pieprz głupot skunRace, może jakiś wirusik ? Już się wszystko wyjaśniło, żaden wirusik ani syf w systemie, po prostu akurat wtedy załączył mi się indeks wydajności systemu Windows http://www.computerbase.de/videos/2014-10/geforce-gtx-970-und-das-spulenfiepen/ No cóż, to tyle jeśli chodzi o nową serię. Co z tego, że chłodzenie jest ciche jak te karty piszczą i skwierczą nawet przy 40/60 fpsach... na prawdę świetna jakość. Oglądając to mam co raz mniejszą ochotę na wymianę swojego ASUSA bo u mnie wygląda to prawie identycznie. Nie chcę tracić czasu, bo z tego co wszędzie widzę jest 90% szans że dostanę taką samą lub jeszcze gorszą. Sam już nie wiem, w sklepie w którym kupiłem powiedzieli mi że to wada i wymienią, ale przecież nie będą sprawdzać przed wysłaniem do mnie. Czy jest też możliwe żeby to aż tak zależało od zasilacza, że w tym przypadku dosłownie wszystkie skwierczą przez zasilacz jeśli wszystkie były testowane na tym samym ? Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 U mnie zależało od zasilacza, ale ja stwierdziłem nadmierną "aktywność dźwiękową" starego po podłączeniu karty (a nie fakt , ze karta piszczy jako taka). Po wymianie jest OK, oczywiście karta coś zanuci czasem ale nie pamiętam kiedy ostatnio miałem kartę która by się nie odzywała pod bardzo wysokim FPS (słynne menu crisisa, simsów, wiedzmina). Cytuj Link to post Share on other sites
wars045 65 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 u mnie na palit jetstream nic nie piszczy Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Widać zepsuty - reklamuj. Gtx 970 ma piszczeć inaczej istnieje podejrzenie że nie działa prawidłowo... I nie pisze się "nic nie piszczy" tylko wyłącza się wszystkie wentyle w budzie (oprócz zasilacza i proca) włącza aplikację generującą chory FPS, przykłada ucho do karty i wsłu**** w jej dźwięki. Potem jeszcze tylko zaświadczenie na badanie wariografem (że nie kłamiesz) + zaświadczenie od laryngologa ze jesteś dobrze słyszący i wtedy wiemy, że faktycznie ci "nic nie piszczy". Edytowane 22 Października 2014 przez leon691 Cytuj Link to post Share on other sites
wars045 65 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 no to jak jesteś na tyle zboczony to masz problem ze sobą, ja ze swoją karta nie mam problemu Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja u siebie też muszę się naprawdę mocno wsłuchać, aby usłyszeć jakieś piszczenie które zagłuszają wentylatory chłodzenia Raintek Nemesis-a Takie piszczenie to nie piszczenie Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Daj nam 2 dni udowodnimy Ci, że masz. Co ma zboczenie do sprawdzenia czy cewki na karcie piszczą/skwierczą? Podałem ci przykład jak sprawdzić jak się zachowuje elektronika na karcie, zamiast podziękowań bulwers. Współczesna młodzież. Edytowane 22 Października 2014 przez leon691 Cytuj Link to post Share on other sites
wars045 65 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) naprawdę masz coś z głową nie tak, w moich zastosowaniach nic nie slysze, ale jak jestes szczęśliwy przy rozbebeszonym kompie słuchając go czy piszczy to bądź, wolno ci! ostatnie piszczenie jakie słyszałem to bylo przy zotac 9800+ amp po miesiącu i tak przestalo Edytowane 22 Października 2014 przez wars045 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Daj nam 2 dni udowodnimy Ci, że masz. ilu was tam jest hehe Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Dobra sam tego chciałeś. Jutro jesteśmy z chłopakami w okolicy wpadniemy i sami sprawdzimy. Jak coś zapiszczy zabieramy kompa do dogłębnej analizy (ok. miesiąca). Ej, cmon - zdjęcie bocznego panelu z obudowy to jeszcze nie wybebeszanie. Pozostałe wiatraki (ups ,wentyle) w budzie wyhamowujesz palcami. W takich kwestiach przepisy BHP idą w odstawkę. Teraz może jeszcze nie ale w przyszłości docenisz to, że nie zostawiliśmy Cię z piszczącymi cewkami samego. Edytowane 22 Października 2014 przez leon691 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts