Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 28 Lipca 2014 Popularne posty Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Przypuszczam, że mamy na forum dość liczną grupę fanów Gwiezdnych Wojen, więc doszedłem do wniosku, że nie zaszkodziłoby zrobić jeden zbiorczy temat, w którym będzie można zarówno pogadać o grach, filmach, książkach i kreskówkach, ale również wrzucić atrakcyjne oferty ze sklepów czy Allegro - używane książki w naszych Okazjach Cenowych raczej niezbyt by pasowały Wzorem Karola S. zacznę od krótkiej anegdotki: W zamierzchłych czasach grywałem ja sobie po sieci (obecnie nie do pomyślenia ) w zacną grę jaką był X-Wing Alliance. Grywałem dość długo i intensywnie. Ładnych parę lat później zdawałem egzamin ustny na filologię angielską na UAM'ie. Po udzieleniu odpowiedzi na dwa wylosowane zagadnienia padło pytanie o ulubione filmy. Stwierdziłem, że na pierwszym miejscu SW, spora przerwa, później Tarantino, Ritchie itd. Gadka z przewodniczącym komisji (wówczas na oko około 55-60 lat) rozkręciła się dość szybko, od słowa do słowa zeszło na gry, X-W A pojawił się po paru minutach. W momencie, gdy podałem nick i rangę pan profesor wstał, zasalutował i podając mi rękę powiedział "Cieszę się, że w końcu mogę Pana poznać komandorze". Dostałem 100/100. True story. Jeśli ktoś nie zna to gorąco polecam : 23 Cytuj Link to post Share on other sites
rekkluse 89 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Są jakieś nowe wieści na temat Star Wars: Battlefront robionego przez Dice? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Raczej nie. Boli mnie to, że na 98% powielą największe bolączki Battlefielda i pierwszy raz w historii szczerze znienawidzę Battlefronta Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) pan profesor wstał, zasalutował i podając mi rękę powiedział "Cieszę się, że w końcu mogę Pana poznać komandorze". A kierowca autobusy wstał i zaczął klaskać Edytowane 28 Lipca 2014 przez Lazer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Kurczę, nareszcie temat o mojej ukochanej serii. Na "Nowej Nadziei" byłem w kinie w roku 1983 , oczywiście epizody V i VI też zaliczyłem niedługo po tym. Chętnie będę tu zaglądał, tym bardziej, że nie miałem jeszcze książki w ręce, a wiem, że Nowaj czyta ja namiętnie. Chciałbym poczytać, ale nie wiem od czego zacząć. Dowiem się też pewnie w co pograć Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 w co pograć KotOR 1 i 2 to pozycje obowiązkowe. Ze starszych rzeczy - Empire at War + dodatek Forces of Corruption - jak do tej pory jedyny udany RTS w uniwersum SW (Force Commander był poniżej krytyki, a Galactic Battlegrounds to nic innego, jak klon Age of Empires) i Rogue Squadron 3D - gierka bardzo już leciwa, ale swojego czasu zjadła mi kawał życia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dzięki Nowaj, widzę, że Quentin jest u Ciebie równie wysoko jak u mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
PiterGames 295 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Pamiętam jak kiedyś interesowałem Star Wars'ami,to były czasy(jakieś 2 alta temu).Głównie zbierałem...lego związane z SW.O Jezu,ile ich ja miałem.Miałem około 30-40 różnych zestawów.Najdroższe mnie kosztowały koło 900zł .Pomyśleć ile ja miałem frajdy z zabawy i składania.Jeszcze zbierałem modele od deagostini,komiksy,figurki i gry(głównie na PSP).Mam nawet przyczepiony brelok lego do kluczy który przedstawia Boba Fetta.Właśnie co sądzicie o lego SW? Edytowane 28 Lipca 2014 przez PiterGames 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nie znam nikogo, kto nie lubiłby LEGO Bab'a Feta Jako, że do SW podchodzę z odpowiednim namaszczeniem, za błędne pisanie nazw własnych będą nagrody Wracając do gier - obecnie kończę Force Unleashed i nie jest źle - nie pamiętam już dlaczego kiedyś mi nie podeszła, ale dałem jej drugą szansę i był to dobry pomysł. Cholernie irytujący jest jednak ogranicznik do 30 kl/s - niestety to typowy port z konsoli. Co do książek - nie ma jednej słusznej odpowiedzi na pytanie "Od czego zacząć ?". Jako, że jestem wielkim fanem KotOR'ów, genialnie czytało mi się trylogię Bane'a, ale jeśli lubisz Wojny Klonów to równie dobrze możesz zacząć od czegoś z tego okresu. Z racji wieku i oczywistego sentymentu do pierwszej trylogii, mógłbyś na przykład zacząć od trylogii Thrawn'a autorstwa Timothy'ego Zahn'a. Akcja rozpoczyna się 5 lat po bitwie pod Endor'em. Przeczytałem pożyczoną za dzieciaka, obecnie brakuje mi ostatniego tomu, aby być posiadaczem własnej - rewelacyjnie napisane, ale ciężko dostać w dobrej cenie. Szybki rzut oka na Allegro i jest Stan taki sobie, ale cena bardzo korzystna. http://allegro.pl/dziedzic-imperium-t-zahn-gwiezdne-wojny-i4452332726.html Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Sam bym zbierał gdyby była kasa. Wolę dzieciakom kupić City, lub Friends, bo te aktualnie uwielbiają. O domki i Tiry, policjantów i złodziei to można się pozabijać Niemniej tatuś wpaja im pomału całą kulturę i otoczkę Star Wars, jeszcze dwa, trzy lata... Póki co będę polował na figurki. @Nowaj, dzięki raz jeszcze. Edytowane 28 Lipca 2014 przez gtr76 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Zerknij na ofertę tego gościa, ma sporo figurek, zarówno nowych, jak i używanych. http://allegro.pl/star-wars-stormtrooper-i4451068917.html Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Faktycznie sporo. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dla mnie Star Warsy zawsze kojarzą się z wielkim megaboradem SWVI. To był 84rok. I pamiętam go bardzo dokładnie. Był to ręcznie wykonany mix Yansa i gwiezdnych wojen. W tamtych czasach pilak robił to z czego miał))) (Swoją drogą mam komplet skanów Yans) SW to u mnie w domu religia. Nikt nie powie złego słowa, nawet pokręcona małża Sławomira czyli Ubecki Folksdojcz obejrzała wszystkie. Bardzo się cieszę na ten temat... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 W zależności od nastroju I have a bad feeling about this. Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Temat może pobić frekwencją wszystkie inne i dobrze! Tak jak Bigi wspomniał, to religia i kult, a dla niektórych sposób na życie. Edytowane 28 Lipca 2014 przez gtr76 Cytuj Link to post Share on other sites
PiterGames 295 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nowaj,a ty zbierałeś te modele od deagostiniy czy teraz je kupujesz na lolegro?Bo za kubkami widzę,że je masz.Mi się udało zebrać tylko 35 modeli:(,bo na resztę hajsu nie miałem.Jeszcze chyba jeden pominąłem.A temacik,rzeczywiście ma swój potencjał.Mimo że już dawno przestałem interesować się SW,to wciąż mam do niego wielki sentyment.Ten temat pozwolił mi przypomnieć o mojej poprzedniej pasji. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 W momencie jak wychodziły jakoś je przegapiłem. Jeden zamówiłem ze strony DA, a później trafiłem na ogłoszenie babki z Bydgoszczy, która posiada ich całkiem sporo i w ciągu paru najbliższych miesięcy będę je od niej systematycznie kupował. Wczoraj wieczorem nabyłem pierwszą partię, a przejazd rowerem, w obie strony, zajął mi niecały kwadrans Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Tutaj jest niezły, chronologiczny spis książek SW. http://www.star-wars.pl/Tekst/91 Co do książek, również zacząłem od trylogii Bane'a - czytało się bardzo przyjemnie, pewnie podobnie jak Nowaj, właśnie ze względu na miłość do KotORów. Jak uporam się z książkami o Palpatine, to wrócę do Revana - książka na podstawie KotORa właśnie, jestem ciekaw jak to wypadnie zwłaszcza, że wyszła spod pióra Karpyshyna. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sacredl 10 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Odpalilem ostatnio emulator PS2 (pcsx2) i Star Wars: Bounty Hunter. Jezeli kogos nosi na gre akcji w swiecie SW z jetpackiem i miotaczem ognia, a rzyga juz seria Jedi Knight to polecam . Nawet Jango wyszedl im dobrze. Edytowane 28 Lipca 2014 przez sacredl Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jak możesz to zapodaj jakiegoś linka do tej gierki aby poszło przez tego emulatora ps2. Z góry dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 http://allegro.pl/star-wars-bounty-hunter-ps2-sklep-gwarancja-bdb-i4464240001.html?source=mltProsze Cię bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 http://4.bp.blogspot.com/-i8gsu5_oYYI/U89VNHp2IPI/AAAAAAAAIrI/mIx8Vx6Gsz8/s1600/StarWarsVII-LindenArtwork-FanPoster_compressed%5B1%5D.jpg Niektóre fan-arty są całkiem niezłe, ten akurat zadka nie urywa, ale bywają naprawdę świetne prace. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Z kim będzie walczył Luke po śmierci ojca i imperatora? hmm No tak, imperium jeszcze dycha Edytowane 29 Lipca 2014 przez gtr76 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Po bitwie pod Endorem Nowa Republika jeszcze przez długie lata męczy się z imperialnymi niedobitkami, ale jakiś czas temu Disney ogłosił, że jako kanon zalicza jedynie filmy, przekreślając jednym ruchem wszystkie książki, gry i komiksy, więc równie dobrze możemy się spodziewać, że jako villain pojawi się Lindsay Lohan lub Miley Cirus. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 To co lubimy : SW i koty. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts