m1k3b 61 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) ale kindergarten nie ma co, przerzucacie się informacjami wyczytanymi, a praktyki zero. NULL. wklejam pocztówkę z wakacji bo i tak śmietnik, i kupa głupot. http://s2.flog.pl/media/foto/5658620_pocztowka-z-marsa-tu-tez-jest-fajnie.jpg Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez dadulek spam Link to post Share on other sites
Tygron 0 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) JA AUTOR TEGO TEMATU Jak już wcześniej pisałem jestem zielony w tych sprawach, chcę tylko dobrą płytę, która się nie rozleci i będzie dobra do OC, nic nie zrozumiałem z waszych kłótni, mówicie jak profesjonaliści.Proszę o polecenie jakieś dobrej płyty głównej.I przestańcie się kłócić. Do AsRocka jestem uprzedzony, płyty z innych firm są mile widziane.W serwisie dostałem informację, że w naprawianie AsRocków się nie bawią tylko od razu wymieniają.Podobno z tą płytą są ciągłe problemy. Dlatego wolałbym wybrać coś z innej firmy. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Tygron Link to post Share on other sites
Madmartigan 1 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Płyta ma zerowy wpływ na OC. Jedyne co na niej jest ważne w tej sprawie? Sekcja zasilania (wystarczy 6) . Popieram kolegów wyżej http://www.gearfuse.com/wp-content/uploads/2013/06/Ricky-Gervais-Laughing-GIF.gif Obiecałem, że nie będę się już w tym temacie udzielał, ale padłem =-D Cóż za oksymoron =-D Płyta ma ZEROWY wpływ na OC a jedyny wpływ ma SEKCJA ZASILANIA, która to znajduje się ... (dokończ zdanie =-D ) /e SPAM Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez dadulek Link to post Share on other sites
sliski15 381 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) http://www.tomshardware.com/reviews/z87-express-motherboard-review,3582-25.html Due largely to the fully integrated voltage regulator inherent to Intel’s Haswell architecture, four out of five motherboards tested today achieved the same overclocking results. We find no winner here… Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez sliski15 Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Drogi kolego, nie wiem jakim jesteś Łośkiem, czy też zahaczyłeś gdzieś swoim porożem Chcesz rozkładać zdania na części pierwsze? Widocznie jesteś świeżo po egzaminie Widzę że dorośli ludzie, zrozumieli o co mi chodzi, a Ty starasz się szukać dziury w całym, gdyż zwyczajnie przyznanie się dla Ciebie do czyjejś racji jest grzechem. W takim razie dokończę tudzież uzupełnię/wyjaśnię poprzednie zdanie, w moim stwierdzeniu, tym (tak na wszelki wypadek żeby nie było błędu): Jedyne co na niej jest ważne w tej sprawie? Sekcja zasilania (wystarczy 6) Miałem na myśli jeśli nie zrozumiałeś, tj. w naprawdę niewielkim stopniu. 6 faz (tak to się nazywa gdbyś, znów coś mi imputował) zasilania, i jest to naprawdę optimum. Polecam czasami posłuchać starszych doświadczeniem, a nie bawić się w sklepowego sprzedawcę, lub pracownika jakiejś firmy. Drogi Autorze, przepraszam że Twój temat został zaśmiecony. Co do tematu. Każda płyta ma prawo paść, to samo może stać się z Asusem, Gigabyte, MSI, czy każdą inną. Osobiście polecam Ci AsRock Fatali1ty H87. Obecnie AsRock króluje wśród płyt, i rywale mają ciężką sprawę żeby im dorównać, gdyż firma stawia na możliwości/cena, nie wygląd/cena. Tak samo płyta za 1500 PLN, może paść po godzinie użytkowania - nie ma na to rady i reguł Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 POSPRZĄTANE (na ile się dało) KONIEC SPAMU!!!!! 1 Link to post Share on other sites
Tygron 0 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja autor tego tematuJestem prawie zdecydowany na kupno tej płyty: Gigabyte z87-ud3hKto jest za, a kto przeciw. Jeśli macie lepszą alternatywę to podajcie.AsRockowi podziękuję, bo serwis też lekko zawiódł. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Tygron Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) @Jackraymund Poświęć te niecałe 19 minut i posłuchaj o czym ten facet mówi... Nowaj zdecydowanie ma rację. Możliwości OC są w 99.9% ograniczane przez sam procesor, a nie płytę. Kupując drogie (droższe) płyty z reguły dostajesz jakieś super "ficzery", pierdułki w pudełku itd., możliwości z 11-way SLI i 13-way CF, sto milionów wejść SATA oraz przede wszystkim napis na płycie. W przypadku OC nie ma to praktycznie żadnego znaczenia.Pozdrawiam! EDIT: Upsss... napisałem cały post po przejrzeniu tylko dwóch stron... nie zauważyłem, że jest już trzecia (i taka afera się z tego zrobiła). Chyba już czas iść spać sorry za spam, pozdro! Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Karol1701 1 Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Ewentualnie możesz pomyśleć o D3H Ale sam planuje UD3H, po przeczytaniu wielu testów i recenzji jest ok. @Nowaj ją posiada i również jest zadowolony, od siebie mogę ją śmiało polecić Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Możliwości OC są w 99.9% ograniczane przez sam procesor, a nie płytę. Tak. Tylko nie zapędzajcie się w drugą stronę, bo jednak musi być solidna podstawa do OC. Tj. płyta z okolic ~300-330zł jest już tym, czego potrzeba do OC, ale żeby potem nie cytowały mi tego tematu mietki które polecą wyplute m-atx z trzema fazami zasilania do OC i5-tki. 1 Link to post Share on other sites
m1k3b 61 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 ja bym polecał MSI Z87 G55 - droższa, ale imo wykonanie lepsze, gorszy tylko procesor dźwiękowy i brak slotu PCI. Plus nikt nie poleca, więc czuję się zobligowany/ Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Plus nikt nie poleca, więc czuję się zobligowany/ Nikt jej nie poleca, bo nie przyda się autorowi Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez szembor5 1 Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Plus nikt nie poleca, więc czuję się zobligowany/ więc ja czuję się zobligowany odradzić zakup tej płyty Do minusów dorzuć jeszcze brak dwóch kości UEFI 1 Link to post Share on other sites
jackraymund 14 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Każda płyta ma prawo paść, to samo może stać się z Asusem, Gigabyte, MSI, czy każdą inną. Osobiście polecam Ci AsRock Fatali1ty H87. Obecnie AsRock króluje wśród płyt, i rywale mają ciężką sprawę żeby im dorównać, gdyż firma stawia na możliwości/cena, nie wygląd/cena. Tak samo płyta za 1500 PLN, może paść po godzinie użytkowania - nie ma na to rady i reguł @JackraymundPoświęć te niecałe 19 minut i posłuchaj o czym ten facet mówi... Nowaj zdecydowanie ma rację. Możliwości OC są w 99.9% ograniczane przez sam procesor, a nie płytę. On mówi o płytach z87, które są stworzone do OC. H81 czy H87 nie jest, a sam asrock oferuje non-z OC, własną technologie. Producent gwarantuje że jego technologia wykręci procka o 26%. 3.5 ghz +26% = 4.4ghz Także jeżeli wtrafi słabą sztuke, to płyta może przyhamować OC. Nie raz widziałem takie jaja, że potrzeba było bclk się bawić. Także przestańcie już snuć takie farmazony. Sam jednak biorę tego gigabyta. Wersja wyżej to ud4h, ale to już 680zł, chyba nie warto. //niekompetencja Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez kajtek. Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 @UP Przestań spamować, bo to już się robi nudne, widziałem też że w sąsiednim dziale stwierdziłeś że tylko na Z87 można podkręcać... zgłoszone. Jeśli trafisz na ciężkiego cepa to nie weźmiesz nawet i 4,2. Tyle w temacie Link to post Share on other sites
jackraymund 14 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Na pewno takich rzeczy nie napisałem. Z87 są stworzone do podkręcania. Inne modele nie. Dlatego też potrzebują dodatkowych technologi. http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1150 Zobacz sobie na samym dole przypisy, masz tam napisane, jaka firma zrobiła tą technologie. Na starszych chipach. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez jackraymund Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Niby jakich technologii potrzebują płyty skierowane pod OC ? Odblokowanego mnożnika w BIOSIE, możliwości podnoszenia szyny i regulacji napięć ? To nie są technologie .... Także jeżeli wtrafi słabą sztuke, to płyta może przyhamować OC. Nie raz widziałem takie jaja, że potrzeba było bclk się bawić. Totalna niekompetencja. Ruszałaś BCLK na H87 .... przecież to niemożliwe, tylko Z87 daje taką możliwość ... się popisałeś. Pierwszy lepszy test http://www.purepc.pl/plyty_glowne/test_asrock_fatal1ty_h87_performance_oc_nie_tylko_na_z87?page=0,8 Także przestańcie już snuć takie farmazony. Dokładnie, przestań pisać farmazony ... 2 Link to post Share on other sites
m1k3b 61 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Nikt jej nie poleca, bo nie przyda się autorowi W jakim sensie "się nie przyda"? Socket 939 czy co? Chce płyty do podkręcania, nie lubi ASRocka, to jedyny słuszny wybór ASUS/GB? Rozwiń, bo nie rozumiem. więc ja czuję się zobligowany odradzić zakup tej płyty Do minusów dorzuć jeszcze brak dwóch kości UEFI Na jakiej podstawie? bo czarnoniebieska, czy msi? Gdyby miała 3 kości UEFI to by coś zmieniło? A przycisk clear cmos na płycie to pies? Panowie, skoro coś odradzacie, to pokażcie czemu. Weźcie też pod uwagę, że to wasze subiektywne opinie, a nie każdy musi je podzielać. Autor jeśli się zainteresuje, to sobie poczyta: http://www.techdice.com/msi-z87-g55-czyli-jak-stworzyc-dobra-plyte-glowna-za-umiarkowana-cene%E2%80%8F/8/ 1 Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 W jakim sensie "się nie przyda"? Socket 939 czy co? Chce płyty do podkręcania, nie lubi ASRocka, to jedyny słuszny wybór ASUS/GB? Rozwiń, bo nie rozumiem. Po co mu płyta z obsługą SLI i 1 kością UEFI? Spokojnie wystarczy tutaj H87 Fatal1ty. Pamiętaj, że to nie twoje pieniądze. Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Autor już 2-krotnie wspominał,że w agito nie ma Fatal1ty. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez GRAABI 1 Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Polecam płytę Gigabyte, o której wcześniej koledzy pisali.Mam,eksperymentuje na niej (uczę się) i spisuje się świetnie..... Link to post Share on other sites
m1k3b 61 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Po co mu płyta z obsługą SLI i 1 kością UEFI? Spokojnie wystarczy tutaj H87 Fatal1ty. Pamiętaj, że to nie twoje pieniądze. Autor dwukrotnie wspominał ze dziękuje za produkty firmy ASRock - cytując: Pamiętaj, że to nie twoje pieniądze. Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Jesli przycisk CMOS pomoze Ci kiedy padnie ta jedna kosc to daj znac A Twoja ostatnia wypowiedz, jest tak jakby z du.. i nie trzyma sie sensu, jakby byla z innego wymiaru. Autorze, jaka decyzja ? Ktora plyte chcesz wziac? Wypada ten temat zamknac zanim powstanie wiecej teorii spiskowych i heretycznych Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Sir Kafarus Link to post Share on other sites
m1k3b 61 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Jesli przycisk CMOS pomoze Ci kiedy padnie ta jedna kosc to daj znac A Twoja ostatnia wypowiedz, jest tak jakby z du.. i nie trzyma sie sensu, jakby byla z innego wymiaru. Autorze, jaka decyzja ? Ktora plyte chcesz wziac? Wypada ten temat zamknac zanim powstanie wiecej teorii spiskowych i heretycznych Bo te kości specjalnie są robione tak, by padały jak najszybciej i można było wykorzystać drugą - tylko na czekają wszyscy, nieprawdaż? Idąc tym tropem, powinny być 2 mosty północne, bo przecież może 1 paść.. Masakra jak się czyta takie wynurzenia. Czasem mi się wydaje, ze umiejętność czytania ze zrozumieniem w narodzie zanika, a każde kolejne pokolenie jest wydatnie głupsze od poprzedniego. Dlatego zapytam: co ci się "nie trzyma sensu" (nie ocenię tu tego "co autor miał na myśli poprzez swoją wypowiedź) w mojej ostatniej wypowiedzi? Link to post Share on other sites
Tygron 0 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) JA AUTOR TEGO TEMATUChciałem tą: Gigabyte GA-Z87X-UD3H,ale wydaje się trochę przydroga. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Tygron Link to post Share on other sites
Recommended Posts