zielone_ciastko 4615 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 I jak tam beta? Ja jestem oczarowany grafiką Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 ledwo 30fps na moim sprzęcie ze wszystkim na full. Jednak przez już aktywny cash shop ta gra stała się P2W, a przecież jeszcze trzeba ją kupić -.- Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Ciekawe gdzie masz P2W subiektywny koleżko W IS nie ma potków. Można: - Powiększyć miejsce w EQ - Zwiększyć ilość slotów na bohaterów - Zresetować skille Ale nie musisz wydawać pieniędzy, gdyż za logowanie się dostajesz punkty lojalności i to możesz mieć za darmo. A reszta jak kostiumy itd nie zmieniają nic. Powiedz mi, gdzie masz P2W? Przestań siać zamęt Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Pety. Pety dają bonus, a im wyższy poziom tym większy bonus. Tak samo stroje dają bonus. Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Cytuję: "Black Desert Online Limited Edition Outfits for All Four Classes -Limited Edition (Can't purchase after event ends)-Can be sold at the Player Auction (See Image Below)-Bonus Stats Available (See below)-Helmet, Armor, and Shoe SET BONUS 10% EXP Gain-Shoe increases jump height by 0.5m-Sub Weapon Increases Endurance +100-Main Weapon Decreases Weapon Durability by 10%-Armor 10% Decreased in Death Penalty-Can be Dyed (See my 2nd Video Below)-Only one outfit for now, the rest will be available later.-Inner Armors make certain outfits look better.-Accessories Added Glasses and Earrings-Piercings for those that like to abuse their body. Inner Armors-Various Inner Armors Added (Vindictus Style!)-About 2-4 Inner Armors for each class Black Desert Limited Edition Horse Mount Armor-Limited Edition (Can't purchase after event ends)-Added 300 Maximum HP-Added 500 Maximum Endurance-Added 2% Sprint Bonus-Added 2% Something else-These stats are added to the Horse Only for the confused people." A więc bonus 10% EXP, albo zwiększenie wytrzymałości broni (trochę rzadsza naprawwa) to pay2win? Słaby żart. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Aaa czyli to co masz aktualnie w cash shopie niby nie będzie? Dobry żart Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Zdaje się, że jesteś uparty jak osioł. Za dużo wymagasz. Nie chcesz grać to nie graj, ale nie pisz, że jest to p2w. Wszystko ww Is co daje przewwagę masz za pkt. lojalności jak wyżej napisałem a co do petów: "Pets can be purchased with Pearls from the cash shop, or with silver from the auction house," I na tym zakończę z Tobą dyskusję, gdyż zamiast zgłębić temat to panikujesz widząc pety i kostiumy za perełki. Peace. Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) A ja krótko i na temat System jak w Guild Wars 2. Można wymieniać za te waluty z gier i nie trzeba wydawać pieniędzy co od razu daje nam gre B2p a nie P2w. Gdyby było p2w to by było od razu na starcie jakieś XP +200% , +100 ataku.A tutaj nie ma : p nie ma co panikować już oni słuchają graczy bo gra nie wyszła a poszła w nich krytyka i oni pisali oficjalnie co będzie a co nie dlatego posuneli sie na krok b2p bo na początku miała być f2p z IS do boosta itp. EDIT Można zaktualizować klienta z CBT2 do pełnej wersji jak ktoś kupił Head start dla posiadaczy paczek Conqueror rozpoczyna się 28 lutego o godzinie 9:00. Head start dla posiadaczy paczek Explorer rozpoczyna się 1 marca o godzinie 9:00. Head start dla posiadaczy paczek Traveler rozpoczyna się 2 marca o godzinie 9:00. Oficjalny start 3 marca (konserwacja o 9:00 potrwa ok. 4 godziny) Serwery NA Edan Orwen Serwery EU Jordine Alustin Edytowane 27 Lutego 2016 przez rrwwjunior 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Z tego co widzę to tylko 350 mb do pobrania Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Jakie 350MB. Blisko 1.2GB Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) 1.2 dzisiaj było Już 20+ lvl tylko wciąż na paczke się czeka http://i.imgur.com/8NVy1XE.jpghttp://i.imgur.com/TFVsPZb.jpghttp://i.imgur.com/P2al8Vj.jpghttp://i.imgur.com/JkdlJcn.jpg Edytowane 28 Lutego 2016 przez zielone_ciastko Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Jak tam wasze wrażenia ? Warto kupować bo wstrzymałem się własnie na recenzje ale nie mogę znaleźć a myślę czy kupić ten pakiet traveler za 29.99 euro . I szkoda że pudełkowych wersji nie ma Edit: a czy ktoś posiada z was Guess Pass i byłby mu nie potrzebny ? chętnie bym przygarnął i zobaczył europejską wersje jak chodzi, bo niestety testowałem tylko koreańską Edytowane 8 Marca 2016 przez rrwwjunior Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 No ja już guest passy rozdałem (pytałem się w temacie z darmowymi kluczami) Opłąca się kupić gre. Bardzo rozbudowana - ma się swoje kopalnie, farmy, swoich pracowników. Od Ciebie zależy w co zainwestujesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cygg 65 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Z kolegami miałem grać w BD. Po przetestowaniu kupiliśmy The Division. Black Desert nie przypadło nikomu do gustu. Dla mnie to zwykła koreańska grindówka. Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 A jak ma się do Questów a dokładnie fabuły ? bo czytałem opinie graczy to mówili że narazie 2h łowili ryby albo 2h karmili konie No jak dobrze pójdzie to kupie na dniach tego black desert ale moja karta obecnie to GTX 560 ti i na koreańskiej było na wysokich ale w mieście od razu 20+ fps ;/ Jak waluta w grze jest na konto czy postać Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Wszystko jest na konto. Czego nie włożysz do storage jest dla każdej postaci. Tak samo jak nabijesz na jednej limit energii i contribution points to grając altami masz ten sam poziom i możesz go podbijać. Inwestycje w farmy, kopalnie, łowiska, etc też są na całe konto. Dla mnie ta gra jest tak rozbudowana, że dla każdego coś się znajdzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 No własnie jest tak że jeszcze 1 członek rodziny by chciał grac w black desert u mnie i mieć drugą postać a jeżeli jest waluta na konto to może być problem ale dzięki za info Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Jak kojarzysz np. Wowa to dla porownania: - Jeżeli crafting i gathering był dla Ciebie rozbudowany tak w BD jest to bardziej rozwinięte. Chcesz stworzyć stal? Musisz zainwestować pkt. kontrybucji w kopalnie pod węgiel i żelazo (to drugie można samemu łatwo wydobyc) i przetapiasz to jeżeli To jeżeli Twoja postać ma odpowiednią wiedzę w przetopach i przetworstwie. - Jeżeli kojarzysz garnizony w wowie tak cała mapa świata w BD jest taka. Możesz inwestować w farmy, kopalnie, lowiska ryb itd. W miastach wynajmujesz domy i robisz warsztaty różnego rodzaju. Jak będę w domu może jakieś ssy wstawię i nakresle sytuację. Jak ktoś ma pytania walczę śmiało. Przepraszam za błędy, pisane na szybko na telefonie. Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 No ja już pytałem ale nie dostałem jeszcze odp a jak jest z questami bo faktycznie ludzie piszą tylko o tym craftingu, rybach, koniach a czy jest Story line quest ( misje głowne ) ? czy zwykłe idź zabij wróć ? Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Story line to questy od duszka, który przemienia się wraz z postępami. Jest też maaaasa misji pobocznych. Można też np. zarzucić wędkę i zostawić pc a sam będzie łowić po 3 min od brania (fajna sprawa aby farmic + odnowić energię - 1 pkt na 3 min ) Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 a jak z łowieniem bo raz w jakimś mmorpg tez bym taki system zostawiania ale tam łowił itemy z morza losowe, a tutaj tylko ryby czy tez wpadają itemki ? Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Możesz zaznaczyć aby nie zbierał śmieci ale szare ryby wtedy też wywala. Jak masz 30+ wolnych słojów zbieraj wszystko. @EDIT A tak zostaje się milionerem (wczoraj za całą kasę 11 scrolli, które z ancient relic shardów się robi - po 150-200k sztuka na AH) dzisiaj z zarobku kupiłem 23. Szkoda tylko, że wczoraj w całymm party z 6h siedzieliśmy, dzisiaj będzie to z 10+ http://i.imgur.com/tlW9OQE.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 I jak tam dalej gra wciąga ? bo ostatnio tak cicho się zrobiło jakieś update coś normalnie wydają ? Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Co tydzień update, teraz jest event z dropieniem jajek wielkanocnych. Nie mam czasu pisać z grubsza bo po osiągnięciu soft cap'a i wyfarmieniu kasy zabieram się za hard cap'a (55lvl) a później Sorc i Berserker do 50 robię Już tam poogarniałem sloty i udźwig/ camo a więc tylko wizardem wklepać 55. Tak wygląda jedna rundka na disco-ballach (kilka godzin z party) http://i.imgur.com/JkZ2VPD.jpghttp://i.imgur.com/E0UoYkk.jpg A po 2 tygodniach farmy stałem się najbogatszy + jako pierwszy w EU kupiłem z AH i Ogr Ringa W nocy: http://i.imgur.com/5FTKmN6.jpg I rano kilka dni temu: http://i.imgur.com/3INJDfE.jpg Teraz dobiłem broń na +15 i zbroja na warsztat. Każdy już miał to porobione, a więc chciałem być w czymś pierwszy i jest to złoty neck +10 AP Po połączeniu będzie 15/20/25+ AP. Do czasu wyjścia pascali jestem zmuszony grać na średnio/wysokich w 1440p , aby mieć 50+fps podczas zadymy na pvp w oknie bez ramek. Edytowane 24 Marca 2016 przez zielone_ciastko Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) no ja dzisiaj zakupie Guest passa na 7 dni bo za 15 dni mam zamiar grę kupić także luknę co i jak a i tak postac zostanie to nic nie stracę ok Guest pass zakupiony teraz czekam na kodzik i pobieranie No to teraz czekam 7h http://zapodaj.net/images/b8012131237da.png Edytowane 24 Marca 2016 przez rrwwjunior 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts