natsu 1871 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Jestem w połowie drogi. Buda odwrócona, midplate okropnie zapadniety, ale nie pękł więc jest ok :DJutro już skończę loop, wywaliłem 360. Idzie na sell razem z wentylami Układ złożony i odpowietrzony, temperatury lepsze niż na dwóch chłodnicach z powietrzem w środku. Lightbox to najgorzej wydane pieniądze ever. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 natsu fotki Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Nie chce mi się już dzisiaj. Jutro zrobię jak już się ogarnę z aparatem. Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Byle bys zrobil przed pon od poniedzialku tymczasowy etam w zyciu 'offline' Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Dam radę Najważniejsze, że beta v.2 stoi i wiem już czego potrzebuje przy kolejnej (panna mi zabroniła sprzedawać LC bo jej się podoba) odsłonie inverted z nowym mobtrayem Beta iATX prezentuje się tak. Już w sumie wiem co mogę zrobić w tej budzie, czego nie mogę i czego mi brakuje. Nie podoba mi się lekko zapadnięty midplate, ale nic nie poradzę na to http://i.imgur.com/jypBaZdl.jpg 8 Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Trzeba spytać. Jaki kolor płynu by tu pasował oprócz pomarańczki? Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 czarny chyba ze za malowanie sie wezmiesz radiatorow slotow i baniek to kazdy Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Ja byl dal zolty lub nawet zabielony zolty pastel.. z pomarancza sie dogada Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Tym razem żaden pastel. Z pastelami to wygląda jakbym pomalował tubę na dany kolor. Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Złota Aurora? :-D ewentualnie Silver i jakoś ja załatwić Cytuj Link to post Share on other sites
zulugula11 203 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Srebrny lub popiel będzie pasował. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Raczej żółty dp od aquacomputer chociaż aurora też nie jest złym pomysłem Edytowane 10 Maja 2015 przez natsu Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 zolty fajny tylko kilka razy widzialem zolte co mialy slaby kolor i wygladaly troche jak siki... a jak dziala ten barwnik pastelowy? Wtedy pare kropli i nie ma 100% pastelu ale i plyn wydaje sie bardziej gesty Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Właśnie to jest jedyny problem z zółtym. Ja bym chętnie u siebie posadził jakiś zielony albo fiolet, ale nie dopasuje do mobo. Ewentualnie pomarańczka od AC bez Lightboxa wygląda bardzo dobrze Wielkie ukłony dla ProrokK'a za wykonanie dla mnie takiego drobnego elementu niezbędnego do zmian 4 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Też mam taki bajer w 600T Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Problem chłodnicy na froncie się rozwiązał Obie idą do dolnej komory a zasilacz do zatok powędruje. Projektowanie otworów do midplate nie znając dokładnych wymiarów boli. Nie mam narzędzi do wiercenia w alu, w pleksie jeszcze dawałem radę jakoś przy użyciu dremla,ale metal to inna para butów. Jeszcze tylko słowo odnośnie rezerwuaru. W niektórych rurkach płyn się oddziela. Nie ma dość przepływu żeby wymieszać płyn niestety. Chyba trzeba zmienić na dp ultra Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 To problem wielu rezów. U mnie w photonie też potrafi się po dłuższym czasie rozwarstwić. Próbowałeś po prostu zamieszać pompą? Zrzucam sobie obroty na 25% i podbijam do 100% kilka razy i jest cacy Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Ja robię dokładnie tak samo jak Biafra poleca żeby przemieszać aurorę u siebie Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 W niektórych rurkach płyn się oddziela Problemu pewnie nie było, jak rez był zasilany od góry (pierwsze jego przeznaczenie). Ciecz była miksowana w górnej komorze i o rozwarstwieniu mowy być nie mogło. ...ale, przy zasilaniu reza od góry, nie można było zastosować tego (jeżeli dobrze pamiętasz): http://i.imgur.com/EunoXE8.jpg Przy zasilaniu od góry, ten króciec łączący spowodowałby rozwarstwianie się płynu w jednej rurce, natomiast zastosowanie go w rezie zasilanym od dołu (tam gdzie byłby ten króciec), zapobiegałby rozwarstwianiu się pastela. Cała ciecz, która wpływałaby do reza, byłaby kierowana jedną rurką do górnej komory i w niej byłaby miksowana, następnie trzema pozostałymi rurkami spływałaby do dolnej komory i dalej do układu. Jak coś, to pisz na PW - gdzieś jeszcze leży on u mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 (edytowane) Ja nic nie ruszam bo obecnie wszystko jest zrobione na oko. Zwłaszcza strefa rezo-pompa Tyle, że zasilanie go od góry wyklucza pozbycie się powietrza z układu. Płyn i tak wymienie na dp ultra bo jednak pastel to mi się bardziej podoba w wężach Edytowane 12 Maja 2015 przez natsu Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 pozbycie się powietrza Tak, z tym był kłopot. Pompka nie pozwalała obrócić budy do góry nogami, żeby odpowietrzyć układ, ale i tak sobie całkiem nieźle poradziłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 W sumie wcale bo teraz mam lepsze temperatury niż miałem na dwóch chłodnicach. 3 podejście do Tjki już będzie, mam nadzieję, ostatnim i najepszym Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 ostatnim A gdzie tam... Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 beda kolejne bo znajac zycie za pare lat przy zmianie sprzetu pozostaniesz ze swoim dzieckiem zamiast je sprzedax by wziac cos nowego... chyba ze elder do tego czasu zacznie produkcje masowa (500 szt/rok) w chinach.. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Z obudową pewnie tak. Z lc już niekoniecznie. Wczoraj mi poleciał płyn, Nie wiem skąd bo jak wszystko wymacałem to było suche. Teraz nic nie cieknie... Chyba komp miał jednorazowy okres Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts